blazeu Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Si ca sa pun nitzel gaz pe foc: S-ar cam parea ca aia trei care cica au inventat tranzistoru', de fapt au reprodus un experiment descris de un obscur fizician cu nume de rezonanta germanica(culmea, fara succes vreo jumatate de an!) De fapt, multe chestii au fost inventate adesea "inainte de vremea lor", fiind "descoperite" de altii atunci cand se "coc" anumite conditii. Spre exemplu, televiziunea era "rezolvata" prin anii '30; lipseau insa componentele accesibile ca pret care sa permita receptia peste 50 MHz, cerinta impusa de o banda de transmisie pentru semnalul video de cel putin vreo 3 Mhz. Dupa razboi, saltul tehnologic din domeniul militar a ajuns in aplicatiile civile.... Eu am vazut un documentar despre constructia piramidelor, in care se propunea o solutie ingenioasa de transport a acelor bolovani: din lemn se confectioneaza 2 semicilindri care incadreaza paralelipipedul din piatra, care poate fi rostogolit MULT mai usor decat ne cramponam noi sa credem, prin tarare, fie si pe mici cilindri de lemn... Off-topicul despre americani: ei au stiut sa "cumpere" creierele din toata lumea si au mai stiut si sa valorifice creatiile acelor creiere. Nu au nici ei, nici noi, nici altii monopolul tampitilor (din astia gasesti peste tot, si sunt si FOARTE prolifici!!!) Cu riscul de a fi considerat extremist, singura solutie pe care o vad eu e o epidemie tzapana, care sa omoare 95 de insi din 100.... Pana atunci, hai sa luam un spritz (sau ce va place voua, fiecaruia!) Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Chestia e că omenirea actuală se crede deşteaptă şi de fapt e mai idioată decît cei din antichitate. Faptul că ştim mai multe nu ne face să fim mai "perspicaci". Link spre comentariu
florinellll Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Eu nu cred in teoria cum ca in vechime omenirea era mai dezvoltata tehnologic.Este oarecum asemanator cu acea comparatie :medicina naturista este superioara medicinei alopate.Adica un neica nimeni mare doctor naturist (cu studii in mari universitati din Ukraina ,Rusia si Republica Moldova )cazat intr-un apartament la etajul 5 stie mai multa medicina decat un intreg spital.Sa fim seriosi. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 N-am zis că era mai tehnologizată, ci că o ducea capul mai mult. Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 15, 2011 Partajează Postat Februarie 15, 2011 Datele pe care le avem despre antichitate sunt desigur distorsionate, insa putem face unele presupuneri, cred eu rezonabile:1 Populatia era mult mai rara. Oameni mai putini, conduc oarecum logic la un raport cu mai putini tampiti la un ins inteligent.2 Societatea era mult mai "rudimentara", lipsea mecanizarea contemporana. In plus, tehnologia actuala este bazata atat pe acumularea unor cunostinte destul de "esoterice" mentru multi (structura materiei, teoria cuantica s.a.) cat si a unor cunostinte legate de materiale si o rafinare continua a masinilor, privitor atat ca forta cat si ca precizie. 3 O "catastrofa" majora (geologica, climatica, si in final sociala), care ar duce la prabusirea sistemului actual, ar conduce, alaturi de distrugeri fizice, materiale si de moartea unui mare numar de vietuitoare (desigur inclusiv oameni), si la pierderea unui volum considerabil de informatii acumulate cu multe eforturi si in interval considerabil de timp. Nu e chiar imposibil ca asemenea ciclu sa fi avut deja loc. Studii de ultima ora au demonstrat o anumita periodicitate a catastrofelor tip "spalat eprubeta" in care peste 90% din specii dispar, iar cele care supravietuiesc capata spatiu de dezvoltare si evolutie (mi se pare destul de logic sa presupun ca fara extinctia reptilelor (dinozaurii), mamiferele n-ar fi avut prea multe sanse (de fapt termoreglarea ne-a facut capabili sa traversam glaciatiunea mai usor decat aparent mai bine adaptatele reptile)Constructia piramidelor reprezinta o enigma, desi egiptenii din epoca aia au lasat destul material scris, in sensul ca totusi ne lipsesc o serie de informatii care sa ne permita intelegerea deplina a situatiei in acea epoca. A fost un efort considerabil, si reprezinta o enigma modul cum au reusit sa realizeze ce au facut ei, cu mijloace presupus relativ rudimentare.Va doresc toate cele bune!PS Pentru d-l Florinelll: Chestia e ca spitalul ala, chiar mult mai utilat decat "moasa de la 5" poate fi mult mai ineficient, din motiv de lipsa de interes, specializare excesiva, sablonizare a tratamentelor...Personal consider ca sanatatea ne priveste in primul rand personal, insa prea multi medici sunt un fel de "mecanici" de oameni, lipsiti de un interes real (si din pacate si de talent!) de a-si practica ARTA... Link spre comentariu
cristian1961 Postat Aprilie 29, 2011 Partajează Postat Aprilie 29, 2011 Piramidele au fost construite de o civilizatie pre egipteana .Scopul lor initial era sa asigura in interiorul lor desfasurarea unor practici spirituale secrete care puteau asigura in anumite conditii marirea energiei intene a organismului practicantului si sa-i asigure acetuia posibilitatea de a se transforma in fiinta de energie , ridicarea la cer despre care vorbesc toate religiile.La fel ca si in practicile calugarior nostri .Numai ca drumul e lung si foarte foarte putini ajung la capatul lui.Egiptenii le au preluat, un faraon si-a gravat numele pe o piramida si si-a facut mormint in ea ,un preot a mai sters din inscriptiile sacre si le-a inlocuit cu diverse baliverne ,si asa mai departe .Cum se facea si pe vremea lui Ceasca ,care se pricepea la toate si inventa totul.Acesta e ra scopul initial .Pe vremea egiptenilor totul se degradase si ramasesera numai legendele ,poate ici colo un preot mai stia adevaratele practici secrete. CUm au fost construite nu stie nimeni exact si nu doresc sa ma lansez in supozitii ,ca s-au facut destule si mai e loc inca. Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Si ca sa pun nitzel gaz pe foc: S-ar cam parea ca aia trei care cica au inventat tranzistoru', de fapt au reprodus un experiment descris de un obscur fizician cu nume de rezonanta germanica(culmea, fara succes vreo jumatate de an!) De fapt, multe chestii au fost inventate adesea "inainte de vremea lor", fiind "descoperite" de altii atunci cand se "coc" anumite conditii. Spre exemplu, televiziunea era "rezolvata" prin anii '30; lipseau insa componentele accesibile ca pret care sa permita receptia peste 50 MHz, cerinta impusa de o banda de transmisie pentru semnalul video de cel putin vreo 3 Mhz. Dupa razboi, saltul tehnologic din domeniul militar a ajuns in aplicatiile civile.... Eu am vazut un documentar despre constructia piramidelor, in care se propunea o solutie ingenioasa de transport a acelor bolovani: din lemn se confectioneaza 2 semicilindri care incadreaza paralelipipedul din piatra, care poate fi rostogolit MULT mai usor decat ne cramponam noi sa credem, prin tarare, fie si pe mici cilindri de lemn... Off-topicul despre americani: ei au stiut sa "cumpere" creierele din toata lumea si au mai stiut si sa valorifice creatiile acelor creiere. Nu au nici ei, nici noi, nici altii monopolul tampitilor (din astia gasesti peste tot, si sunt si FOARTE prolifici!!!) Cu riscul de a fi considerat extremist, singura solutie pe care o vad eu e o epidemie tzapana, care sa omoare 95 de insi din 100.... Pana atunci, hai sa luam un spritz (sau ce va place voua, fiecaruia!) ia socoteşte niţel cam de cât lemn ar fi fost nevoie, şi, mai ales, cam ce esenţe anume.plus că nu cred io că stejarul era/este specie endemică pe malurile Nilului, nici măcar acum 5000 de ani, când se presupune că ar fi fost construite piramidele... Link spre comentariu
MifTy Postat Mai 18, 2011 Autor Partajează Postat Mai 18, 2011 Eu nu cred in teoria cum ca in vechime omenirea era mai dezvoltata tehnologic.Este oarecum asemanator cu acea comparatie :medicina naturista este superioara medicinei alopate.Adica un neica nimeni mare doctor naturist (cu studii in mari universitati din Ukraina ,Rusia si Republica Moldova )cazat intr-un apartament la etajul 5 stie mai multa medicina decat un intreg spital.Sa fim seriosi.păi să fim serioşi:- se ia o foaie de hârtie A4- se trasează, pe lung, o linie care s-o împartă în 2 coloane- se ia prospectul unui medicament alopat oarecare. unul care e nelipsit în farmacii, şi destul de ieftin.- pe stanga se notează indicaţiile, pe dreapta contraindicaţiile- număraţi care dintre cele 2 sunt mai lungi.Q.E.D.plus că TOATE medicamentele alopate au la bază medicamente naturiste, unica deosebire e că folosesc substanţe active zise "pure", şi deseori, acestea sunt "de sinteză", adică obţinute din cu totul alte surse decât plantele medicamentului originar (de pildă, anumite uleiuri "esenţiale" care se distilează în cantităţi extrem de reduse din plante, se pot obţine uşor din distilarea fracţionată a ţiţeiului, în prezenţa anumitor catalizatori.)ei???îmi place la nebunie faza asta: medicamentele de sinteză au doar 150-200 de ani vechime, sunt produse pe scară industrială de doar 50-60 de ani, şi lumea le crede mai eficiente decât cele zise "naturiste", a căror vechime e chiar greu de stabilit.ar fi la mintea cocoşului că dacă ar fi fost ineficiente, ar fi dispărut MULT înainte să auzim de ele, necum să le facă concurenţă medicamentelor "moderne"... Link spre comentariu
Vizitator backstabber Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 am vazut ca subiectul a inceput sa se extinda pe tot mai multe directii...legat de implicarea extraterestrilor in tot felul de realizari de-a lungul istoriei, hai sa ne distram cu mintea bolnava a unui vecin: el zice ca dupa roosevelt a explodat electronica, tocmai datorita extraterestrilor cenusii, nu cei albi/pozitivi sau a celor negri/negativi...ci a celor de mijloc, pentru ca tehnologia poate fi utilizata atat in scopuri bune cat si rele...revenind la egipteni, cred ca nevoia si lenea sunt cei mai buni ingineri si in timpurile alea egiptenii au gasit una sau mai multe din metodele dezbatute sa construiasca piramidele...personal cred ca au facut rampe de pamant/nisip si pentru transportul blocurilor de piatra au utilizat trunchiurile de copaci...oricum sa muncesti ca sclavul pentru un faraon arata ca ingineria a progresat mai repede decat valorile civice Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 nevoia si lenea sunt cei mai buni ingineri Prietene, afirmaţia asta e bună de pus în ramă şi de trecut la replici celebre. Dacă stai să te gîndeşti, tot confortul actual e rezultatul a milenii întregi de lene. Link spre comentariu
blazeu Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 [ia socoteşte niţel cam de cât lemn ar fi fost nevoie, şi, mai ales, cam ce esenţe anume.plus că nu cred io că stejarul era/este specie endemică pe malurile Nilului, nici măcar acum 5000 de ani, când se presupune că ar fi fost construite piramidele...Cand ai rezolvat problema transportului a parca 1500000 de blocuri de piatra de la cateva sute de km, parca nu mai pare asa o problema sa faci rost de cateva zeci/sute de mii mc de cherestea (nu cred ca era o problema esenta, si semicilindrii aceia erau refolosibili: dupa ce ai rostogolit bolovanul destul de aproape de pozitia finala, demontezi semicilindrii (ca pe cojoacele teascului, ca tot e sezon) si le duci inapoi la alt bolovan (de la cariera piatra a fost transportata pe Nil, rostogolirea doar pe ultimii km pe uscat). Sau pui chestia asta pe seama extraterestrilor, sau a vreunei divinitati (sa mai munceasca si dumne/zeii astia, ce dra**!)Legat de ciclicitatea dezvoltarii: destui dintre noi nu reusesc sa inteleaga faptul ca unele civilizatii au fost destul de sofisticate, chiar in absenta masinismului si tehnologiilor contemporane. (A se vedea Grecia antica si imperiul roman). Cei care presupun existenta unor cicluri de civilizatie tehnologizate se bazeaza pe capacitatea distructiva superioara ce insoteste tehnologia contemporana (a se vedea "mitul" Atlantidei), capabila sa stearga "bine" acumularile de informatie din prezent.Spor la meditatie! Link spre comentariu
vasy_gsm Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Este cat se poate de clar ca Tot ce se vede facut de pe fata Pamantului este facut de catre "OM" Nimeni, absolut nimeni nu poate sa dovedeasca ca anumite lucrari le-au facut "extraterestrii" . In aceasta privinta , nu sunt dovezi.Aduceti dovezi concrete, nu asa, ca azis cineva ori a vazut cineva si mi-a spus si mie... astea sunt copilarii. BR Link spre comentariu
eugeniusro Postat Septembrie 28, 2011 Partajează Postat Septembrie 28, 2011 O problema ciudata observata ar fi ca doar cateva piramide sunt intradevar impunatoare si imense si intradevar nasc multe intrebari cu privire la tehnica de constructie, fiindca sunt foarte multe piramide egiptene mult mai mici facute mult mai rudimentar dar cel mai ciudat este ca aceste piramide mai rudimentare se pare ca au fost facute atat inainte de Keops cat si dupa pe o perioada de mii de ani iar perioada de varf tehnologic a fost foarte scurta de numai 100-200 ani, aici se naste intrebarea daca intradevar civilizatia egipteana a evoluat construind piramide in timp si dupa un varf tehnologic din diverse motive au decazut, sau au avut o perioada scurta de contact cu o alta civilizatie superioara tehnologic care sa implicat in proiectele de constructii, aceasta civilizatie poate fi terestra (atlantii) sau nonterestra.Iarasi ciudat este ca in multitudinea de informatii referitoare la viata politica si culturala ramase pe tablite si papirusuri nu a ramas din greseala si informatii despre tehnologia folosita in constructii, probabil exista stresul secretomaniei tehnologice si atunci ca si acum in marile corporatii.Nu inseamna nimic faptul ca mari somitati in materie de constructii familiarizati cu tehnologia de azi se uita lung si nu inteleg o tehnologie diferita.Sa va spun o mica poveste auzita de la o cunostiinta de-a mea care este profesor universitar;Dupa revolutie s-au organizat vizite si schimburi culturale intre universitatile romanesti si cele straine, in special cele franceze, si cu ocazia acelor vizite un grup de profesori romani au fost invitati in Paris la o institutie echivalenta universitara, evident au avut si un program turistic bogat inclusiv o vizita in muzeul Luvru, cunostiinta mea mai avusese si inainte de revolutie iesiri in strainatate si nu se mai minuna asa de toate chestiile si a avut un soc cand in Luvru in sala in care era expusa Mona Lisa, colegii lui au ignorat-o total in schimb au fost foarte entuziasmati de un calorifer cu termostat pe el si aerisitor automat, si ghidul cred ca a fost in incurcatura fiindca nu era in masura sa dea detaliile cerute de grupul de profesori universitari romani. Link spre comentariu
blazeu Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Subiectul asta poate fi dezbatut la nesfarsit.Totusi as vrea sa comunic ce am remarcat eu si unde am ajuns efectuind cateva rationamente simple:Din destul de multele documentare realizate despre egiptenii antici, am retinut ca:1 Manipularea propagandistica e o inventie FOARTE veche; arheologii au reusit sa observe ca exista destule neconcordante intre relatarile din diverse epoci (majoritatea textelor pastrate sunt pe peretii mormintelor; acestea, chiar daca au fost "vizitate", fie ca au fost "jefuite" fie "reciclate" de chiar cei care le aveau in custodie, nu au fost prea circulate si s-au pastrat). Concluzia este ca istoria a fost rescrisa (boala care se pastreaza pana astazi!). Deci informatiile sunt "inecate" intr-o "mare" de gunoaie, adica "informatii" fara valoare (cum e si internetul de fapt!)2 Constructia piramidelor este posibila si cu mijloace relativ simple; remarcabila e reusita efortului organizatoric, care a reusit sa "dureze" decenii! Vestigiile orasului unde locuiau constructorii au convins arheologii ca nu s-a folosit munca fortata (sclavi sau prizonieri, detinuti). De altfel eficienta unei asemenea solutii s-a dovedit de nenumarate ori in istorie ca fiind foarte scazuta.3 Un alt subiect controversat este vechimea diverselor constructii. Dupa unii (astia sunt cotati acum cel mai credibili), vechimea piramidelor mari (cele 3 de la Gizeh) ar fi de cam 4500 de ani. Altii sustin insa ca ar fi mult mai vechi...Piramidele mai mici au fost considerate cand "incercari" prealabile, cand realizari de palida imitatie, din epoci posterioare, decadente....Interesant e ca Sfinxul, al carui rol nu e prea bine inteles este, in surprinzator acord, mult mai vechi (decat cei 4500 de ani ai piramidelor). Capul Sfinxului a fost re-cioplit undeva in antichitate, poate si din cauza vreunei deteriorari, modificand proportiile monumentului (capul e vizibil mic fata de corpul leonin al restului), cu intentia probabila de a-l face sa semene cu vreun faraon contemporan cu aceasta interventie.O investigatie "beton" se va putea face doar cand vom putea macar "privi" prin timp la santierul piramidelor....Noroc! Link spre comentariu
costinium6 Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 piramidele le-au facut cercetatorii americani in scopul atragerii fondurilor energetice in desert ca sa nu mai duca numele Domnului acolo! zic nu spun! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum