blue Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Viobio are dreptate , tuburile au nevoie de o gestionare separata bias-ului, daca nu sint imperecheate este singura solutie de control a distorsiunilor Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Multumesc pentru aprecieri,d-le Viorel!Nu va contrazic,am mai discutat problema asta si sunt 100% de acord cu dv. in ceea ce priveste modalitatea de negativare a tuburilor finale.Din aceasta cauza am si rugat sa se spuna aici ce neajunsuri sau ce imbunatatiri se pota aduce unui astfel de amplificator.Schema este aceea pe care dv. ati publicat-o,dar cu modificarile facute in reteaua de ton si in circuitul reactiei negative si bineinteles a trafului de iesire. O negtivare independenta fiecarui tub final iti permite asa dupa cum ati spus,corectarea curentului anodic dupa o perioada de timp de functionare mai ales daca utilizatorul nu are posibilitatea gasirii unor tuburi finale de inalta clasa. Nu suntem in nicio competitie, d-le Viorel!.....cel putin noi doi,suntem electronisti si atat(!!!)Multumesc si va astept la o bere! Dupa cum observati in comentariul meu de aici, i-am dat dreptate lui ...... Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Citind ultimele posturi ale userilor Misa si Blue, imi dau seama unde punctul meu de vedere devine divergent.Daca se pune din start problema ca exista lampi care nu functioneaza/consuma la fel, este evident ca VioBio are dreptate din punct de vedere al functionarii in echilibru al blocului final.Dar cu ce compromis !!!?Intotdeauna am considerat calitatea unui amplificator, numai in functie de semnalul tradus acustic.Din punctul meu de vedere daca o lampa finala a "obosit", nu o sa incerc sa aduc si celelalte finale ,mai bune, la nivelul de functionare a celei mai slabe.Sigur voi pierde din dinamica semnalului acustic.Prefer sa o inlocuiesc pe cea uzata pt a nu compromite, in final, sunetul. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Citind ultimele posturi ale userilor Misa si Blue, imi dau seama unde punctul meu de vedere devine divergent.Daca se pune din start problema ca exista lampi care nu functioneaza/consuma la fel, este evident ca VioBio are dreptate din punct de vedere al functionarii in echilibru al blocului final.Dar cu ce compromis !!!?Intotdeauna am considerat calitatea unui amplificator, numai in functie de semnalul tradus acustic.Din punctul meu de vedere daca o lampa finala a "obosit", nu o sa incerc sa aduc si celelalte finale ,mai bune, la nivelul de functionare a celei mai slabe.Sigur voi pierde din dinamica semnalului acustic.Prefer sa o inlocuiesc pe cea uzata pt a nu compromite, in final, sunetul. Daca gresesc, va rog sa ma corectati.Multumesc.sunt total de acord cu dv prin modificarile facute de mine ma adresez celor care au buzunarul mai cu lipici si celor care nici nu viseaza sa stringa bani pentu tuburi perecheca sa fiu bine inteles mai scriu inca odataUN AMPLIFICATOR PERFECT PP ,HI FI SAU DE CHITARA ,TREBUIE SA AIBA TUBURILE FINALE PERECHIDACA NU SE POATE ACEST LUCRU SE ADOPTA NEGATIVAREA INDEPENDENTA A FIECARUI TUB FINAL ,PENTRU A OBTINE ACELASI CURENT PRIN ELE SI O SIMETRIE CIT MAI PERFECTA Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Ok.Bine ca am ajuns la un punct de vedere comun.Dupa doua zile de munca, am selectat primele exemple de sunet dintr-un material brut , cum a fost dat din studio.S-au folosit microfoane SM57 .Amplificatorul a fost folosit cu incinta acustica care apartinea studioului, un Mesa Boogie 2x12 de 120 W.Chitari folosite au fost Fender Stratocaster DeLuxe,Fender Stratocaster Standard 1973 si un Gibson Les Paul.Nu s-a folosit niciun fel de efect ,procesoare sau alte accesorii pt chitara.Materialul brut a fost salvat pe un DVD si are dimensiunea de 1.4GB .Am selectat doar cateva secvente interpretate de Cezar (trupa Vita de Vie), urmand ca in zilele urmatoare sa mai selectez si altele.Exemplele nu au suferit procesari,post-procesari sau alte masterizari.Doar au fost comprimate in fisiere mp3.Speram sa va placa si bineinteles ca orice comentariu este binevenit . Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Ok.Am rezolvat partial.Sper ca la urmatorul post sa pot atasa si celelalte fisiere Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Deja am o problema.Nu pot sa atasez fisiere dar nici nu imi da vreun mesaj de eroare.nu stiu daca se pot atasa fisiere audiopopor se pot afisa fisiere audio pe elforum?????????? Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Intr-un final dramatic, m-am prins cum functioneaza.MP3-urile sunt zip-uite si atasate mesajului.Am constatat ca nu se pot atasa mia mult de 5 fisiere intr-un post.La acest mesaj mai atasez inca doua.Poate cele mai interesante, in opinia mea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Intr-un final dramatic, m-am prins cum functioneaza.MP3-urile sunt zip-uite si atasate mesajului.Am constatat ca nu se pot atasa mia mult de 5 fisiere intr-un post.La acest mesaj mai atasez inca doua.Poate cele mai interesante, in opinia mea.imi place cum se aude clean Fenderpe overdrive Gibson mi se pare putin imprastiat sunetul ,e chitara lui Cezar sau alta?stiu ca Cezar are un Gibson si pe Mesa lui se aude altfel ,bine Mesa este si hi-gainsunt sigur ca se aude excelent pe overdrive Fenderdin partea mea +10 Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 pe overdrive Gibson mi se pare putin imprastiat sunetul ,echitara lui Cezar sau alta?Eu propun sa va concentrati mai mult asupra raspunsului in spectrul frecventelor de bass, la acel rif pe corzile estompate.Limitarea este aproape in semnal dreptunghiular.Este specific JCM800 .Din cauza asta exista aceasta impresie plus ca s-a cantat intr-un alt sistem de acordare a chitarii pt a scoate in evidenta raspunsul notei fundamentale.Se poate observa cu usurinta ca dintr-o toate armonicile produse , lovitura corzilor si raspunsul in frecventa determinanta pt nota muzicala, este distincta. Sunt prezente si armonici pare pt ca se folosesc intervale de terta,sexta,nona.Ca definitie de sunet, recomand sa ascultati si al doilea exemplu de overdrive.Multumim pt aprecieri. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 pe overdrive Gibson mi se pare putin imprastiat sunetul ,echitara lui Cezar sau alta?Eu propun sa va concentrati mai mult asupra raspunsului in spectrul frecventelor de bass, la acel rif pe corzile estompate.Limitarea este aproape in semnal dreptunghiular.Este specific JCM800 .Din cauza asta exista aceasta impresie plus ca s-a cantat intr-un alt sistem de acordare a chitarii.Ca definitie de sunet, recomand sa ascultati si al doilea exemplu de overdrive.pe overdrive sustein Gibson este okeu astept Fender ,pe Fender suna pe placul meu jcm800,eu prefer pasajele cintate pe corzile mai subtiri si solouri asta erea bine daca o cinta Cezar chiar si cu efect ,aici se aude altfel chitara Gibson Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 asta erea bine daca o cinta Cezar chiar si cu efect ,aici se aude altfel chitara GibsonS-au facut aceste exemple pt a scoate in evidenta, ce este in stare acest amplificator.Daca incepeam cu procesari si alte procedee specifice de studio, s-ar fi intamplat cu totul altceva.Dar am stabilit cu D-l Lazaroiu sa le lasam exact asa cum s-au tras. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Consider ca este o clona cu personalitate , NU ESTE IDENTIC la sunet cu originalul JCM800 , ceea ce e bine dupa parerea mea . Chinezii pot face multe JCM-uri , dar cum doreste un client oarecare , adica personalizat , nu au cum ! Si daca pui ca in productia curenta se vor folosi componente de calitate , cu producatori de componente selectionati dupa criterii de performanta acustica , nu dupa pret ( ca la Marshall ) este clar ca asta este drumul cel bun . Felicitari ! Nu pot aprecia ca sunetul este asa sau asa , intre ala si ala , datorita faptului ca nu am studii muzicale si nu cant la chitara......pot doar sa spun daca imi place sau nu ( dar nu pot spune de ce ) dar imi place ! Asa ca , dupa parerea mea ( presupunand ca ar conta parerea mea ) merita sa continuati ! Link spre comentariu
ggg Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Modele de JCM800 sunt mai multe si fiecare dintre ele are cate un sunet destul de specific.Initial am plecat de la schema de JCM800 Plexi 1969 din dorinta de a obtine un sunet asemanator cu al lui Jimmy Page si BlackMore care ajunsesera, in anii 1972-1978, "cosmarul" inginerilor de la Marshall.Am gasit niste imprimari un pic mai vechi facute cu o boxa Marshall 4x12 1960B.Calitatea sunetului si interpretarea nu sunt extraordinare dar se poate observa usor diferenta de sunet determinata de incinta acustica.Chitarile folosite sunt Gibson Les Paul si Fender Standard Stratocster 1973.Microfoanele sunt AKG si Ribbon . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Modele de JCM800 sunt mai multe si fiecare dintre ele are cate un sunet destul de specific.Initial am plecat de la schema de JCM800 Plexi 1969 din dorinta de a scoate un sunet asemanator cu al lui Jimmy Page si BlackMore care ajunsesera, in anii 1972-1978, "cosmarul" inginerilor de la Marshall.Am gasit niste imprimari un pic mai vechi facute cu o boxa Marshall 4x12 1960B.Calitatea sunetului si interpretarea nu sunt extraordinare dar se poate observa usor diferenta de sunet determinata de incinta acustica.Chitarile folosite sunt Gibson Les Paul si Fender Standard Stratocster 1973.Microfoanele sunt AKG si Ribbon .astea suna mai deschis dar se cinta si altcevaazi am acultat doua ore primele mp3amplificatorul suna de rupe ,trebuie sa asculti cu atentie ,sa tii seama de ce se cintaam bagat semnal din calculator intr un amplificator pe tubaseara ascultam in casti SONASHY :ras:parerea mea este ca tot Fender se pupa mai bine cu JCM800 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum