andreigradu Postat Octombrie 22, 2013 Partajează Postat Octombrie 22, 2013 Printre altele ma gandesc sa imi fac o freza cu ajutorul unui cap rapid de la freza FUS 22. Masa in coordonate o am.Acum caut o carte a acestei freze ca sa imi dau seama cum e realizat avansul acela din cremaliera, adica daca se poate folosi ca si axa Z cu dimensiunea de 50mm fara sa introduca erori de lucru.Daca are cineva manualul si doreste sa il ataseze, sau daca sunt probleme mi-l poate expedia pe adresa de e-mail, este in semnatura mea. Link spre comentariu
sorin renato Postat Octombrie 25, 2013 Partajează Postat Octombrie 25, 2013 singurul manual disponibil este pe net, nu este in romana si e aproape indescifrabil. http://www.cnctar.hunbay.com/Lampas/FUS22%20Gepkonyv/ Link spre comentariu
andreigradu Postat Octombrie 26, 2013 Partajează Postat Octombrie 26, 2013 Multumesc, dar e sumara, deci nu e ceea ce caut eu.Practic am nevoie de manualul de reparatie sau catalogul cu piese de schimb si planse de mintaj.Probabil acolo sunt detaliile ce ma intereseaza. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2013 Partajează Postat Octombrie 27, 2013 Nu exista manual de reparatii, nici catalog de piese de schimb. Cartea tehnica, contine lista completa a rulmentilor si pe cea a rotilor dintate (modul si numar de dinti) utilizate la constructia masinii. Exista vreo cateva planse cu principalele accesorii si dispozitive, cu desene de ansamblu aproximative. Totul este titrat in limbile engleza, franceza si germana. Documentatia la care te-a trimis @sorin renato, este completa dar cam greu lizibila. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 8, 2013 Partajează Postat Noiembrie 8, 2013 Am primit la reparat partea electronica de la un utilaj (freza) care i-ar putea interesa pe cei ce activeaza in domeniu: WMW Ruhla FUW 250/IV In cursul documentarii, am gasit un manual, ceva scheme electrice si altele, urmarind niste discutii pe forumuri in limba rusa. Cei interesati pot lua documentatiile urmarind discutiile de la adresele: http://www.chipmaker.ru/topic/66047/ http://www.chipmaker.ru/topic/75464/ Adresele le am de la proprietarul utilajului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2013 Partajează Postat Noiembrie 9, 2013 Foarte ciudate caile cunoasterii! Frezele FUW XXX sunt coproductii Romania - RDG. Practic ele sunt proiectate la ICPMUAB si sunt construite in fosta RDG, cu anumite componente si/sau subansambluri realizate in intreprinderile noastre de specialitate. Este destul de reconfortant sa constati ca rusii, cu realizari tehnologice in domeniu remarcabile, apreciaza aceste masini. Am mai constatat asta si cu alte ocazii, apropos de strunguri construite la Arad, sau freze realizate la Cugir. Personal cunosc bine varianta FUW 400 HECKERT - probabil cea mai mare din serie. Masini foarte compacte si cu posibilitati remarcabile. As fi interesat - doar din spirit de cunoastere - de un manual tehnic tradus in limba romana, engleza sau franceza. Din pacate nu stiu rusa si mai mult decat atat, scrierea chirilica, ma inhiba complet si imi creeaza o frana psihologica mai mare decat dorinta de cunoastere. Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Un model de lineta, in mare parte ptr. strungurile de banc, usor de facut. Link spre comentariu
Vizitator dobre_alex2003 Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 buna ziua,imi cer scuze daca nu postez unde trebuie sant incepator..ma poate ajuta cineva cu cartea pt un strung Fartools ml400?de fapt problema mea ,este ca nu reusesc sa aranjez rotile dintate pt filete,probabil nu citesc eu corect tabelul(e posibil pt ca nu sant de meserie) sau strungul cumparat(de la cineva dar parea nefolosit,din pacate a venit fara carte,cheie universal..) are o piesa montata gresit,o piesa lipsa..,sa va expilic ce am dedus eu din tabel(ma intereseaza pas de 3):pe "A" trebuie sa pun o roata de 49pe "B" trebuie sa pun o roata de 105si ca ambele roti(A si B) sant pe acelasi ax(cel din mijloc nu cel de la surubul de ghidare) iar 49 trebuie sa calce pe prima(de la stanga la dreapta cum stai cu fata la strung,cea care se invarte mai repede) dintre cele 2 roti fixe care se invart odata cu universalulpe "C"(cel care angreneaza surubul de ghidare) trebuie sa pun roata de 30.Insa in configuratia asta 105 nu ajunge fie la 49 fie la 30..daca cineava are rabdare imi explice cum trebuie sa procedez corect, pt ca ma indoiesc ca voi gasi cartea lui ,as fi foarte recunoscator,multumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Asteptam sa deschizi un subiect (topic) nou dedicat acestui strung, despre care se pare ca nu s-a mai discutat pe forum. Acolo poti pune orice fel de intrebari pe marginea subiectului. Aici se discuta si se pune la dispozitia utilizatorilor documentatie in general. Daca cineva care a citit postarea de mai sus are asemenea documentatie, atunci poate o va pune la dispozitia noastra. Link spre comentariu
DanuAL Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 E bine cum spui ca faci! ''A'' (49 dinti) e singurul pinion care se cupleaza pe pinionul exterior, din cele 2 ce se vad in poze. ''A'' comun pe ax cu ''B''. ''B'' (105 dinti) comunica cu ''C'' (30 dinti).Cred ca-ti lipseste o piesa intermediara, care culiseaza, un fel de lira, cu ajutorul careia sa poti efectua reglajul ptr. anumite tipul de avansuri, filete. Cum spune nea' Nicu, deschide-ti un topic nou cu numele/modelul strungului si scrie acolo problema. Cei care au un strung asemanator te vor ajuta! Link spre comentariu
Vizitator dobre_alex2003 Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 in regula, multumesc. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Decembrie 6, 2013 Partajează Postat Decembrie 6, 2013 http://www.unitbv.ro/but/Resurseelectro ... nline.aspx Ceva cursuri , dupa mine foarte, foarte utile. Multumiri pe aceasta cale autorilor si Universitatii Transilvania Brasov. Grig Link spre comentariu
Vizitator combiny Postat Ianuarie 26, 2014 Partajează Postat Ianuarie 26, 2014 Buna ziua. Am achizitionat recent o masina de gaurit semiautomata cu coloana GS-16 intr-o stare... reconditionabila. Am foarte mare nevoie de cartea tehnica a masinii dar se pare ca exista o confuzie cu aceste G16, avand in vedere ca am gasit fotografii cu bormasini aratand in 3 -4 feluri complet diferite dar intitulate tot G16. Am atasat pozele cu masina mea. La randul meu am tot dat pe mail la cerere manualele complete de freza Fus22, 25, 32, de strung Kart EE 250-01, de freza Schaublin SV12 si le ofer la schimb in continuare, sau orice alta forma de "recompensa" pentru manualul de G16 de care am foarte mare nevoie.Va multumesc anticipat pentru solicitudine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum