ggg Postat Martie 13, 2013 Partajează Postat Martie 13, 2013 Schema de principiu a preamp-ului se gaseste in pdf-ul de mai jos. Defazorul si etajul de putere ramane cel arhicunoscut de toata lumea .GGAmpJ.pdf Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Am decis ca de acum inainte sa postez numai despre proiectele in care sunt implicat,realizate de mine sau impreuna cu prietenii si colaboratorii mei .Doresc sa va supun atentiei un proiect acustic cu o destinatie clara. Scopul acestui cabinet ISO , este pt folosirea intr-un studio cu un spatiu destul de generos in camera de muzica . Cabinetul izoleaza fonic(90%) fata de mediu si permite reglarea reverberatiilor in interior. Nivelul de reverberatii fara ajustari folosind alt material absorbant (asa cum se vede in poze) , este de cca. 8% . Cabinetul dupa montare , ramane suspendat pe 16 rotile pivotante cu cauciuc de 5" inch diametru , fiecare. Cabinetul are 8 metrii cubi utili si cantareste cca. 450 Kg. Materiale folosite sunt : lemn de brad uscat,OSB , placaj,PFL,placi duble de policarbonat ,polietilena expandata si vata minerala bazaltica.In acest moment , cabinetul este in stadiul de livrare si asteapta un camion cu destinatie in nordul Italiei . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Să înţelegem că ar fi oarecum legat de Audio pe tuburi acest cabinet. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Cabinetul izoleaza fonic(90%) fata de mediuCum vine asta ? 90% ? Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Ca sa evit o confuzie, doresc sa te intreb daca te referi la faptul ca izoleaza prea mult ? Sau ca este exprimat in procente si nu in dB ? Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Voiam sa intreb cum ai calculat in procente. Link spre comentariu
300B SE Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Am lucrat prin anii 2003-2005 intr-un studio de radio din Oradea.Avea ceva similar. Efectul de izolare era "teribil".Felicitari dl GGG! PS. Cand mai scoateti cate o lucrare va rog sa postati cateva fotografii.Nu va luati dupa unii membrii de pe forum care critica orice din lipsa de ocupatie! Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Voiam sa intreb cum ai calculat in procente.La o sursa de 100 W in interiorul cabinetului , in afara lui se aud aprox. 10 W . Atenuarea este- 100 (W In) / 100 (%) * (100(W In)- 10 (W Out) ) =90 %- 20 *LOG(100 (W In) / 10 (W Out)) = -20 dB Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Am lucrat prin anii 2003-2005 intr-un studio de radio din Oradea.Avea ceva similar. Efectul de izolare era "teribil".Felicitari dl GGG! PS. Cand mai scoateti cate o lucrare va rog sa postati cateva fotografii.Multumim :)Mi-a dat multa bataie de cap acest proiect si nu prea am avut asa tragere de inima .Acustica , dupa cum stiti , este un domeniu foarte,foarte pacatos . Aproape mi s-a impus acest proiect dar am avut si un pic de noroc pt ca am avut acces la ceva echipamente si alte camere de rezonanta unde am mai testat materiale,rezonante ,una,alta si am putut sa anticipez cam ce o sa iasa .Altfel nu stiu daca o scoteam la cap. Iar pana cand structura peretilor nu a fost executata cu o oarecare precizie, nu s-a intamplat nimic.Pe de alta parte este interesant sa stii ca un sunet captat in astfel de cabinete ,trebuie redat cu o maxima fidelitate de amplificatoare.In viitorul imediat ,dupa ce mai terminam din obligatii vor apare si primele amplificatoare pt HiFi . Domn'Lazaroiu a "votat" cu OT100 . Eu m-am hotarat la 300B .Va tinem la curent cu tot , bineinteles !P.S. Pe de alta parte ne gandim si la un concurs de amplificatoare cu tuburi care sa se desfasoare la noi in zona. Avem de toate , in afara de un regulament si niste incinte mai pretentioase. Link spre comentariu
adigh Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 ... Aproape mi s-a impus acest proiect ...... In viitorul imediat ,dupa ce mai terminam din obligatii vor apare si primele amplificatoare pt HiFi . Domn'Lazaroiu a "votat" cu OT100 . Eu m-am hotarat la 300B .Va tinem la curent cu tot , bineinteles !Aveti vreo firma?Pareti a fi mai multi asociati.Exista vreun site unde se pot vedea produsele voastre? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 La o sursa de 100 W in interiorul cabinetului , in afara lui se aud aprox. 10 W . Atenuarea este - 100 (W In) / 100 (%) * (100(W In)- 10 (W Out) ) =90 %- 20 *LOG(100 (W In) / 10 (W Out)) = -20 dB discuţi rapoarte de putere ggg ,nu discuţi rapoarte de tensiune... dB = 10 log (P1/ P2) cam -10db aşa...,dacă vrei -20db mai lucrează la izolaţia fonică a cabinetului. Pentru -20db ar fi trebuit să ai 1W nu zece , adică 99% aşa cum vrei tu ggg (exprimat în procente) vezi acum o diferenţă (mare) între -10db şi -20db ? Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Da Domn'Vali ! Corect ce ziceti dvs . Dar eu am preferat sa socotesc considerand presiunea acustica pt ca exista si o distanta de referinta, chiar daca ea este 1 m de la cabinet si nu de la sursa. Link spre comentariu
ggg Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Aveti vreo firma?Pareti a fi mai multi asociati.Exista vreun site unde se pot vedea produsele voastre?Da.Exista firma.Dar nu aceasta este activitatea principala . Site-ul este in lucru pt ca nu am avut timp de el . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Da Domn'Vali ! Corect ce ziceti dvs ...Păi da ,am "împuşcat păsărica" scapată din colivie(cabinet) care zbura aşa.., liber-dezordonat în spaţiul virtual(şi fără tuburi în cabinet sau agăţate de ea). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum