zal Postat August 27, 2010 Partajează Postat August 27, 2010 Practic orice schemă cu lămpile din familie se poate folosi, ţinînd cont totuşi de tensiunea maximă suportată de fiecare: 6L6xx, KT66, 6n3C, 807, 7027A, sau chiar şi verişoarele 5881, 6n3C-E.Poate un amplif Williamson... Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Septembrie 4, 2010 Partajează Postat Septembrie 4, 2010 Ce parere aveti de schema aceasta? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Poate ar trebui aleasă o schemă cu tuburi ce se găsesc uşor. Link spre comentariu
gabrielbecheanu Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 Eu am o pereche de RCA VT94 6J5 de la amplificatorul cu 6C33C, pentru mine corectia nu este importanta si nu am sa o fac. Iar la sursa am vreau sa redresez cu diode nu cu tub. Am si o preche de 6SN7 General Electric. Iar in loc de 6L6 as vrea sa folosesc G807 Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Eu am o pereche de RCA VT94 6J5 de la amplificatorul cu 6C33C, pentru mine corectia nu este importanta si nu am sa o fac. Iar la sursa am vreau sa redresez cu diode nu cu tub. Am si o preche de 6SN7 General Electric. Iar in loc de 6L6 as vrea sa folosesc G807 In schema propusa este o mica gresala,am indicat pe schema.Cred ca asa cum am redesenat schema,va corespunde exact cerintelor d-tale,adica fara corectia de ton.Se observa ca defazorul este clasic numai ca cele doua triode sunt legate in paralel,poate pentru un aport de putere,poate (!!!!) Am renuntat si la al-2-lea filtru (droser) pe alimentarea anodica,nu cred ca se justifica (!!!) si bineinteles trebuie facuta si reteaua antibrum pe filamente,schema clasica cu semireglabil de 100-330 ohm intre tensiunea de filament si cursorul la masa,bineinteles renuntand la conexiunea de masa de la filamente prezenta in schema de fata. Eu as renunta si la trioda 6J5 si as folosi o dubla trioda (octal) 6N9S,cu o trioda din acest balon pentru canalul L si cu cealalta trioda pentru canalul R. 6N9S este o lampa foarte buna pentru semnale mici,se apropie de clasica ECC83,indiferent de cine si ce ar spune,este si o lampa fara zgomot,iar datorita formei anozilor "diafonia" intre triode este aproape inexistenta,asta este doar parerea mea. Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Daca tot se aduc amendamente schemei am si eu o intrebare:E nevoie de R25 asa de mica acolo (10K)? Inteleg utilitatea ei pentru a descarca condensatoarele electrolitice, dar parca o sarcina asa mare pe alimentarea G2 e comparabila (daca nu chiar mai mare, nu am calculat) cu sarcina in sine. Sau contribuie la stabilitatea tensiunii pe G2 la finale? Dupa mine as folosi o valoare de cel putin 10 ori mai mare, si as fi pus acea rezistenta pe alimentarea anodica principala, nu pe G2. Astept lamuriri pe MP daca se considera ca deviez de la subiect. Multumesc! Link spre comentariu
THOMAS Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Daca tot se aduc amendamente schemei am si eu o intrebare:E nevoie de R25 asa de mica acolo (10K)? Inteleg utilitatea ei pentru a descarca condensatoarele electrolitice, dar parca o sarcina asa mare pe alimentarea G2 e comparabila (daca nu chiar mai mare, nu am calculat) cu sarcina in sine. Sau contribuie la stabilitatea tensiunii pe G2 la finale? Dupa mine as folosi o valoare de cel putin 10 ori mai mare, si as fi pus acea rezistenta pe alimentarea anodica principala, nu pe G2. Astept lamuriri pe MP daca se considera ca deviez de la subiect. Multumesc! Atentia dv. si observatiile sunt foarte pertinente si la obiect,deci nu ati deviat de la subiect.Cred ca aceste este modul in care trebuie discutat pe tema unui subiect si nu numai. V-am raspuns pe PM si daca dv. credeti ca trebuie explicat si aici,atunci o voi face,insa cred ca problema tensiunii de lucru a condensatoarelor electrolitice trebuie spusa si aici si anume; trebuiesc condensatoare cu Ul=550V sau cate doua condensatoare in serie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Daca tot se aduc amendamente schemei am si eu o intrebare:E nevoie de R25 asa de mica acolo (10K)? Inteleg utilitatea ei pentru a descarca condensatoarele electrolitice, dar parca o sarcina asa mare pe alimentarea G2 e comparabila (daca nu chiar mai mare, nu am calculat) cu sarcina in sine. Sau contribuie la stabilitatea tensiunii pe G2 la finale? Dupa mine as folosi o valoare de cel putin 10 ori mai mare, si as fi pus acea rezistenta pe alimentarea anodica principala, nu pe G2. Astept lamuriri pe MP daca se considera ca deviez de la subiect. Multumesc! Atentia dv. si observatiile sunt foarte pertinente si la obiect,deci nu ati deviat de la subiect.Cred ca aceste este modul in care trebuie discutat pe tema unui subiect si nu numai. V-am raspuns pe PM si daca dv. credeti ca trebuie explicat si aici,atunci o voi face,insa cred ca problema tensiunii de lucru a condensatoarelor electrolitice trebuie spusa si aici si anume; trebuiesc condensatoare cu Ul=550V sau cate doua condensatoare in serie.mai sigur doua condensatoare de 375...450v in serie si rezistente de 220..330k in paralel pe eleoff topicam la reparat un amplificator care avea condensatori de filtraj la 450v,unu a sucombat ,amplificatorul se alimenteaza cu 420v ,in sarcinade ce a sucombat condensatorul ?pentru ca pina intra tuburile in regimul de functionare ,tensiunea pe acel condensator este de aproximativ 470vazi asa, miine asa ,pina cind domnul condensator a facut un pic de explozie Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Blocul de alimentare trebuie regandit........asa cum e :compromite performantele amplificatorului..... :cry: (si se complica inutil) eventual regindit pt un stereo! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum