Eugen_B Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Verifica sa ai condensator la pinul Vusb si masa , de obicei lipsa acestuia sau unul inadecvat duce la "Device not recognized".Edit: "Device not recognized" se mai poate intampla daca pui D- si D+ invers , stiu ca e cam evident , dar mi s-a intamplat si mie.Edit2: Acuma vad ca si kit a zis despre condensator .. ar trebui sa incep sa citesc ce sa zis inainte. Link spre comentariu
Vizitator Mishi Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Am schimbat si la VUSB condensatoare, de mai multe valori si tot aceeasi chestie imi da. Am pus si 0.47u si 2 x 0.1u in paralel dar tot nicio schimbare. Am pus condensator si intre Vcc si GND, alimentarea ce vine de la USB dar tot nicio modificare. Am luat alte componente(conector USB, cablu, condensatoare). Si D+ si D- le-am incercat in ambele variante dar tot niciun rezultat. Acu eu zic ca am eliminat cam toate variantele hardware. De cod ma voi apuca deseara sa il reanalizez, dar ii ciudat ca am luat coduri care la altii mergea si la mine da not recognized. Tot deseara o sa fac si o schema a circuitului cum l-am conectat si o sa il postez.pana atunci salutare. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Eu am mai zis si altadata: ajutorul primit e masura informatiilor furnizate in cerere.Atata timp cat nu ai postat schema electrica a cicuitului folosit (partea de conectare la USB) si atata timp cat n-ai aratat bucata de cod de initializate a comunicatiei USB, numai mama omida poate sa te ajute cat de cat (sau colegii de forum cu globurile de cristal neciobite).Asa ca poate n-ar strica sa ne arati schema/schemele si bucatile de cod incercate. Link spre comentariu
kit Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 ca de obicei, liviu m are dreptate, da si tu din casa schema si codul, ca oricum nu merge. iar dupa incercarile facute, nici nu cred ca o sa se intample asta. in momentul in care recurgi la incercari, in electronica, esti varza (o stiu din proprie experienta ) oricum: -intre VUSB si masa vine un cond de 220nF (altii pun 470nF, eu am pus de amandoua si a mers). -intre VCC si VSS ai 100nF. -pinii usb ii ai aici: http://pinouts.ws/usb-pinout.html daca alimentezi picul din usb ai grija sa nu sara consumul de 500mA (MAX), altfel e de belea! conexiunea pic-PC via USB este un mixt de hard si soft, iar partea de soft pe PIC este critica dpdv al configurarii picului dar si a conceperii programului in ansamblul sau. pare ca am vorbit cu limba de lemn, dar nu-i asa, o sa-mi dai dreptate dupa ce urnesti sandramaua. bafta! Link spre comentariu
Vizitator Mishi Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 salut...Da... eu inca sunt la partea cu incercarile in electronica... ca nu am experienta... sunt doar un posibil viitor electronist(unu in devenire).Cu picuri nu am lucrat pana acu... deci si la capitolu asta is incepator. Dar imi place si vreau sa invat.Atasez aici tot proiectu. Adica schema, cod(cod luat din exemplele MikroC), configuratia bitilor si a descriptorului pt USB. Am folosit MikroC. O sa incerc maine probabil si cu MPLAB (si anume C18), sapt asta neavand destul timp.O seara placuta! Link spre comentariu
Liviu M Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Din pacate codul tau se bazeaza pe functii de biblioteci practic nedocumentate. :( Si ma refer acum laHID_Enable() despre care la mikroe pe site scrie ca initializeaza comunicatia USB, da' nu si ce anume si cum. Asa ca e foarte greu pentru cineva (pentru mine cel putin) sa-ti zica daca USB-ul e initializat corect. Da' oricum, din ce am reusit eu sa-mi dau seama, codul tau seamana cu cel de la sfarsitul paginii date de mine anterior, numai ca nu e tot. Nu cumva ar fi bine sa copiezi tot codul si dupa aia sa incerci? Link spre comentariu
Vizitator Mishi Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Da... am incercat prima oara exact ce ii scris acolo si nu mergea deloc. Asta ce l-am pus eu ii putin modificat, gasit iara pe forum si spunea ca merge. Link spre comentariu
kit Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 ce pot eu sa-ti spun este ca picul pare configurat bine. asta in masura in care nu sunt familiarizat cu mikroc. mai departe... Link spre comentariu
Vizitator Mishi Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 SalutPana la urma am facut si o iesit folosind varianta CDC de la microchip si am mai gasit niste exemple pe net. Merge exact cum am nevoie... Si softu l-am facut in Visual C++(iara ghidandu-ma dupa niste exemple).Mersi foarte fain de ajutor si idei, si spor pe mai departe.o zi faina, Mishi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum