danciusergiu84 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 am gasit ce am in poza... ma gandeam ca daca nu ajung diodele cred ca se pot folosi puntile redresoare (de la - la +), sau tranzistoarele de putere (una din jonctiuni BE sau BC) am ASZ 18, MA7824, BU 607, KO 502, SU 165, KT 808, mai multe bucati, daca stie cineva la ce sunt bune unele tranzistoare il rog sa-mi zica sa stiu macar ca nu le colectionez degeaba si daca am vre-un echivalent la 2n3055 ca poate ma apuc de facut etaj final de amplificare audio Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Diodele se vor incalzi si vor avea nevoie de radiatoare! A nu se confunda puterea disipata de o dioda in procesul de redresare cu cea disipata atunci cind este inseriata intr-un circuit de curent continuu si conduce 100% din timp "in blana". :smt103: Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 am gasit monstrul din poza atasata - T 63 N 800 POF 43 (pe partea metalica hexagonala mai e stantat codul: C5972) - se poate folosi ca un "robinet" de curent pentru electro-pompa ca sa scap de montajul barbeque ? (inca merge) Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 In curent continuu nu te ajuta prezenta unui tiristor. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Cat a durat citirea celor 3 pagini faceai un PWM cu mosfet si te jucai cum vrei cu debitul pompei.Pt ca mos-ul lucreaza in impulsuri radiatorul pt curent maxim(~5A) nu trebuie mai mare de 5-10cmp.Pompa pe care o ai este posibil sa fie cu 2 turbine pt presiune de ~3-4 bari.Pompele de supernova functioneaza la 2 bari. Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 nasol, asta inseamna ca se comporta ca un intrerupator in curent continuu... totusi la ce foloseste 2 intrari gen poarta? in poza nu se observa bine dar cele 2 fire mai subtiri se leaga la borne diferite, nu e nimic mai special in legatura cu asta?imi puteti da o schema simpla de PWM cu mosfet? Link spre comentariu
danciusergiu84 Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 - am cautat si am gasit o schema draguta de PWM, am pus-o la atasament (format Word), as dori sa stiu daca pare ok adica functionala si daca la variatiile tensiunii de intrare vor aparea fluctuatii la tensiunea de iesire (vreau sa am presiune constata de benzina pe injector) - am un gasit un PWM gata realizat pe site la adelaida - http://www.adelaida.ro/pub/Docs/AD_014.pdf deasemenea ma intereseaza daca sunt diferente de functionalitate practica intre scheme, daca imi asigura tensiune constanta pe iesire la variatiile tensiunii de intrare si daca se justifica pretul 56 ron Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 am gasit ce am in poza...MA7824,daca stie cineva la ce sunt bune unele tranzistoare il rog sa-mi zicaMA7824 este stabilizator de 24V, nu este tranzistor. Restul sint tranzistoare - KO502 banuiesc ca de fapt este KD502.Realizeaza PWM-ul din atasamentul postat de tine - este deosebit de simplu http://project.irone.org/power-width-mo ... -with-555/ Desi acolo scrie ca este proiectat pentru sarccini care nu depasesc 2A, utilizind un tranzistor adecvat si racit corespunzator va functiona si in aplicatia ta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum