ctepeo Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Există mufe adaoptoare? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Daca mai cauti hard, am eu un Maxtor de 427MB si un Conner (Seagate) de 635MB, ambele functioneaza perfect, doar ca Conner'ul e foarte zgomotos. Am zis ca le tin de colectie, dar am dat tot ce aveam 486/586 si stau degeaba intr'o cutie. Le dau pe o bere. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Am luat hardurile. Să văd dacă am să reuşesc să-l fac. Pe 386 merge Windows 95?"OlivettI" (286-le) e cu I.D.E., dar cel care mi-a dat computerul mi-a zis că BIOS-ul nu se pricepe la geometrie, deci cică nu ar fi bine să pun un hard mai mare, că s-ar putea să nu meargă! Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Am luat hardurile. Să văd dacă am să reuşesc să-l fac. Pe 386 merge Windows 95? http://support.microsoft.com/kb/138349 Da, cu conditia sa fie varianta DX adica cu magistrala pe 32 biti. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 29, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 29, 2010 Sper să pot poza placa şi să postez poze cu ea. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Bios-ul lui 386 nu stie Autodetect. Puteti intra in el si vedeti daca aveti optiunea de introducere manuala a datelor de pe eticheta hardului. Daca le accepta, atunci puteti monta un hard mai mare, deci nu este nevoie de montarea efectiva a altui hard pentru a va convinge daca va merge sau nu cu el. La 386 nu ne-ati spus cat RAM aveti, dar oricum se va misca destul de greu cu Win '95. V-as sfatui sa instalati Win 3.1 daca mai vreti si jocuri vechi care sa ruleze. Acelasi lucru in legatura cu upgradul de hard disk ramane valabil si pentru 286. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2010 Am luat hardurile. Să văd dacă am să reuşesc să-l fac. Pe 386 merge Windows 95? http://support.microsoft.com/kb/138349 Da, cu conditia sa fie varianta DX adica cu magistrala pe 32 biti.Dar dacă este SX?Monitoarele astea erau C.G.A., E.G.A sau V.G.A.? http://acoustiq.ro/vintage/Systems/ICE% ... 20Unit.jpgIar tastatura de "Felix" M118 se potriveşte la 286? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Puneti utilitarul din atasament pe o discheta si rulati-l sub DOS,bineinteles dezarhivat in prealabil (este vorba despre Microsoft Diagnostics).Va da absolut toate informatiile despre sistem. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Daca iti doresti un P.C compatibil IBM (sau chiar un IBM) adevarat si bun de pastrat la colectie,cauta prin institutii si incearca sa iti iei unul complet cu unitate,monitor si tastatura de la acelasi producator.Cred ca merita sa iei la rand cat mai multe scoli si licee si sigur vei gasi ceva demn de pastrat la colectie.Daca gasesti ceva,pastreaza-l si foloseste-l asa cum este el,nu incerca sa-i pui tot felu de chestii moderne de CD rom sau altele... PS:Pune,daca doresti o poza cu 286-le ! Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 1. dacă vrei să te joci pe pc-ul ăla, ai nevoie de minimum 8 mega de ram, şi de scris chestii în config.sys şi în autoexec.bat... trebuie activate xms ems, draci-laci... cine s-a jucat în dos ştie despre ce vorbesc.cu 4 mega de ram e durere, mai ales dacă vrei să joci DOOM1... cum naiba reuşeau împătimiţii vremii, nu ştiu!!!2. ai nevoie şi de msdos. versiunea 4.xx sau 5.xx. lasă windows deoparte, până la jocurile native de win95!!! nu degeaba producătorii de jocuri ai vremii recomandau să rulezi jocul în DOS pur, nu în windows... ştiau ei ce ştiau!3. dacă vrei cdrom, atenţie la drivere şi atenţie, că unele cdromuri vechi NU sunt ide, ci au interfaţă proprietară mitsumi/panasonic/mai nushce, şi se conectează la placa de sunet printr-un conector care seamănă cu ide, dar NU e ide!!! exemplu: ess688 isa sau pci, primele soundblaster-e, plăcile adlib, toate includ şi controllere de cdrom. vezi că adresele şi întreruperile la alea NU se configurează soft, ci hard, cu jumperi.dacă nu ai driverele sau placa de sunet corectă, ciuciu cdrom, dacă placa de bază nu are controller ide pentru cdrom. şi nu, unităţi cdrom mfm sau rll nu au existat!!! 4. aceeaşi treabă şi la şoarec: nu bagi driverul, nu merge şoarecul!!!win 3.11 şi win95/98 au propriile drivere generice de mouse, dar în DOS nu e inclus nimic.5. povestea se repetă cu placa video: un număr de moduri video nu sunt accesibile fără drivere.poate se găseşte un suflet caritabil care să mai aibă încă drivere de DOS pentru muuulte chestii... inclusiv un anumit "scitech display doctor". fanii lui warcraft 2 şi quake în DOS ştiu despre ce e vorba!!! 6. atenţie la mufa video: dacă nu e de 15 pini, aka vga, ci e o mufă db9 mamă, e ega/cga, şi e mamă tocmai ca să nu bagi şoarecul în ea din greşeală. găseşti pinoutul în hardwarebook, sau pe pinouts.ru Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Driver pt mouse in MS DOS stiu ca se gasea pe Internet..am avut nevoie acum un an,am reusit sa gasesc si imi functioneaza.Sper sa-l mai gasesc cand voi avea acces la comp-urile vechi care din pacate sunt la tara cu tot cu dischete... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 MifTy a punctat la obiect, totusi as face o mica remarca la pct. 1 : A nu se intelege ca acei 8 Mb RAM sunt necesari pentru jocurile sub DOS. Cam toate jocurile de pe http://www.dosgames.com/ ruleaza cu 640 K (kilo !) RAM, atat in modul grafic EGA cat si in VGA (unele chiar si CGA). Candva am daruit un IBM PC AT 8 MHz, 640 K RAM, monitor EGA, hard MFM 20 Mb. Poate va amintiti jocurile la moda de atunci : Lhx, seriile Dizzy si Lemmings, Zak Mc Kraken, MONKEY ISLAND, Battle Chess, Chessmaster, Stunts, Pushover, Maniac Mansion si altele nenumarate... toate mergeau perfect pe acel sistem. Cu 2-3 Mb RAM merita instalat un Win 3.1, fiti fara grija, fisierul himem.sys se autoconfigureaza in acest caz. Exista utilitare primitive (un stra-strabunic al lui Irfanview) care permit vizualizarea multor formate si conversia/redimensionarea lor. Unul dintre ele (PVE) il atasez aici, precum si driverul de DOS pentru mouse. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 31, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2010 Dar cum de pentru portul PS/2 nu ai nevoie de driver pentru şoricel? (că merg şi şoriceii optici ). Fază tare: tubul cinescop de la monitor este marca "GoldStar"!!! (şi pe cablul video scrie "GoldStar"); nu ştiam că "GoldStar" au fabricat şi cinescoape alb-negru! Cum am nenorocul să aflu de unele obiecte deabea după aceastea nu mai sunt, am ratat un monitor V.G.A. color "Sony" <>! :cry: Ce şi-a tras unul: http://acoustiq.ro/vintage/Systems/ICE% ... 20Unit.jpg Pe dinăuntru: http://acoustiq.ro/vintage/Systems/ICE% ... t%20PC-XT/ Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Dar cum de pentru portul PS/2 nu ai nevoie de driver pentru şoricel? (că merg şi şoriceii optici ).Ba ai nevoie si pentru ala. Apropo, ai facut ceva cu hardurile alea? @ cristian_draghiescu: Cel mai bun driver de mouse mi se pare CuteMouse, cat despre restul cu intreruperi si bla bla nu'mi aduce aminte... Aveam si o discheta de boot personalizata la greu cu care reusisem performanta de a avea 631kB liberi din memoria de baza, fara manareli gen EMM386, si cu toate driverele necesare, XMS, emulare EMS, CD-ROM, mouse, sunet, tot. Rula cam orice. Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 31, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 31, 2010 Atunci înseamnă că al meu are driverul instalat, de merge bine mersi un mouse optic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum