Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pentru chitara GG

THOMAS

Postări Recomandate

De ceva vreme incercam impreuna cu Gelu (softist dar si chitarist),forumist de pe forumul chitaristilor dar si de pe elforum sa finalizam o mica afacere in ceea ce priveste realizare intr-o serie mica a unor amplificatoare de chitara cu performante deosebite cu un sunet personalizat (la cerinta clientului),urmarind niste scheme clasice dar "rumegate" in laborator si imbunatatite cat se poate de mult si bine.Cel mai interesant este ca totul este facut manual,inclusiv transformatoarele de iesire dupa o reteta proprie.Transformatoarele(OT) sunt testate individual si apoi montate pe amplificator se face o analiza spectrala a sunetului (complex) cu un sfot dedicat si microfoane profesionale in vederea imbunatatirii cuplajelor bobinelor ce compun transformatorul dar si o personalizare cat mai apropiata de cerintele celor ce doresc un astfel de amplificator. Deocamdata puterea amplificatoarelor este de 100W (muzical 174W!!!),iesirea este standart pe 4 si 8 ohm conectica este standartizata,bineinteles ca vom realiza si amplificatoare de 50W,15-18W si chiar mai puternice de pana la 200W. Toate componentele pasive si active sunt cumparate din USA si sunt de cea mai buna calitate.Trafurile sunt facute cu tole de calitate cu o grosime de 0,25mm,sectiunile miezurilor fiind dimensionate exact pentru performantele cerute. Sper ca maine sa putem pune aici si cateva oscilograme si cateva exemple cu esantioane de sunet ale acestui amplificator.Acest amplificator a trecut cu brio proba de foc,cei ce au participat la auditii si probe l-au testat la "sange"......au cantat multi chitaristi pe el timp de 7 ore cu niste pauze de cateva minute......,feedback-ul a fost pozitiv dar........"de gustibus non est disputandum!!" din aceasta cauza dorim sa le facem si personalizate...

Link spre comentariu

În sfîrşit văd şi eu un interior bine organizat şi curat. Manoperă multă. Doar faza cu carioca verde nu am înţeles-o, oricum dă împresia că e lucrat de fabrică. Şi aspectul exterior e de nota 10. Felicitări!O schemă, ceva, sau e secret comercial? Tole de 0,25mm la dimensiuni mari? :aplauze

Link spre comentariu

În sfîrşit văd şi eu un interior bine organizat şi curat. Doar faza cu carioca verde nu am înţeles-o, oricum dă împresia că e lucrat de fabrică. Şi aspectul exterior e de nota 10. Felicitări!O schemă, ceva, sau e secret comercial? Tole de 0,25mm la dimensiuni mari? :aplauze

Nu este carioca,este lac protector verde dar exista si rosu,se gaseste la magazinele specializate ..Nu este un secret schema; este vb de JCM800 modificat la corectia de ton,reactia negativa si bineinteles traful de iesire asa dupa cum am spus fiecare amplificator va fi serie 0..... Eu o pot pune aici o schema,cineva o va realiza dar sunetul poate nu-i va fi pe plac.....Tole E18-E20 cu grosimea de 0,3-0,5mm pentru traful de alimentare si E16 cu grosimea de 0,25mm pentru cel de iesire.. Multumesc pentru aprecieri!
Link spre comentariu

Felicitari ! Se cunoaste lucrul bine pus la punct , dar si experienta de o viata de constructor de aparate electronice de calitate.... Mult succes in ceea ce v-ati propus !

Link spre comentariu

Felicitari ! Se cunoaste lucrul bine pus la punct , dar si experienta de o viata de constructor de aparate electronice de calitate.... Mult succes in ceea ce v-ati propus !

Am incercat sa conving mai multi electronisti , prezenti si aici pe forum , ca lucrul procedurat si sistematic poate aduce rezultate care sa nu fie intamplatoare..Dar ma bucur ca am gasit un limbaj comun cu D-l Lazaroiu care este mai meticulos decat mine.S-a consumat foarte mult timp pt tot felul de analize,inclusiv acustice si am reusit sa evitam metodele empirice pt a tine sub control acest proiect.Eu am o obsesie vis-a-vis de conductibilitate, fapt pt care am studiat parametrii tuturor componentelor care sunt prezente in amplificator.Cum sugereaza si EmyRulz intr-un alt topic, am tratat acest amplificator ca parte dintr-un un sistem/lant de amplificare,referinta fiind traductorul acustic.Se poate considera ca am cam luat-o de la coada spre cap.In privinta calitatii sunetului deocamdata nu avem ce spune in lipsa unor sample-uri care sa fie intr-o forma de auditie.Dar vor apare in cel mai scurt timp.

În sfîrşit văd şi eu un interior bine organizat şi curat. Manoperă multă. Doar faza cu carioca verde nu am înţeles-o, oricum dă împresia că e lucrat de fabrică. Şi aspectul exterior e de nota 10. Felicitări!

S-a folosit cositor cu aliaj de argint iar acel lac protector este anti-oxidant.Este inutil sa fac vorbire pe un forum dedicat electronisitilor ce inseamna o sudura oxidata intr-un montaj. Dupa fiecare sudura s-a folosit acest lac.Multumim tuturor pt aprecieri.
Link spre comentariu

Lucrare de lucrare , totul la superlativ.

Multumesc (multumim) pentru aprecieri,dar stiind ca este loc pentru mai bine astept si critici si/sau sfaturi....In curand vom "iesi" si cu niste amplificatoare pentru impatimitii sunetului de calitate(auidiofili),deocamdata suntem in faza de cercetare si laborator dar si de investitii in piese de calitate. Nu neg ca ne este foarte greu in a gasi meseriasi seriosi in ceea ce priveste realizarea partilor mecanice,dar asta este.....
Link spre comentariu

Pentru audiofili se pot face multe.....Tim de Paravicini de la EAR-YOSHINO se pare ca a gasit o filozofie de viata care ii permite sa creeze calitate....sunt cateva exemple de urmat ! Sper sa ne tineti la zi cu noutatile si va rog sa ne oferiti detalii despre parerea celor care au folosit modelul de amplificator din imagini !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări