Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator+punte

Postări Recomandate

Salutare!Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v, am pus punte redresoare si tensiunea redresata este 15,4v si daca-i mai puneam si filtraj ajungeam la 21,5v ceeace ardeam stabilizatoarele(am mai ars o pereche), am scos spire din trafoo si am ajuns la 10 volti pe traf si acuma dupa puntea redresoare am 91v(masurat pe domeniul DC de la aparat de masura). Am incercat cu mai multe punti, toate functionale. Care o fi problema?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

In ultima vreme ai masurat cu el tensiuni de ordinul miilor de volti?L-ai bagat in priza pe scala gresita?L-ai bagat in altceva,setat gresit?L-a bagat altcineva ,altundeva(decat unde trebuia),altfel,decat trebuia? :sst Prezinta o poza cu lucrarea, sa vedem ce ai reusit sa faci pana acum.

Link spre comentariu

Salutare!Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v, am pus punte redresoare si tensiunea redresata este 15,4v si daca-i mai puneam si filtraj ajungeam la 21,5v ceeace ardeam stabilizatoarele(am mai ars o pereche), am scos spire din trafoo si am ajuns la 10 volti pe traf si acuma dupa puntea redresoare am 91v(masurat pe domeniul DC de la aparat de masura). Am incercat cu mai multe punti, toate functionale. Care o fi problema?

- 7812 nu s-ar fi ars la 21 de volţi la intrare, pesemne era mult mai mare. 7805, posibil... dar ar fi fost o idee să-l alimentezi din tensiunea dată de 7812, care era arhisuficientă pentru el.- eşti sigur că "punţile" nu sunt triploare??? că unele cam seamănă... vrei să faci nişte poze să vedem ce scrie pe ele???
Link spre comentariu

"Am urmatoarea problema: Vreau sa fac un alimentator 12v-GND-5v cu 7812 si 7805 si ca sa alimentez de la retea am bobinat un trafo ca sa scoata 12v" Ne-ai bagat in ceata. Nici nu mai stim ce sa intrebam ca sa rezolvam problema. Cum ai infasurarile pt cele 2 tensiuni, separat sau cu priza pt 5V. Daca pui un consumator de vreo 100 ohmi se incalzeste tare? masoara tensiunea pe aceasta rezistenta. Nu ai cumva atingeri intre primar si secundar (Doamne fereste)? Cate spire ai dat afara si cu cat a scazut tensiunea in ca? Hai cu poze sa vedem si noi!

Link spre comentariu

Daca cei 10 V c.a. din secundar sunt masurati corect, atunci ceva foarte important ai omis sa ne spui. Gandeste-te ce.

Nu esti un incepator, asa ca-ti dai si tu seama ca cei 91 V redresati sunt poveste...

Ia masoara tu cu un instrument cu ac (sau daca nu ai asa ceva, cel putin pune o sarcina si masoara tensiunea - asa cum ti-a spus Relav - si apoi spune-ne ce ai masurat).

Link spre comentariu

Multimetrul analogic are bateria doar pentru masurarea rezistentelor. Cind ai Vcc mare ar trebui sa creasca si Vca. Masoara concomitent, cu un aparat pus in secundarul trafo si celalalt aparat pe condensatorul de filtraj si spune daca atunci cind creste tensiunea Vcc creste si tensiunea Vca din secundarul transformatorului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări