Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru chitara GG

THOMAS

Postări Recomandate

Ati impuscat-o nimic de zis . "Pasarica" este ranita dar planeaza pe undele care contin molecule de aer ,ba in compresie ba in destindere . Pt ca in acustica ,

P(uterea) = I(ntensitatea) * A(ria) ,

din acest motiv distanta(sau distantele in cazul acestui cabinet) dintre sursa si factorii atenuatori , este critica. Iar lucrurile devin definitiv incurcate pt ca apar tot felul de alte variabile , SL,TL,BL,EL,...si cate nu sunt.

Dar pt a fi rigurosi , metodele de calcul sunt multe si stufoase tocmai din cauza acelor variabile care presupun alte situatii necesare pt a fi luate in considerare . Acesta a fost si motivul pt care am evaluat in procente si nu in dB , chiar daca nu este foarte uzual.

Dar revenind la cabinet, eu nu am avut ce sa "inventez".Nu prea am avut incotro si am adoptat metoda celor de la Bruel & Kjaer pt ca la aceste "scule" de masura am avut acces .

P.S. Tare imi place sa stau la astfel de discutii. Dar din pacate pt mine , nu cred ca voi mai avea timp pt o buna perioada de timp.

Link spre comentariu

Eu am reţinut/corectat acest aspect(pagina anterioară):

La o sursa de 100 W in interiorul cabinetului , in afara lui se aud aprox. 10 W .

Atenuarea este

- 100 (W In) / 100 (%) * (100(W In)- 10 (W Out) ) =90 %

- 20 *LOG(100 (W In) / 10 (W Out)) = -20 dB

restul gargarei nu mă interesează.
Link spre comentariu

Presupun ca va fi vopsita cutia. Atentie la vopsea ca daca se va vopsi cu o vopsea nepotrivita atunci poate scadea atenuarea de la -10dB la -5dB iar la -5dB, cutia nu va mai fi buna decit pentru studiul focilor. Cu binoclul. Pe geam.

Link spre comentariu

Facusem o gluma. Totusi exista si vopsele ce pot ajuta mult. Cine nu crede nu are decit sa intrebe la Ambasada Rusiei cu ce vopsesc ei submarinele. Acelea ce nu sunt detectabile de catre sonar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări