bata01yu Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Buna.As dorii sa verific unde duce fiecare cablu electric din apartament, daca se poate verificare independenta a firelor, sau a firelor multiple. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Verificarea impune: scoaterea tuturor sigurantelor din panou si deconectarea tuturor consumatorilor. Mai aveti nevoie de un aparat de masura ori un generator de semnal pe 1 KHz. In cazul cand nu dispuneti de asa ceva se poate face identificarea si cu o baterie si un bec. Link spre comentariu
bata01yu Postat Iulie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 22, 2010 Banuiesc ca metoda cu becul este cea din figura 1.Pe mine m-ar interesa ceva de genul figurii 2, si daca ati avea si o schema, in receptor sa arate continuitatea chiar si cu un led. mersii mult de promptitudine. Sper ca am reusit sa atsez imaginea. Link spre comentariu
valica Postat Iulie 22, 2010 Partajează Postat Iulie 22, 2010 Cel mai simplu e cu un aparat de masura setat pe buzzer, la un capat pui 2 fire in scurt iar la celalalt le verifici cu aparatul de masura. Link spre comentariu
mila Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Toate metodele expuse impun 10-20m fir Link spre comentariu
vfp_marius Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 salut bata ,da toate masurile asa cum zicea si mila impun un al doilea fir dar nu e neaparat nevoie de el depinde de ce vrei sa testezi , dar mai corect mise pare un fir mobil ,tu testezi pe rand doar un conductor nu 2 ,dar in figurile expuse chiar de tine la fig 1 ai emitzatorul si receptorul ai bateria ca emitzator iar becul ca receptor ,,iar la figura 2 tu chiar ai facut o mica greseala unind cele 2 iesiri din emitator si receptor intrun singur fir ,asa cava nu se poate , totul trebuie sa semene a circuit .revin cu o modificare recitind ce ai scris in primul post ter intereseaza sa vezi unde duce fiecare fir (banuiesc din tablou catre consumator . pai e simplu aprinzi toate becurile si pui cat mai multe aparate diverse in prize si desfaci pe rand cate o sigurantza din tablou ,si verifici astfel care fire sunt pe sigurantza respectiva si unde duc ele . e o treba de 30 minute cel mult Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Daca doriti sa aflati pozarea lor in perete, puteti incerca asa.http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Misc/metaldetector.htm sau gata construit http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=4010 Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Daca doriti sa aflati pozarea lor in perete, puteti incerca asa.http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Misc/metaldetector.htmsau gata construit http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?products_id=4010scuze domnule miron dar cu aparatele propuse nu cred ca se poate rezolva cazul mai mult ca sigur , detectzia cablului nu inseamna si verificarea continuitatii sau unde duce respectivul cablu , printrun tub pot trece mai multe cabluri iar aparatul nu stie asta , sa ma corecteze cineva daca gresesc Link spre comentariu
miron1947 Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 printrun tub pot trece mai multe cabluri iar aparatul nu stie asta/quote]Aveti dreptate, dar se poate stabili pozarea lor in perete, iar indentificarea individuala intre doza si aparat(priza sau intrerupator) prin culoarea cablului. Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 printrun tub pot trece mai multe cabluri iar aparatul nu stie asta/quote]Aveti dreptate, dar se poate stabili pozarea lor in perete, iar indentificarea individuala intre doza si aparat(priza sau intrerupator) prin culoarea cablului.nu sa specificat nimic de culoarea cablului de catre domnul BATA , eu ma gandesc ca el vrea sa stie daca acel cablu e functzional dar si unde merge , testul presupune un test cald adica sa se verifice si continuitatea si daca conductorii au aceeasi CULOARE , si se intampla destul de des asta la constructiile vechi. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 vrea sa stie daca acel cablu e functzional dar si unde merge , testul presupune un test cald adica sa se verifice si continuitatea si daca conductorii au aceeasi CULOARE , si se intampla destul de des asta la constructiile vechi.Daca au aceiasi culoare, cu detectorul [attachment=0]Det metal.JPG[/attachment] sugerat de mine se poate afla unde este intrerupt pe pozitia Voltage.Dar ramane o intrebare, daca afla locul exact unde este intrerupt, la ce-i ajuta, il poate inadi acolo, nu trebuie schimbat tot tronsonul? Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 domnule miron fara suparare sa ma dumiresc si eu putzin ,detectorul din imagine testeaza conductorii prin perete sau trebuie trecut conductorul prin detector?cel care a pus intrebarea banuiect ca se referea strict la cablurile prin perete .eu raman tot la baterie si bec sau un banal aparat de masura ca fiind mai simplu si economic. Link spre comentariu
cristi_ro Postat Septembrie 16, 2010 Partajează Postat Septembrie 16, 2010 salutare,Eu cred ca ar vrea sa verifice fiecare fir de la tablou pe unde se duce prin perete pana la bec/priza si sa vada daca are si o continuitate.in figura 2 prezentata de el emitatorul ar putea fi faza si receptorul un creion de faza si atunci este corect sa fie legate impreuna.asta ar putea face scotand toate aparatele si sigurantele si cu grije mare se leaga pe rand faza la fiecare fir si poate vedea unde se aprinde creionul la priza sau la bec dar nu poate sti pe unde trece prin perete.ideal ar fi un dispozitiv care sa identifice prin perete firul in care este tensiune si se verifica pe rand cu fiecare siguranta pusa. astfel se vede pana unde merge firul cu curent prin perete. ceva de genul celui cu care se releaza avansul la masini un stroboscop care sa aprinda un led cand se afla tensiune pe fir dar sa poata receptiona semnalul prin perete Link spre comentariu
Vizitator pascudann Postat Septembrie 30, 2010 Partajează Postat Septembrie 30, 2010 salutare,Eu cred ca ar vrea sa verifice fiecare fir de la tablou pe unde se duce prin perete pana la bec/priza si sa vada daca are si o continuitate.in figura 2 prezentata de el emitatorul ar putea fi faza si receptorul un creion de faza si atunci este corect sa fie legate impreuna.asta ar putea face scotand toate aparatele si sigurantele si cu grije mare se leaga pe rand faza la fiecare fir si poate vedea unde se aprinde creionul la priza sau la bec dar nu poate sti pe unde trece prin perete.ideal ar fi un dispozitiv care sa identifice prin perete firul in care este tensiune si se verifica pe rand cu fiecare siguranta pusa. astfel se vede pana unde merge firul cu curent prin perete. ceva de genul celui cu care se releaza avansul la masini un stroboscop care sa aprinda un led cand se afla tensiune pe fir dar sa poata receptiona semnalul prin pereteAcest dispozitiv ar putea fi http://www.atelierulelectric.ro/articol ... mecata.pdf Link spre comentariu
cristi_ro Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 o sa construiesc acest montaj cand o sa am putin timp si o sa revin cu detalii despre precizia functionarii.numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum