Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent 2sk2750

Postări Recomandate

Salut! va rog sa ma ajutati si pe mine cu echivalentul lui 2sk2750 nu-l gasesc la magazinele locale, iar in ce cataloage detin eu nu prea am gasit un echivalent ,am sa caut in continuare si eu .Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmos

6

• __farad__

4

• Toni Marginean

2

• cristronic

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am sunat la magazin si nu au nici un tranzistor din cei enumerati, la ce dracu mai tin magazinele astea nu stiu ,pentru un amarat de tranzistor trebuie sa fac comanda tocmai la Cluj sa ma coste transportul mai mult decat piesa. Mai astept in continuare si alte pareri , am o stare de nervi pe handicapatii astea de la magazin de nu mai pot de fiecare data cand caut cate ceva nu au , oras de rahat (Vaslui). La someri,prosti hoti .......santem pe prim loc,oare la ce dracu santem buni? Mai bine vine cineva sa ne extermine ca nu santem buni de nimic.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Nu fiti suparat! Si noi din Cluj cumparam componente din Alexandria, Pancota, etc.. Incercati si cu alte tipuri de tranzistoare cu caracteristici apropiate. Inainte de 1989 improvizam din te miri ce! Acum cu atata documentatie la indemana ne speriem sa utilizam echivalente intr-o plaja mai larga. Continuam :101

Link spre comentariu

@ domnul cosmos...!nu au decit o vina partiala vinzatorii , stati linistit...! echivalentii pe care i-a postat domnul florin iordache sint preluati din eca , insa nu-i tine nici un magazin din tara pe stoc , intrucit nu au cautare in comparatie cu 2sk2750 si sint si mai scumpi , evident...! vina lor reala este ca nu au nimic ---sau aproape nimic --- pe stoc din seria celor absolut uzuale ... 2sk2750 , 2sk2545 , p4na / nb / nc / nk 60 sau 80 izolate , p6na / nb / nc / nk 60 sau 80 izolate , buz91 af , 2sk3567 , 2sk3114 , 2sk1118 , 2sk2843 , etc ,etc...!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am înlocuit K2750 cu K2645 dar degeaba. Tranzistorul original era în scurt D-S. Bănuiesc că asta a afectat şi integratul (NCP1200P60). Sau e posibil să fii scăpat? Tensiunile măsurate pe K2645 sunt:-între + şi G = 309V-între + şi D = 0V-între + şi S = 306VSchema folosită de Makita este puţin diferită faţă cea de datasheet a integratului. Pe condul de 10uF dintre masă şi pin6 ar trebui să am o tensiune de 9,8V conform datasheetului. Tensiunea este insă 0.Deci integratul este dus?Şi dacă da un echivalent pin cu pin care ar fi? Am mai multe surse SMPS de prin dvd-uri şi imprimante. Poate găsesc ceva folositor pe acolo.Mulţumesc.

Link spre comentariu

Din pacate singurul echivalent pt NCP1200P60 este tot NCP1200P60 :limb: Am insa doua idei despre cum sa repun in functiune incarcatorul.1-să alimentez paretea de încărcare cu tensiuni obţinute dintr-un redresor clasic. Problema este că sunt două tensiuni din câte mi-am dat seama. Şi nu ştiu care sunt acelea.2-să folosesc un alt integrat specializat din cele pe care le pot recupera de pe placile pe care le am, bineînţeles cu schema lui proprie şi piesele aferente, pe care să-l cuplez în locul celui original. Voi căuta bineînţeles unul cu o schemă cât mai apropiată şi aceeaşi parametri (tensiune, frecvenţă de lucru etc.)Ce ziceţi am vreo şansă?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări