vdingo11 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Buna seara. Deschid acest subiect pentru a incerca sa imi raspund unui lucru la care nu gasesc explicatie:- se da o lustra cu 3 brate, un intrerupator cu 2 butoane - unul pe 1 bec - buton 1 si unul pe doua - buton 2 Pana acum am folosit becuri normale si nu au fost probleme. Acum am luat un bec economic de 20w si daca il pun in bratul care este activat de butonul care are asociat un singur bec(buton 1), cand sting becul acesta flameaza in continuare. Daca il pun in oricare din celelalte doua brate (care se activeaza impreuna pe un singur buton - buton 2) nu mai flameaza cu intrerupatorul orpitExista vreo explicatie logica a acestui fenomen? Link spre comentariu
anubis6 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 dupa mine mi se pare ca e intrerupatorul defect buton-1,daca becul merge normal in alta dulie atunci becul nare nimic intrerupatorul e de vina, varifica continuitatea buton 1, Link spre comentariu
anubis6 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 si vezi ce se intampla daca are continuitate dupa ce l-ai oprit inseamna ca e devina intrerupatoru si trebe schimbat Link spre comentariu
Mindware Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Daca ai intrerupator cu luminita in el(un alt bec cu neon,doar ca e mult mai mic),atunci asta e probabil motivul pentru care "flambeaza".....EL vine pus in paralel cu intrerupatorul,iar cand e deschis(bec stins) un mic curent trece prin filamentul becului si prin beculetul asta cu neon(din interupator),iar cand il inchizi,pui beculetul in scurt si se stinge.Insa...becurile economice de azi,folosesc circuite electronice in interior...si astea acumuleaza micul curent ce trece prin beculetul cu neon atunci cand e oprit intrerupatorul.Plus ca becurile cu neon sunt mult mai sensibile la curenti mici si tensiuni mari...comparatie cu cele cu filament....Si am uitat sa spun:Daca asta e cazul,atunci rezolvarea e scoaterea beculetului cu neon din intrerupator.... Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Si am uitat sa spun:Daca asta e cazul,atunci rezolvarea e scoaterea beculetului cu neon din intrerupator.... Eu am prins la dulie o rezistenta de 1,5kΩ - o bagi odata cu firele de alimetare, intre faza si nul; astfel, acel curent este preluat de rezitenta si nu mai ajunge sa se acumuleze pe condensatorul din partea electronica a becului economic. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Da este intrerupator cu beculet.Inseamna ca nu trebuie sa-mi fac nici o problema ca ar fi ceva defect la instalatie.Cred ca o sa schimb intrerupatorul cu unul simplu ca celelalte artificii mi se par complicate si ma depasesc.Multumesc.Iaca doua intrebari:1. continuitate dupa ce l-ai oprit - inseamna ca am 220V in dulia becului chiar daca acesta este inchis?2.Eu am prins la dulie o rezistenta de 1,5kΩ - puteti explica mai pe larg cum se leaga aceasta rezistenta la dulia lustrei. Sa inteleg ca ai avut si tu aceeasi problema cu becul economic? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 high_voltage_tm scrie : "Eu am prins la dulie o rezistenta de 1,5kΩ" Poate MΩ ati vrut sa spuneti, nu KΩ. 1,5 KΩ la 220 V ar insemna peste 30 W disipati sub forma de caldura. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Scoti intrerupatorul din doza, daca vezi pe linga restul de fire doua subtirele rau alea sint de la beculetz, lasi unul desfacut si izolat cu banda si gata. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Referitor la 220V dsiponibil in dulie cand e oprit: da, vei avea o tensiune maricica acolo, depinde mult cu ce o masori. Becul ala cu neon are in serie cu el o rezistenta destul de mare, practic chiar daca ai o tensiune in dulie, daca ai pune mana intre cele 2 contacte nu cred ca ar fi periculos datorita curentului limitat de rezistenta aia si de beculet. Te-ar zgudui, dar nu periculos. Desigur, daca te sperii si cazi de pe scaun cum am facut eu, nu e o situatie prea placuta. Link spre comentariu
vdingo11 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Am masurat tensiunea cu un multimetru ai arata astfel:(repet: buton 1 pentru brat1, buton 2 pentru brat 2 si brat 3)- buton1 inchis, buton 2 inchis (beculetul din intrerupator aprins) - tensiune 115V pe brat1, 1V pe brat 2 si 3- buton 1 deschis, buton 2 inchis (beculetul din intrerupator stins)- tensiune 220V pe brat1, 1V pe 2 si 3- buton1 inchis, buton 2 deschis (beculet din intrerupator aprins) - tensiune 115V pe brat1, 220V pe brat 2 si 3- buton1 descchis, buton 2 deschis (beculet din intrerupator stins) - tensiune 22V pe brat1, 220V pe brat 2 si 3In conluzie:1. beculetul din intrerupator se stinge numai cand buton 1 este apasat2. pe brat 1 am 115V cu butonul inchis si 220V cu el deschis3. pe brat 2 si 3 am 1V cu buton inchis si 220V cu el deschis.Este normal cum se manifesta la 1 si 2? Este ceva in neregula daca am 110V cu butonul inchis?Multumesc anticipat si sper sa nu considerati intrebarile mele prea stingace. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 high_voltage_tm scrie : "Eu am prins la dulie o rezistenta de 1,5kΩ" Poate MΩ ati vrut sa spuneti, nu KΩ. 1,5 KΩ la 220 V ar insemna peste 30 W disipati sub forma de caldura. Am greșit! Rezistența este de 150kΩ/0,6W Link spre comentariu
mila Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Nu te mai gandi scoate beculetul din intrerupator si scapi de toate necazurile(aceasi situatie pentru cei care au intrerupatoare cu led incorporat!) Link spre comentariu
vdingo11 Postat Iulie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 25, 2010 Multumesc pentru precizari. Link spre comentariu
ady_risc Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 pentru cei ce nu sunt siguri de raspunsurile date. Eu am patit la fel dupa ce am scos acel beculet din intrerupator problema a disparut. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat August 31, 2010 Partajează Postat August 31, 2010 Păi am luat întrerupator cu "beculeț" cu un scop anume, deci nu văd dece aș renunța la el. Cât de complicat poate fi să legi o amărâtă de rezistență la dulie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum