Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv fara sunet

Vizitator i_tiberiu

Postări Recomandate

Vizitator i_tiberiu

Sunt fericitul posesor al unui tv goodmans gtv34t7siladus tocmai din Anglia. Perfect functional dar cu cucu sunet.faza e ca el are menui in limba romana:), dar nu stie normele de pe `ciolea de sunet.nu mere nici pe 5,5 nici pe 6,5 Mhz (5,5 e acum Astralul iar 6,5 e tvr 1 pe VH31)Ce norma e in Anglia de sunet?2) e posibil ca tv-ul sa fie blocat doar din soft? (e o polemica intre mine si un prieten de-al meu). Daca da, cum drak de sie limba romana? e tampiti?3) CE II FAC? Ca posesorul tv-ului e o persoana f insistenta:(merciDau cu bere ;)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• baza

3

• gabiz_ro

3

• Tavi

2

• MIHAIS

1

Top autori în acest subiect

Vizitator i_tiberiu

Deci imi trebuie un oscilator pe 500 mHz si filtru de 6 Mhz :( de unde drak iau unu` ceramic? ca nu ma apuc nici batutdar daca stie limba ramana cum naiba de nu stie si celelalte norme de sunet. Am vazut pe net ca procesorul e capabil de mai multe normeCu hoi putea sa intru in service mode?

Link spre comentariu

poate este daewoo si scrie sasiul pe placa , CP... ?

totusi nu am inteles ceva :

intai spui

Sunt fericitul posesor al unui tv goodmans gtv34t7sil

apoi spui

CE II FAC? Ca posesorul tv-ului e o persoana f insistenta:(

:naughty:

Link spre comentariu

da, asa e, ai dreptate; oricum, sunt destul de rare situatiile astea. iar daca apar ( si n-ai cum modifica din service menu sau in alt mod frecventa intermediara sunet- centrata pe 6MHz ), exista posibilitatea de a construi un modul cu dubla schimbare de frecventa folosind semnalul direct de la selectorul de canale. Am intalnit acest procedeu acum cativa ani intr-un TV Thomsonv ( nu mai stiu sasiul, dar avea TEA2029 in sincro+sursa si uP un CCU-SEL01 ) care avea un filtru cu unda de suprafata cu 1 intrare asimetrica si 2 iesiri simetrice ( una pentru calea de FI imagine, alta pentru FI sunet ). Caile erau complet separate, iar prima FI sunet era in jur de 38Mhz ( cu circ. integrat specializat ). Mai mult TV-ul era stereo, si functiona in Franta. Cand a ajuns in Romania, au aparut problemele: aparatul era capabil sa receptioneze semnale TV cu MF pe imagine si MA pe sunet, adica invers fata de normele est-europene. Sincer, n-am mai intalnit asa ceva...nu stiu unde a fost folosit....A trebuit sa-i modific radical calea comuna ( stiu ca pe partea de imagine am scapat usor: am polarizat un pin al integratului la o tensiune continua si un terminal al FUS la masa). Pe FI sunet l-am facut cu 2 TBA120, comandate in c.c. de uP printr-un sistem cu FET/bipolar, iar semnalul l-am luat de la demodulatorul video( exista acces).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări