Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit alimentare si reglare turatie motor de mixer

catalinux2004

Postări Recomandate

Mai jos am atasat schema pe care am dibuit-o cat am putut de bine de la un motor de mixer de bucatarie. Am cateva intrebari la care nu am gasit raspuns:1. Ce anume se intampla pentru fiecare pozitie a contactorului ?2. Lipseste ceva in schema ?3. Firul reprezentat cu culoare rosie intra in una din bobinele stator dar nu stiu unde se duce pt ca nu mai iese(mai exact intra un fir in prima bobina si iese fiind apoi legata la una din perii, insa pentru a doua bobina intra doua fire printre printre care si cea reprezentata cu rosu dar iese doar una si se duce la peria a doua - motorul este cu colector).4. Rezistenta este de 2,2 MOhmi si condensatorul este nepolarizat si metalic iar pe exteriorul lui este prins un inel de din tabla de cupru legat printr-un fir la suportul metalic al motorului(probabil vreo legatura de masa sau ceva) daca stiti de ce va rog sa imi ziceti.5. Conteaza in ce pozitie este dioda montata?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalinux2004

2

• gica70

2

• em2006

1

La ce te referi un test...din partea cui??? a mea??? nu nu este. As putea sa desfac bobina sa vad cum si unde se opreste, cate spire are si asa mai departe.

Link spre comentariu

Mai intai acel simbol pentru motor nu este consacrat (asta lipseste din schema!). Are trei viteze; una full, a doua are o priza pe stator si a treia prin dioda. Nu conteaza sensul diodei. Acel filtru are o schema clasica.

Link spre comentariu

...4. Rezistenta este de 2,2 MOhmi si condensatorul este nepolarizat si metalic iar pe exteriorul lui este prins un inel de din tabla de cupru legat printr-un fir la suportul metalic al motorului(probabil vreo legatura de masa sau ceva) daca stiti de ce va rog sa imi ziceti...

In carcasa "condensatorului" respectiv, cu rol de filtrare antiparazit, sunt de fapt 3 condensatoare, legate ca in schema atasata, un condensator de valaore mai mare si 2 de valoare mai mica. punctul comun al celor 2 cond mici este conectat cu carcasa, de aceeea e fixat prin inelul respectiv care se leaga cu partile metalice ale motorului, si la impamantare. Rezistenta paralel de 2M2 serveste la descarcarea condensatoarelor, ca sa nu curenteze steckerul dupa ce-l scoti din priza. [attachment=0]cfiltru.png[/attachment]In rest, ti s-a spus mai sus, motorul e de tip universal, bobinajul statoric fiind inseriat cu cel rotoric colectat prin perii, statorul avand si o priza mediana.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări