Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tiuitoare

manely

Postări Recomandate

Salutare!Am realizat montajul din schema atasata.Mai am o mica problema, cand se decupleaza montajul difuzorul acela se mai aude un timp si eu as vrea odata cu decuplarea alimentarii sa se intrerupa tiuitul imediat. Mentionez ca acuma in teste folosesc o sursa reglabila, ramane incarcat condensatorul de la sursa sau cel din montaj de 2,2uF? Montajul vreau sa-l folosesc pe masina. Astept niste pareri!Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• manely

6

• remus68

5

• mikella

1

Top autori în acest subiect

Deci pe placa cu montajul nu ai nici un condensator electrolitic in paralel pe firele de alimentare. In acest caz, daca decuplezi firele dintre alimentator si placuta cu montajul, mai continua sa functioneze?

Link spre comentariu

Am incercat cum miati spus si intradevar, decuplez firul de alimentare si se opreste brusc tiuitul. In cazul acesta cand il montez pe masina cum fac sa filtrez tensiunea? Ii pun un condensator si in paralel cu el pun rezistor? Daca da ce valoare trebuie sa aiba rezistorul?Multumesc!

Link spre comentariu

De cand tot vrea sa intreb dar tot uit, cand fac un montaj si vreau sa filtrez tensiunea din masina cu un electrolitic tensiunea creste la 20,1v(14,4x1,4=20,1)???

Link spre comentariu

Nu, pentru ca tensiunea din masina este continua. Ca sa faci o filtrare trebuie sa montezi inca o rezistenta in serie la intrarea montajului, inainte de condensatorul montat in paralel cu rezistenta (este suficient daca pe ea vei avea o cadere de minim 1V si o vei calcula in functie de consumul montajului).

Link spre comentariu

Montajul vreau sa-l fac avertizor uitare lumini aprinse, masa o iau din contactul de la usa sofer si plusul il iau de pe becu de pozitie, cand luminile sunt aprinse si se va deschide usa soferului va tiui si va avertiza soferul ca are luminile aprinse.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări