Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare radio RCA

ioannis

Postări Recomandate

am inceput sa reconditionez un radio rca, dar nu stiu modelul.... de desupt cutiei avea o hirtie cu modelul si cu tuburi care foloseste, dar din pacate, a ramas numa bucata unde scrie tuburi. la inceput nu am vrut sa o cumpar, dar dupa nu am putut sa ma abtin...

noroc, ca nu este umblat in el, dar cind am cumparat nu avea nici un tub.

nu am schema, si este sters scala cu frecvente de pe geam in fata..... :cry:

orice ajutor este bine venit.....

niste poze cu aparatul

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ioannis

5

• nicolae57

2

• YO7DIG

1

• viopa

1

Top autori în acest subiect

Ioannis,esti proprietarul unui aparat RCA Victor(cu lampile furate de cretani :rade: ),fabricat in 1951,posibil doar pentru Grecia,nu apare pe Radiomuseum.Tuburile.....greu de gasit.Aparatul are alimentare universala.Primele trei tuburi(12sa7,12sk7,12sq7) cu filament la 12v,finala 50L6 cu filament la 50v si redresoarea 35Z5 cu filament la 35V-fix 120v de cat e nevoie in america.Varianta pentru europa probabil mai are inseriata o rezistenta de balast din ce se vede in fotografie.Ca sa-l repui in functiune ori gasesti lampile originale(greu de crezut) ori reconsideri partea de alimentare si folosesti tuburi sovietice soclu oktal cu filament la 6,3v pe care le poti procura mai usor6A7,6K3,6G2(6G7),6P6CSucces la restaurare si la indepartat rugina!

Link spre comentariu

Salutare domnilor ,sincer as face cum zice dl.Nicolae , lampile astea sint greu de gasit , banuiesc ca sint si scumpe , mai bine il faci din nou pe aceiasi structura , asa am facut si eu cu citeva aparate care aveau lampi inaccesibile sau foarte scumpe..am ras tot dupa sasiu , l-m curatat la perie si apoi am construit totul din nou folosind eventual chitul de bobine din intrare si oscilator.... si mediile frecventa , e o piesa frumoasa si merita sa muncesti sa-l faci functional , deci succes...

Link spre comentariu

salut. acuma am cautat la saitul asta http://www.nostalgiaair.org/Resources/323/T0000323.htm, si am vazut multe modele, care seamana cu radio care am. ex 65U, 61-6 etc.

prin adevar tuburi sint foarte greu de gasit. am cautat prin lampiile mele si am gasit, 50L6GT, 35Z5, 12SK7 si alte, de exemplu 12SJ7, 12SH7, 12SC7, 12SG7, 12SN7, si nu gasesc 12SA7 si 12SQ7....

vreau sa il aduc in starea lui originala.... stiu ca este greu, dar cred ca merita!!!

trebuie multa rebdare, la indepartat de rugina, si vopsit dupa sasiu....

Link spre comentariu

12SA7 poate fi inlocuit cu 6A7,12SQ7 cu 6G2 sau 6G7 cu conditia sa recalculezi rezistenta de balast pentru a suplini diferenta de 12V pierduta prin inlocuirea celor doua tuburi cu altele ce au 6,3v la filament.Asta in cazul in care nu gasesti tuburile originale.Daca ai trei din cinci cred ca merita sa faci un efort pentru a le gasi si pe celalate doua.Succes.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

in sfirsit am terminat radioul. am gasit toate lampiile originale, si acuma este total functional. singura problema este ca nu am gasit unu identit, ca sa copiez scala cu frecvente care sint sterse!

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

in sfirsit am terminat radioul. am gasit toate lampiile originale, si acuma este total functional. singura problema este ca nu am gasit unu identit, ca sa copiez scala cu frecvente care sint sterse!

Posted Image

Posted Image

felicitari pentru restaurare :aplauze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări