Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzori de pozitie

Vizitator florin_o

Postări Recomandate

Vizitator florin_o

Salut !

Am de facut o automatizare pentru o statie de produs betoane care implica realizarea unor masurari de greutate.Statia poseda o platforma de cantarire ( un sistem cu un cantar mecanic ) la care cu greu se poate adapta o punte tensiometrica.Se pare insa ca pot citi greutatea masurand deplasarea unei tije din cantarul mecanic.Aici apare problema traductorului de pozitie...Am gasit ceva la o firma care se cheama Spectromas(http://www.spectromas.ro) ...si cam atat.Poate voi stiti ceva mai mult de atat.Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dandumit

1

• MihaiStoica

1

• mitescu

1

• yo9hrb

1

Top autori în acest subiect

A te baza pe deplasarea tijei nu este corect. Introduce erori consistente. Solutia cea mai frecventa este amplasarea a patru doze tensometrice de compresie in punctele de sprijin ale platformei (sau chiar mai multe , functie de numarul de puncte de sprijin). Semnalele se convertesc separat si se insumeaza matematic dupa aceea. Problema este de rezolutie si/sau clasa de precizie necesara. Asta da numarul de biti pe care se face conversia. La o clasa de precizie mai ridicata acuratetea semnalului trebuie sa fie foarte buna. Cel mai frecvent necaz este zgomotul. Dar se gasesc solutii. Acum depinde de cata disponibilitate da dovada beneficiarul. Cu mai multe amanunte despre proiect pot da mai multe solutii.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator tuny_ant

aici ar trebui sa ceri ajutorul unui mecanic....cantarirea in astfel de situatii se face cu doze tensiometrice.....de deformare sau deplasare....poti alege in functie de locatie...si mai poti incerca in functie de cum iti permite spatiul si de capacitatea maxima de cantarire sa folosesti de la 1 la 3 doze...

Link spre comentariu

Ai grija ca daca pe baza masuratorii tale vinzi ceva (adica beton) trebuie sa ai mijlocul de masurare (tensometric sau cu traductor de pozitie) cu agrement tehnic dat de metrologie. Chiar daca il folosesti la masurarea unor constituenti (poate vrei sa cantaresti cimentul pe care il pui pentru diferite calitati de beton) tot iti trebuie asa ceva. Nu de alta, dar te scuteste sa dai cu "subsemnatul" in caz de vreo avarie la vreo cladire/pod/alte alea. Iar agrementul ala tehnic s-ar putea sa coste destul de mult. Si verificarea metrologica.

Link spre comentariu

Pare interesanta problema. Intr-adevar ar trebui ceva senzori profesionali si oricum ma gandesc ca nu cauti o solutie low cost ...In alta ordine de idei cea mai simpla si ieftina solutie care imi vine in minte pentru masurarea deplasarii este sa folosesti un subler digital chinezesc (sunt o groaza de exemple pe net despre asta - cauta dupa digital caliper interface). Am vazut multi pasionati de electronica care au folosit asa ceva pentru deplasarea unor CNC-uri care se miscau cu servomotoare.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cu lipsa de modestie trebuie sa-ti spun ca am proiectat si construit automatizari pentru statii de beton.Solutia corecta consta in utilizarea dozelor tensometrice. Cate sunt necesare ? Depinde de solutia constructiva mecanic a cantarului. Pentru ciment si apa este suficienta una singura. Pentru agregate 2 sau 4.Prelucrarea semnalului (0 - 24mV CC) este o problema dar rezolvabila cu un amplificator atent proiectat si mai ales construit astfel incat semnalul util sa fie adus in gama 0 - 10V (sistemul unificat). Mai departe, in functie de beneficiarProblema tarei poate fi rezolvata oriunde

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări