Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru chitara GG

THOMAS

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Arata bine, si eu prefer sa folosesc pcb in loc de cose, mi se pare ca iese mai aerisit si e mai usor de depanat. Inauntru are tuburi nos sau de productie recenta? Cam cat a costat "jucaria" in total? (vad ceva orange drop, silver mica etc).

ampul arata binecomponentele pasive nu costa mult,sunt o mina de condensatori si rezistentetuburile sunt sigur ca sunt din modelele care "au luat contact cu ceva azot lichid"la un asemenea amp manoperara costa ! si traful de iesire!felicitari din partea mea :aplauze eu astept un multicanal GG
Link spre comentariu

Ma bucur ca va place . Preturi de componente sunt :- rezistenta Carbon Composit - cca. 1 Euro / buc- capacitor Orange Drop,Mallory si Cornell Dubilier - in medie 2.4 Euro /buc- electrolitici F&T - cca. 4 Euro / buc .Am mai folosit tuburi in preamp Mullard Reissue "imbibate" in azot , cum a zis Vio . In etajul final am incercat un tub care imi place foarte mult cum se aude . Se numeste Valve Arte si este Made in China .Din pacate folosirea lor costa destul de mult pt ca din 6 buc , am gasit doar doua care sa le pot imperechea .In rest fire si cabluri cu aliaje de Ag in diferite proportii . Inclusiv pe circuitul de masa am folosit cositor cu Ag . Rezultatul la masuratoarea, a fost mai mic de 0.5 Ohm . Am ales varianta asta cu PCB si din cauza sasiurilor. Mai am inca 3 sasiuri de acest tip.Firele sunt trase doar pe o singura parte ca sa pot bascula placa de circuit si sa am acces facil la componente. Dar intr-adevar nu este la fel ca la point-to-point.Look-ul il are exact cum se si aude . Deosebit de dinamic ,chiar spartan desi drive-ul nu este high-gain.Tinand potentiometrul de la chitara la maxim si fara sa umblam la el, pe canalul de drive ,se poate auzi de la clean-crunch pana la overdrive agresiv . Totul este in functie de cum se ataca corzile cu pana. Ca tot era discutie printr-un topic, trebuie sa spun ca OT lucreaza cu succes iar pierdirile sunt sub 1% .Traf construit de Domn'Lazaroiu cu tole CRGO.In curand vom face o alta configuratie de OT pt 50W care va avea 12.9 cm2 .Pe canalul de overdrive intra in feedback in orice nota, inclusiv cu cele alterate. Un astfel de amplificator ,chiar si prietenilor nu se poate vinde mai jos de 900 Euro.Exista si un amplificator cu 4 canale .Dar acum avem in lucru, tot un amplificator cu un singur canal super-high-gain care poate lucra in vreo 6 moduri . Acest amplificator se construieste sub semnatura unui important chitarist din SUA . La momentul cand va fi gata o sa pot povesti toata tarasenia cu acest amplificator. Pana una alta pun doar masca fata, care se afla acum doua luni, intr-un anumit stadiu.post-38982-139829465772_thumb.jpg P.S.Vio! acum mi-am adus aminte ca eram dator la tine , macar cu un telefon .Sunt ocupat pana peste cap si in curand cred ca ma fac var cu neamtu' ala...cum ii zice!?...Alzheimer.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Ma bucur ca va place . Preturi de componente sunt :- rezistenta Carbon Composit - cca. 1 Euro / buc- capacitor Orange Drop,Mallory si Cornell Dubilier - in medie 2.4 Euro /buc- electrolitici F&T - cca. 4 Euro / buc .Am mai folosit tuburi in preamp Mullard Reissue "imbibate" in azot , cum a zis Vio . In etajul final am incercat un tub care imi place foarte mult cum se aude . Se numeste Valve Arte si este Made in China .Din pacate folosirea lor costa destul de mult pt ca din 6 buc , am gasit doar doua care sa le pot imperechea .In rest fire si cabluri cu aliaje de Ag in diferite proportii . Inclusiv pe circuitul de masa am folosit cositor cu Ag . Rezultatul la masuratoarea, a fost mai mic de 0.5 Ohm . Am ales varianta asta cu PCB si din cauza sasiurilor. Mai am inca 3 sasiuri de acest tip.Firele sunt trase doar pe o singura parte ca sa pot bascula placa de circuit si sa am acces facil la componente. Dar intr-adevar nu este la fel ca la point-to-point.Look-ul il are exact cum se si aude . Deosebit de dinamic ,chiar spartan desi drive-ul nu este high-gain.Tinand potentiometrul de la chitara la maxim si fara sa umblam la el, pe canalul de drive ,se poate auzi de la clean-crunch pana la overdrive agresiv . Totul este in functie de cum se ataca corzile cu pana. Ca tot era discutie printr-un topic, trebuie sa spun ca OT lucreaza cu succes iar pierdirile sunt sub 1% .Traf construit de Domn'Lazaroiu cu tole CRGO.In curand vom face o alta configuratie de OT pt 50W care va avea 12.9 cm2 .Pe canalul de overdrive intra in feedback in orice nota, inclusiv cu cele alterate. Un astfel de amplificator ,chiar si prietenilor nu se poate vinde mai jos de 900 Euro.Exista si un amplificator cu 4 canale .Dar acum avem in lucru, tot un amplificator cu un singur canal super-high-gain care poate lucra in vreo 6 moduri . Acest amplificator se construieste sub semnatura unui important chitarist din SUA . La momentul cand va fi gata o sa pot povesti toata tarasenia cu acest amplificator. Pana una alta pun doar masca fata, care se afla acum doua luni, intr-un anumit stadiu.[attachment=0]MascaFata1.JPG[/attachment] P.S.Vio! acum mi-am adus aminte ca eram dator la tine , macar cu un telefon .Sunt ocupat pana peste cap si in curand cred ca ma fac var cu neamtu' ala...cum ii zice!?...Alzheimer.

imi place filtrul pt frecvente! desteapta treaba,se foloseste si la ampurile de basimi place media !ce finale pui?
Link spre comentariu

ce finale pui?

Sunt urmatoarele versiuni :-head si combo cu difuzoare Jensen (aka Fender Tweed) 50W cu traditionalele EL34 Mullard Reissue . -head 18W cu finale EL84 Mullard Reissue .
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Cu ce ne mai omoram timpul!?

Prototip pt switching cu uC Atmel Tiny 2313 si un demutiplexor cu 16 porturi care va putea comanda, bineinteles,maxim 16 relee. Am folosit aceasta solutie pt a pastra si porturile UART ,util pt comunicarea cu pedalierul care va avea si el un uC .

Acest modul va fi prezent in toate amplificatoarele de instrument , care vor fi construite incepand cu luna septembrie.

Acum deja ma gandesc sa implementez si protocolul MIDI .

post-38982-139829475244_thumb.jpg

Link spre comentariu

Un control midi m-ar interesa si pe mine(in paralel cu comenzile manuale pt schimb canale etc).......don Gigi sper sa ne vedem la inceputul lui septembrie in rest felicitari pt ambitioasele proiecte...vad ca tineti stacheta susss!!! :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator viobio

SPL Reducer! demo cu GG Amp

reductorul de putere nu e nimic specialorice elev de liceu poate calcula un divizor rezistiv,restul e bla-bla si marketingde apreciat este ca ampul GG a ajuns acolo,ampul e de apreciat ! nu JUMBA acea care reduce puterea icon_jook
Link spre comentariu

Asa este . In principiu , un atenuator de putere nu presupune vreo mare branza sa-l faci. Numai ca cei de la SPL , care au o experienta uriasa in echipamente de studio si analogice , au facut un atenuator reglabil... ceea ce nu este rau . La cat costa , numai rezistorul variabil bobinat cred ca face cat jumatate din toata cutia.Important este ca celor de la SPL le-a placut prezentare (s-a luat in considerare recomandarea lor ,ca prezentarea sa fie facuta intr-o camera oarecare si nu intr-un studio) si drept urmare se va face promo si pe canalele lor .

Link spre comentariu

Multam :) Impresiile despre amplificatoare (sunt implicati cativa chitaristi cu renume si deosebit de tehnici ) au fost ,...cum sa zic ca sa nu para aiurea...foarte favorabile . Modelul care apare in acest clip este ,in principiu , pt lucrul in studio. Planurile sunt marete desi nu pot fi dezvaluite,...deocamdata . Vom vedea ... Succes si tie :da

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Dupa aproape un an de munca ,socoteli si simulari , a iesit acest intr-un final dramatic si foarte chinuit , acest combo .De fapt este prototipul unui concept (cerut din USA,...poveste lunga care o voi relata la momentul oportun.Cateva posturi mai sus se gaseste si desenul tp masca respectiva) care l-am denumit Multiplex . Un plexi cu 3 canale si cu un etaj de post-gain . Am preferat aceasta arhitectura ca sa evit amplificarea excesiv cascadata si bineinteles , sa nu apara prea multa compresie. Sound-ul este interesant pt cine agreaza un overdrive ultra-high-gain care pastreaza caracteristica de ton a chitarii, a timbrului. Difuzoarele folosite sunt Tayden True Brit ,Hand Made in UK . Acest model foloseste 10 tuburi duble triode 12AX7 Svetlana si 2 finale EL34 TAD , care sunt setate pt aprox. 50W . In final ,aceasta serie ,Multiplex , va folosi mai putine tuburi nemaifiind doua canale total independente .Sound samples voi face duminica .post-38982-139829588526_thumb.jpg post-38982-139829588545_thumb.jpg post-38982-139829588567_thumb.jpgpost-38982-139829588587_thumb.jpgpost-38982-139829588603_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ok. Back to work . Tocmai m-am apucat de un lot de 4 amplificatoare de 50W , care are cateva lucruri inspirate de la Jubilee 2550 .post-38982-139829601802_thumb.jpg post-38982-139829601808_thumb.jpgDar ce este ma interesat si doresc sa va fac cunoscut este noua tehnologie pt lipirea componentelor "on-point" . Se numeste Terminal cu aliaj Ag si a costat la T.M.E. , fix 0.15 RON / buc . Incomparabil mai ieftin decat turret-utile argintate .L-am nituit pe terminalul cu aliaj si arata cam asa .post-38982-139829601787_thumb.jpg post-38982-139829601791_thumb.jpg post-38982-139829601798_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări