Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sugesti

Dj TaZz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj TaZz

11

• zal

5

• remus68

3

• Adrian_BBS

2

Top autori în acest subiect

Da mam decis sa fac amplificatorul de aici viewtopic.php?f=5&t=32915&hilit=160W dar am niste nedumeririn schema la superdioda la semireglabil scrie 500R si in schema este 200R care este bine? Am uitat sa pun imaginile si inca ceva in schema la superdioda este bc546 si pe cablaj este bd139 care este mai bun?

Link spre comentariu

citeste tot topicul de la inceput si pana la sfarsit......si parca pe la jumatate este gasita valoarea corecta pentru acel semireglabil.....dar CITESTE tot topicul pentru ca sunt explicate acolo eventualele probleme pe care le-ai putea intalnii

Link spre comentariu

Pentru Tehnium 9-10/1985 pot posta eu daca doreste cineva schema in Eagle dar nu si cablajul...nu prea ma pricep la aranjarea pieselor...poate se incumeta altcine sa faca PCB-ul....oricum mie chiar imi place ampliful din Tehnium 9-10/1985 pentru ca mi se pare complet si se pot folosii foarte usor BD249 si BD250 asa cum e aratat in revista. Am de gand sa il realizez vreodata si daca iese bine o sa-l pastrez. De calitate nu pot spune decat ce scrie in cele doua numere ale revistei si sincer sunt suficiente explicatii acolo pentru a duce la bun sfarsit toata treaba. Totusi sunt cateva componente care sincer nu stiu cat de usor se gasesc parca si nici sursa nu prea ma atrage cu toate ca are protectia incorporata.

Mai jos ai schema amplificatorului din numarul 9, nu pot upload-a ambele numere pentru ca au 30 Mb si maximul admis este de 2Mb. Poate iti foloseste.

LE: cum ai de gand tu sa pui direct semireglabilul...unde sa il pui. Super dioda are si ea rostul ei.

in acel topic EmyRulz parca a dat o explicatie logica pentru care sa se introduca superdioda...Citez:"IRF-urile nu au coeficient termic negativ(adica sa scada curentul cu cresterea temperaturii) decat de pe la cativa amperi buni in sus, deci cam e nevoie de asa ceva. Cel mai bine e sa inlocuiesti potentiometrul cu un montaj "superdioda". Daca totusi vrei sa o incerci asa(cu toate ca nu e prea indicat), poti pune un rezistor de 1.5k in serie cu un potentiometru de 1k in locul potentiometrului de 2,5k. Ca sa reglezi curentul, asa e, trebuie sa reglezi potentiometrul asfel incat sa fie scurtcircuitat." si se poate folosii BD139 mai ales pentru ca se poate monta foarte usor pe radiatorul de racire.

Link spre comentariu

Multumesc Zal....stiam de prezenta lui si mult respect pentru realizare insa ma gandeam sa raman la schema originala din revista...vreau sa vad ce ii poate capul...cum am zis nu imi prea place sursa si pe mine ma omoara cel mai mult trafurile ca nu am de unde sa fac rost. De cumparat nici nu incape vorba...nu imi permite bugetul. E un hobby scump si din acest motiv nu prea ma arunc la amplificatoare puternice. si la ce salariu am ma cam lipsesc. Oricum in mare parte din ce fac sau am facut folosesc din recuperari. Multumesc inca odata.

Link spre comentariu

Doar ţi-am recomandat să citeşti unele explicaţii de acolo, că sînt valabile la amîndouă amplifurile, orice nelămurire sper că am rezolvat-o în topic. Dacă mai e ceva neclar, poţi întreba acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări