miron1947 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 ,detectorul din imagine testeaza conductorii prin pereteDetecteaza prin tencuiala firele prin care trece curent. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 daca aparatele expuse (macar unul) gasesc firele din blocul unde locuiesc eu le "mananc cu baterii" am ajuns sa cumpar si asa ceva si degeaba fie au bagat prea mult fier fie toata instalatie este wireless cea mai simpla este cea prezentata de valica, legi firele in "priza" si le suni la tablou. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 daca aparatele expuse (macar unul) gasesc firele din blocul unde locuiesc eu le "mananc cu baterii"La mine functioneaza. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 la intrerupator merge si ala cu 4-5 tranzistoare sau cel din conez cu AO si Vu-metruo demonstatie prin perete ? Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 eu zic ca e prea multa bataie de cap pentru un lucru atat de simplu , nu datzi banii pe nusce aparat minune , tot de kaka sunt Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 nu e aparat minune, e un Bosch PDO dar la ce util daca am fier beton in perete ? Link spre comentariu
gabiunu Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 se dadeau gratis daca luai o rotopercutanta de minim 2500lei,eficienta sa zic cam 60%. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Octombrie 2, 2010 Partajează Postat Octombrie 2, 2010 stefan nicolae scuza ma nu vreau sa te supar aparatul e bun cand vrei sa baţi un cui prin perete sa nu spargi vro ţeava , sau altceva metalic , dar forumistul nostru cauta un aparat de masurat si impedanţa , sincer pentru mine acel aparat de milioane lei vechi e FIX langa danga cu talanga so infasurat balanga . il arunc la vecinu asa cava nu imi serveste la nimic[/siz yo9hnf : Se pare ca nu poţi sa te abtii in a folosii tz si k. Link spre comentariu
mystery Postat Octombrie 3, 2010 Partajează Postat Octombrie 3, 2010 Daca teva prin care trece conductorul e metalica, asa cum se folosea acu' jde ani nu o sa gasesti circuitul cu aparatele alea de sesizeaza campul electromagnetic radiat de conductorul sub tensiune, cu detector de metale nu se poate pentru ca e "orbit" de armatura. Ma gandesc ca util e un generator/ oscilator radio cu firul "cald" legat la conductor in tablou si un receptor radio cu care sa cauti circuitul, eventual daca ajunge in doza(cu capacul scos) sau aparat. Continuitate cu buzer sau ohmetru. Link spre comentariu
meeteeka Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 cea mai buna solutie de la un electrician (adica yo) este sa legati fiecare conductor la faza, dupa ce ati scos sigurantele si ati deconectat TOTI consumatorii, iar apoi sa mergeti sa le luati prin excludere in doze (de ramificatie, legatura sau aparat) folosind un creion de tensiune banal (2 lei in orice piata agroalimentara). atentie la cei din jur sa nu-si bage nasul pe unde nu le fierbe oala. daca vreti sa stiti traseul exact prin perete al unui anumit conductor puteti face aceeasi manevra, doar ca in loc de creionul de tensiune veti folosi un detector de faza echipat de obicei cu un led si un buzzer (ala nu mai stiu cat costa, dar e destul de accesibil) cu care "mergeti" pe perete/ pardoseala/ tavan.succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum