Dj TaZz Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Salut am deschis acest topic pentru al ajuta pe un prietem ,el vre sa isi fac un amplificator cu tda7293 in paralel dar nu stie urmatoarele lucruri.1.Daca il alimenteaza cu o tensiune de +-35VCC si 3 A cat debita amplificatorul in 4 cat si in 8 OHm?2.Aveti o schema cu cablaj pentru 2 tdauri in paralel?3.Multumes anticipat! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Spune-i la prietenul tau (eu banuiesc ca nu exista, dar e o parere strict personala!) sa citeasca aici http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... 3sqq3y.pdf unde va gasi raspuns la toate intrebarile (schema, cablaj, date tehnice). Dupa aceea poti reveni cu intrebari, punctual, asupra ce nu ai inteles. Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Nu aveti un pcb cu tda7293 in paralel si dispunere piese ca cel din datasheed e neclar ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 cel din datasheed e neclar Este cit se poate de clar! De fapt sint doua, pentru ca este realizat pe pcb dublustrat. Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Am o nedumerire se merita?Am un traf de care este de 16 cm patrati are 3 amperi pe ramura si este de 2x28 pe ramura si in sarcuna scade pana la 2x27 pe ramura (masurat ) voi ce ma sfatuiti sa fac ceva pe mosfeturi sau pe integrat? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Mie imi plac bipolarii! Decit integrat, mai bine cu mosfeturi. Acum depinde si de experienta care o ai - cu integrate e mai simplu, mai putin de muncit, mai usor de reglat (citeodata nici nu ai ce regla...). Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Pei cunosc ceva in domeniu am mai construi amplificatoare dar numa cu integrat si la tensiuni mia mici.Ai tu o schema asa pentru un incepator la primul sau amplifiator pe tranzistori bipolari? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Uite aici ditamai topicul viewtopic.php?f=5&t=15256&start=0 Simplu, usor, fiabil.Daca iti place, posteaza acolo, sa nu "poluam" topicul asta despre TDA7293 cu discutii despre tranzistoare. Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Asta am vrut sa zic si eu nu se poate schimba numele topicului? Pentru ca in viitor voi vrea sa postez in acest topic etapele contruiri si probleme daca exista.Si inca ceva sant mari diferente inte amplificatoarele cu integrate si tranzistori bipolari ca exemplu aceste doua tda7294 si acel eliot 60-100W ma refer putere calitate banda de frecvente? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Asta am vrut sa zic si eu nu se poate schimba numele topicului?Da un MP la Sorteh si poate va intelegeti. Daca tot vrei sa iti faci un amplificator si nu ai experienta, uite aici citeva kituri - asamblindu-le vei invata cite ceva viewtopic.php?f=5&t=58834sant mari diferente inte amplificatoarele cu integrate si tranzistori bipolari?Parere personala - da, sint diferente, depinde si cu ce urechi le asculti. Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Crezi ca tdaul ar rezita la tensiunea aia pe 8 ohm in punte? adia +-38in gol si undeva la +-36 in sarcina? Dar tda7293 Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Pai... de TDA7293 vorbim... Ai citit datasheetul? Ce zice la conectarea in punte? Ce tensiune de alimentare si ce impedanta de sarccina? Eu nu stiu mai multe depre acel integrat decit ce spune producatorul in acel datasheet! Link spre comentariu
Dj TaZz Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Hai sa nu o mai lungim atata ca cat scoate eu vreau sa le leg in paralel tda7293 dar nu inteleg cablajul acela aia vreau da pot sa te connving pe tine sa ma ajuti pentru a concepe unu am schema este destul de clara schema dar cablajul nu prea Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Daca vrei ca cineva sa iti realizeze cablajul, posteaza aici viewforum.php?f=61.Dupa ce vei citi acolo (datasheetul), vei sti ce sa faci cu acest integrat. Hai sa nu o mai lungim atata ca cat scoateTu ai intrebat! Link spre comentariu
paul14 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 remus incearca sa vezi daca vrea mura`n gura. O intrebare pentru amicu` deejai. Ce au cablajele din datasheet? Aaa nu`ti dai seama daca sunt dublu sau simplu placate Sau iti e cumva frica de creion si guma ca dupa ce le scoti la imprimanta sa le mai refaci o data, dar fara numerotarea pieselor si chenare. Sau poti sa desenezi cablajul intr-un program pe pc. App: vezi ca daca e dublu placat ai incurcat-o. Trebuie sa "desfasori/desfaci" cablajul in 2 normale si apoi faci legaturi cu fire intre ele tinand cont de corespondenta legaturilor din datasheet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum