Vizitator i_tiberiu Postat Septembrie 3, 2005 Partajează Postat Septembrie 3, 2005 Sunt fericitul posesor al unui tv goodmans gtv34t7siladus tocmai din Anglia. Perfect functional dar cu cucu sunet.faza e ca el are menui in limba romana:), dar nu stie normele de pe `ciolea de sunet.nu mere nici pe 5,5 nici pe 6,5 Mhz (5,5 e acum Astralul iar 6,5 e tvr 1 pe VH31)Ce norma e in Anglia de sunet?2) e posibil ca tv-ul sa fie blocat doar din soft? (e o polemica intre mine si un prieten de-al meu). Daca da, cum drak de sie limba romana? e tampiti?3) CE II FAC? Ca posesorul tv-ului e o persoana f insistenta:(merciDau cu bere ;) Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 3, 2005 Partajează Postat Septembrie 3, 2005 in anglia e norma I , de aia nu ai sunet pentru ca acolo sunetul este pe 6.0Mhz Link spre comentariu
Vizitator i_tiberiu Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 Deci imi trebuie un oscilator pe 500 mHz si filtru de 6 Mhz :( de unde drak iau unu` ceramic? ca nu ma apuc nici batutdar daca stie limba ramana cum naiba de nu stie si celelalte norme de sunet. Am vazut pe net ca procesorul e capabil de mai multe normeCu hoi putea sa intru in service mode? Link spre comentariu
baza Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 ia un convertor de sunet din comert si modifica-l un pic; daca ai un osciloscop si generator RF, e joaca de copii. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 nu intotdeauna merge asa.vezi ce integrate are prin el apoi in comparatie cu ale modele incerci sa intri in service poate de acolo se pot schimba si normele. Link spre comentariu
Tavi Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 poate este daewoo si scrie sasiul pe placa , CP... ? totusi nu am inteles ceva : intai spui Sunt fericitul posesor al unui tv goodmans gtv34t7sil apoi spui CE II FAC? Ca posesorul tv-ului e o persoana f insistenta:( :naughty: Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 4, 2005 Partajează Postat Septembrie 4, 2005 o fi dubla personalitate. Link spre comentariu
MIHAIS Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 convertor de sunet pentru norma de anglia gasesti la telezimex (vre-o 40.000rol)dar mai intai spune si tu ce sasiu este sau ce procesor si jungla are poate nu ai nevoie de convertor Link spre comentariu
baza Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 gabiz_ro, zi-mi si mie te rog ce vrei sa spui cu "nu intotdeauna merge asa"....adica cum? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 5, 2005 Partajează Postat Septembrie 5, 2005 @bazacu un convertor.daca toate semnalele sunt in interiorul junglei si nu ai acces la frecventa purtatoare sunet (sa poti folosi convertorul). Link spre comentariu
baza Postat Septembrie 6, 2005 Partajează Postat Septembrie 6, 2005 da, asa e, ai dreptate; oricum, sunt destul de rare situatiile astea. iar daca apar ( si n-ai cum modifica din service menu sau in alt mod frecventa intermediara sunet- centrata pe 6MHz ), exista posibilitatea de a construi un modul cu dubla schimbare de frecventa folosind semnalul direct de la selectorul de canale. Am intalnit acest procedeu acum cativa ani intr-un TV Thomsonv ( nu mai stiu sasiul, dar avea TEA2029 in sincro+sursa si uP un CCU-SEL01 ) care avea un filtru cu unda de suprafata cu 1 intrare asimetrica si 2 iesiri simetrice ( una pentru calea de FI imagine, alta pentru FI sunet ). Caile erau complet separate, iar prima FI sunet era in jur de 38Mhz ( cu circ. integrat specializat ). Mai mult TV-ul era stereo, si functiona in Franta. Cand a ajuns in Romania, au aparut problemele: aparatul era capabil sa receptioneze semnale TV cu MF pe imagine si MA pe sunet, adica invers fata de normele est-europene. Sincer, n-am mai intalnit asa ceva...nu stiu unde a fost folosit....A trebuit sa-i modific radical calea comuna ( stiu ca pe partea de imagine am scapat usor: am polarizat un pin al integratului la o tensiune continua si un terminal al FUS la masa). Pe FI sunet l-am facut cu 2 TBA120, comandate in c.c. de uP printr-un sistem cu FET/bipolar, iar semnalul l-am luat de la demodulatorul video( exista acces). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum