manely Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Salutare!Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v, am pus punte redresoare si tensiunea redresata este 15,4v si daca-i mai puneam si filtraj ajungeam la 21,5v ceeace ardeam stabilizatoarele(am mai ars o pereche), am scos spire din trafoo si am ajuns la 10 volti pe traf si acuma dupa puntea redresoare am 91v(masurat pe domeniul DC de la aparat de masura). Am incercat cu mai multe punti, toate functionale. Care o fi problema? Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Nu sti sa masori cu instrumentul, asta-i baiul !! Din 12v tensiune alternativa nu poti obtine dupa redresare si filtrare mai mult de 17 V cc . Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Pai pana acuma am mai facut multe chestii dastea dar nu mi s-a intamplat niciodata asa. Pana la urma care-i buba? Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 S-ar putea ca instrumentul tau sa fie defect. Verifica-l prin comparatie cu altul. Link spre comentariu
Mindware Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 In ultima vreme ai masurat cu el tensiuni de ordinul miilor de volti?L-ai bagat in priza pe scala gresita?L-ai bagat in altceva,setat gresit?L-a bagat altcineva ,altundeva(decat unde trebuia),altfel,decat trebuia? Prezinta o poza cu lucrarea, sa vedem ce ai reusit sa faci pana acum. Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Am verificat aparatul cu alt aparat de al meu si este perfect bun. Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Salutare!Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v, am pus punte redresoare si tensiunea redresata este 15,4v si daca-i mai puneam si filtraj ajungeam la 21,5v ceeace ardeam stabilizatoarele(am mai ars o pereche), am scos spire din trafoo si am ajuns la 10 volti pe traf si acuma dupa puntea redresoare am 91v(masurat pe domeniul DC de la aparat de masura). Am incercat cu mai multe punti, toate functionale. Care o fi problema?- 7812 nu s-ar fi ars la 21 de volţi la intrare, pesemne era mult mai mare. 7805, posibil... dar ar fi fost o idee să-l alimentezi din tensiunea dată de 7812, care era arhisuficientă pentru el.- eşti sigur că "punţile" nu sunt triploare??? că unele cam seamănă... vrei să faci nişte poze să vedem ce scrie pe ele??? Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Nu sunt triploare, sunt punti redresoare, prima punte am pus-o pe asta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php?cPath=2_40_44&products_id=479 si dupaia am incercat cu o punte de diode din acela de alternator de dacie si la amandoua aceeasi poveste. Link spre comentariu
Relav Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 "Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v" Ne-ai bagat in ceata. Nici nu mai stim ce sa intrebam ca sa rezolvam problema. Cum ai infasurarile pt cele 2 tensiuni, separat sau cu priza pt 5V. Daca pui un consumator de vreo 100 ohmi se incalzeste tare? masoara tensiunea pe aceasta rezistenta. Nu ai cumva atingeri intre primar si secundar (Doamne fereste)? Cate spire ai dat afara si cu cat a scazut tensiunea in ca? Hai cu poze sa vedem si noi! Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Tensiunea in curent alternativ este super buna, din 12v am scazut-o la 10v, problema apare dupa redresare. Poze nu pot face acuma, doar peste cateva zile. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Daca cei 10 V c.a. din secundar sunt masurati corect, atunci ceva foarte important ai omis sa ne spui. Gandeste-te ce. Nu esti un incepator, asa ca-ti dai si tu seama ca cei 91 V redresati sunt poveste... Ia masoara tu cu un instrument cu ac (sau daca nu ai asa ceva, cel putin pune o sarcina si masoara tensiunea - asa cum ti-a spus Relav - si apoi spune-ne ce ai masurat). Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Eu scosesem cateva spire din el fara sa mai scot tolele(am avut loc), si spirele scoase nu le-am mai taiat si le-am lasat lungi, acuma am taiat firul cum trebuie si dupa punte se afla cand 17, knd 20 si ceva .... Deja ma doare capu.. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Schimba bateria multimetrului digital. Link spre comentariu
manely Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Am doua multimetre, unul analog si unul digital si la aman2 este acelasi lucru. Bateriile multimetrelor nu sunt consumate. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Multimetrul analogic are bateria doar pentru masurarea rezistentelor. Cind ai Vcc mare ar trebui sa creasca si Vca. Masoara concomitent, cu un aparat pus in secundarul trafo si celalalt aparat pe condensatorul de filtraj si spune daca atunci cind creste tensiunea Vcc creste si tensiunea Vca din secundarul transformatorului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum