Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pe unde pot să găsesc computere vechi?

ctepeo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 87
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ctepeo

40

• cristian_draghiescu

20

• stefan_k

8

• Th3_uN1Qu3

7

Atunci înseamnă că al meu are driverul instalat, de merge bine mersi un mouse optic.

Windows 3.1 are drivere de mouse, e logic. Noi vorbeam de MS-DOS.
Link spre comentariu

Desigur ca va merge un mouse PS/2 si sub MS-DOS, de vreme ce aveti driverul

pe hard. Exista chiar si pentru mouse USB sub DOS !

Pentru fonturi (si) in limba romana a fost creat

Windows 3.11 for Central and Eastern Europe.

Copiati fonturile de pe link-ul

http://www.slovo.info/eurocp.htm

(sau din alta parte), apoi deschideti Control panel si alegeti Romanian de la

International.

Link spre comentariu

Monitor L.C.D. ante 2000 a mai văzut cineva?

Da. CSTN cu 150ms timp de raspuns... Nu vrei sa stii in ce hal se vede. Asa ca idee, e suficient de lent cat sa faca un joc care ruleaza la 10fps sa para ca se misca bine. :ras:
Link spre comentariu

Da. CSTN cu 150ms timp de raspuns... Nu vrei sa stii in ce hal se vede. Asa ca idee, e suficient de lent cat sa faca un joc care ruleaza la 10fps sa para ca se misca bine.

Ei...sa nu exageram...la laptop-uri 486 fabricate in 1995 existau deja LCD TFT, si in fond, tipul panelului nu mai prea spune multe(azi...)-am vazut S-IPS de mii de "coco"(dar vechi!), care se vedea muuuult mai slab decat un panel TN(NOU!)-intr-o poza .jpg albul se vedea cu pete violete, sau MVA/PVA, mult sub un TN bun si nou...fiabilitatea, calitatea imaginii, gamutul de culori, unghiul de vizibilitate, pretul de cost, difera enorm de la un model la altul...telefoane mobile echipate cu LCD-STN se fabrica si azi, si imaginea pe acel mic display nu-i rea deloc...
Link spre comentariu

Ei...sa nu exageram...la laptop-uri 486 fabricate in 1995 existau deja LCD TFT, si in fond, tipul panelului nu mai prea spune multe(azi...)-am vazut S-IPS de mii de "coco"(dar vechi!), care se vedea muuuult mai slab decat un panel TN(NOU!)-intr-o poza .jpg albul se vedea cu pete violete, sau MVA/PVA, mult sub un TN bun si nou...fiabilitatea, calitatea imaginii, gamutul de culori, unghiul de vizibilitate, pretul de cost, difera enorm de la un model la altul...telefoane mobile echipate cu LCD-STN se fabrica si azi, si imaginea pe acel mic display nu-i rea deloc...

Da, dar pe telefon oricum nu ai nevoie de cine stie ce timp de raspuns la afisaj. Am avut un Compaq pe mana (de fapt inca il mai am dar s'a stricat controllerul de display), si era de prin 2000 dar construit pe un sasiu vechi (Pentium III pe aceeasi carcasa care a acomodat K6...), si avea display CSTN. Dupa ce ca lasa mouse'ul dare fara sa fie activata optiunea de dare, se vedea si dithering'ul de la 5 metri. 6 biti cred ca avea panoul ala.
Link spre comentariu

Sa nu mai vorbim ca acele LCD-uri costau o caruta de bani...totusi ar fi interesant de aflat care ar fi durata de depozitare a unui LCD nou versus unul vechi, cele vechi posibil sa mai fie in viata dupa 20-30 ani de stat degeaba, nu se zgarceau la materiale scumpe pe atunci(teflon, aur, tantal)...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări