Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru chitara GG

THOMAS

Postări Recomandate

Intr-adevar , maniera de a canta este un pic diferita.Dar este o diferenta incredibila de sunet, intre boxa Mesa Boogie ,care este foarte comprimata , facuta pt amplificare High Gain si aceasta boxa care a facut istorie, Marshall 4x12 1960.

Link spre comentariu

Multumim !Sigur va fi un PP de putere mica (dar Watt greu cum spune Valderama ).Pt preamp stim ce vom folosi, 12AX7 Mullard.Dar pt etajul final(inclusiv OT) inca ne mai gandim pt ca mai intai incercam sa gasim un model de incinta acustica.Inca mai meditam :sparge:

Link spre comentariu

Acum am terminat si un al doilea set de sample-uri inregistrate cand Neuro (Bere Gratis) incerca amplficatorul aplicand diferente nuante si intensitati pt a testa dinamica sunetului.S-a folosit instrument Fender Stratocaster Deluxe

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca asa stau lucrurile la 10.000Hz sqw intradevar ati dat lovitura si la propiu si la figurat.(transformatorul de iesire pentru aceasta situatie nu poate fi decit EXCEPTIONAL ! si sunetul in registrul superior FANTASTIC !)

Domnilor sinteti tari !(O realizare greu de definit in acest caz in cuvinte !) ,stiu bine ce spun !(de aceasta data si fara rezerve !) daca ala e raspunsul la sqw-10.000Hz(O sa "rupeti" orice chitarist !).

__Intuisem o "bomba" dar nu ma astepta sa fie si "nucleara" !(sa "rada" tot pina la acest moment ca raspuns sqw/10.000Hz/tub/traf de iesire ,-oricum cred ca inductanta trafului de iesire este ceva mai mica ca sa devina posibil acest raspuns SQW-10.000Hz=o sa fie sarcina ceva mai grea pentru finale in registrul inferior-dar chitara solo nu coboara prea jos=asadar nici o problema).

Daca asa arata 10.000Hz (10KHz), e superfantastic! Banda amplificatorului la 3dB ar trebui sa fie pe la 1MHz. La cate etaje ai acolo (5..6) cate capacitati Miller si cate altele anod-catod, ma pune pe ganduri, mai ales ca am observat de cata amplificare e nevoie pentru o chitara.
Link spre comentariu

Daca asa stau lucrurile la 10.000Hz sqw intradevar ati dat lovitura si la propiu si la figurat.(transformatorul de iesire pentru aceasta situatie nu poate fi decit EXCEPTIONAL ! si sunetul in registrul superior FANTASTIC !)

Domnilor sinteti tari !(O realizare greu de definit in acest caz in cuvinte !) ,stiu bine ce spun !(de aceasta data si fara rezerve !) daca ala e raspunsul la sqw-10.000Hz(O sa "rupeti" orice chitarist !).

__Intuisem o "bomba" dar nu ma astepta sa fie si "nucleara" !(sa "rada" tot pina la acest moment ca raspuns sqw/10.000Hz/tub/traf de iesire ,-oricum cred ca inductanta trafului de iesire este ceva mai mica ca sa devina posibil acest raspuns SQW-10.000Hz=o sa fie sarcina ceva mai grea pentru finale in registrul inferior-dar chitara solo nu coboara prea jos=asadar nici o problema).

Daca asa arata 10.000Hz (10KHz), e superfantastic! Banda amplificatorului la 3dB ar trebui sa fie pe la 1MHz. La cate etaje ai acolo (5..6) cate capacitati Miller si cate altele anod-catod, ma pune pe ganduri, mai ales ca am observat de cata amplificare e nevoie pentru o chitara.
Atentie unde am spus ca am aplicat semnalul de la generator (!!!!!),deci nu este vb de TOATE etajele de amplificare,nici nu am avut nevoie de asa ceva,pentru ca partea de preamplificare este specifica pentru o doza de chitara si nu ne-a interesat comportamentul acestor etaje in regim dreptunghiular,eu am vrut sa verific cat de bine lucreaza etajul final in asa fel incat sa reproduca perfect tot ce primeste de la preamplificator.
Link spre comentariu

... Deocamdata pun o oscilograma (semnal dreptunghiular 10Kz),asa cum ii place d-lui Vali...Semnalul este dreptunghiular,masurat pe iesire pe o sarcina rezistiva (neinductiva de 6 ohm/1000W),alaturi se vede si valoarea tensiunii alternative masurata pe sarcina(34,45V). ...

Eu asta am inteles! Scuze pentru interpretare, asa ca daca e altundeva masurat e altceva. Ar fi fost interesant de masurat chiar pe sarcina.PS, Dupa ce am recitit: Iar am dat cu bata in balta! Probabil ai injectat semnal, la intrare in defazor (aici sunt mama Omida). Chiar si asa imi mentin parerea. Pe sarcina, o asemenea forma de unda la 10KHz este imbatabila. Banda este cel putin pana la 1MHz.
Link spre comentariu

...

Deocamdata pun o oscilograma (semnal dreptunghiular 10Kz),asa cum ii place d-lui Vali...

Semnalul este dreptunghiular,masurat pe iesire pe o sarcina rezistiva (neinductiva de 6 ohm/1000W),alaturi se vede si valoarea tensiunii alternative masurata pe sarcina(34,45V). ...

Eu asta am inteles! Scuze pentru interpretare, asa ca daca e altundeva masurat e altceva. Ar fi fost interesant de masurat chiar pe sarcina.

Pai....este masurat chiar pe sarcina (!!!!),numai ca nu este injectat semnalul chiar la intrare si nici nu trece prin corectorul de ton si prin preamplificatoare...!!!!!!!!!!!

Am scris in acest post: "Subiectul mesajului: Re: Amplificator pentru chitara GGScris: Vin Iul 23, 2010 10:54 am "

P.S Corect ,Sebi!...parerea ti-o poti mentine,asa cum eu mi-o mentin pe a mea in ceea ce priveste basii de la GU17 PP...,glumesc,bineinteles si tu stii bine asta.Eu vreau sa spun ca amplificatorul tau cu GU19 este superior celui cu GU17,in conditiile folosirii OT-urilor aceleasi (asa cum a facut Cosmin!).Amplificatorul tau suna excelent iar daca-ti aduc critici o fac tocmai pentru ca suntem prieteni,altfel te laudam pana maine dimineata....

....in acest concediu o sa-l termin si eu pe al meu (cel cu GU17) si atunci sa sa discutam pe"viu" cum se spune.

In ceea ce priveste amplificatorul GG iti marturisesc ca a fost ascultat de "urechisti" mult mai tari decat noi si cred ca satisfactia lor a venit tocmai din performantele electrice ce le demonstreaza acea imagine cu oscilograma dreptunghiulara........,poate doar am fost eu mai norocos si l-am nimerit, nu???

Link spre comentariu

Ca sa se poata obtine un raspuns in sarcina la semnal sqw-10khz atit de exceptional/frapant , sint ferm convins ca domnul Lazaroiu a pus in primarul acelui traf de iesire in jur de 1000sp/ramura daca nu chiar mai putin.

Link spre comentariu

Pe langa alte scule reparate de mine in ultimul timp este si un amplituner Revox B780 cu tranzistoare. Ei am facut masuratori la 10KHz/100W si forma de unda este absolut mizerabila fata de masuratoarea in discutie. In fapt este asemanatoare cu cea data in service manual (vezi mai jos). Acest amplificator nu are trafo de iesire!Altfel, am simulat Mcintosh si nu pot sa obtin un astfel de raspuns. Intradevar, Lazaroiu are un raspuns la amplificator foarte greu de atins!

Link spre comentariu

Ca sa se poata obtine un raspuns in sarcina la semnal sqw-10khz atit de exceptional/frapant , sint ferm convins ca domnul Lazaroiu a pus in primarul acelui traf de iesire in jur de 1000sp/ramura daca nu chiar mai putin.

Nu este niciun secret transformatorul,promit ca diseara cand voi ajunge acasa (la calculatorul personal),o sa pun toate datele si detaliile de constructie al trafului buclucas,dor atat retin precis ca traful are o sectiune a miezului de 22cmp iar tot pe acest amplificator am mai testat inca un traf (pe care dv,dl Vali il stiti) cu sectiunea de 30 cmp care dupa o analiza spectrala cu softul lui Gelu rezultatele erau superioare trafului existent acum pe amplificator,dar din motive de volum nu l-am putut monta pe cel mare.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări