gcom61 Postat Septembrie 5, 2010 Partajează Postat Septembrie 5, 2010 in urma cu putin timp la ''nasul'' a fost invitat singurul cosmonaut roman,si ,referitor la viata inteligenta pe pamant,spunea ceva de genul''cred ca este ciclica''.Tot el a reamintit ca dupa vizita papei in sua ,acesta a recunoscut ca este posibil sa fie viata inteligenta in univers.Am citit cu rabdare subiectul,si sincer nu vad motivatia construirii piramidelor.Acceptand ideea ca viata este ciclica pe pamant,am putea crede ca piramidele ar trebuii sa ascunda(protejeze)invataturile generatiilor trecute,insa se constata(pana acum ,cel putin)ca nu sunt decat constructii megalomane(am mai auzit noi de impuscatu'),ce adapostesc morminte.Referitor la neamuri de uriasi,a fost inclusiv in presa romaneasca referiri la ''un neam de oameni foarte inalti ,despre care nimeni nu vrea sa vorbeasca(ma refer la schelete gasite pe teritoriul ro.Cer scuze pt offtopic Link spre comentariu
Vizitator steaua581 Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Salutari, Acest subiect a fascinat foarte multa lume si adevarul este ca nici oamenii de stiinta nu pot elucida prea multe...trecutul nostru este greu de aflat cu adevarat iar uneori se fac multe speculatii... Sa luam citeva lucruri in calcul...pot spune ca am ceva experienta in constructii deoarece am lucrat in domeniu in USA aproape 10 ani. 1) cum tai in astfel de piatra (este foarte greu) imposibil chiar in vremea noastra daca nu ai utilaj e super greu... 2) cum poti sa le tai aproape identic ca dimensiune? 3) cum poti sa tai atit de drept ?? este super greu...caci cu dalta si ciocanul nu as prea crede... 4)cum poti transporta aceste pietre de la o foarte mare distanta deoarece se stie ca singurul lemn de esenta care putea fi folosit era lemnul de smochin (care este un lemn moale) ...s-a presupus ca le puneau pe astfel de role de lemn etc?.... 5)foarte greu sa i-ti iasa in calcul atit de perfect acele orificii de aerisire(daca pentru asa ceva au fost concepute) 5)cum poti sa pui atita precizie matematica in relatie si cu asezarea pe un continent,pozitionare (avind in vedere ca sint construite in armonie cu o constelatie) etc... se pot pune multe intrebari...la care nu se poate gasi un raspuns concret... date referitoare la construtie si continut... estimativ sint 2,300,000 pietre in componenta marei piramide cu greutatea intre 2 tone pina la cele mai mari cele de 70 tone 144000 de pietre sint slefuite la perfectie (fetele fiind aproape oglinda ca si slefuire eroare foarte mica) toate cele sase fete ale fiecarei pietre au unghiuri aprope perfecte! mortarul folosit este un mister ...formula chimica se stie..insa nu poate fi reprodus...find mai tare ca piatra rezista si astazi... exista prea multe semne de intrebare la care nu se cunoaste un raspuns concret Cel mai bun documentar pe care l-am vazut pina acum din pacate este cel produs undeva in anii 1970 daca nu ma insel si care se numeste "Chariots Of The Gods"-Care de foc ale zeilor Merita vazut pentru cei care nu l-au vazut ....nu se compara dupa mine cu nici un documentar al zilelor noastre ... Finalul m-i s-a parut senzational deoarece filmeaza platoul Nasca pe finalul documentarului cum nu a mai fost vazut vreodata... http://www.youtube.com/watch?v=Z8N4_f9JMPQ http://www.youtube.com/watch?v=ASnBctjJ ... re=related in calitate mai buna se poate gasi si pe torents... Marius:) Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Poate te superi, poate nu: nu e ceva necunoscut că americanii sînt bătuţi în cap. Ăia mor de sete lîngă izvor că n-au pahar ca să bea. Pune-i în pădure să facă un foc cu o chutie de chibrituri şi vezi cîţi vor reuşi. Dacă nu ştiu americanii, nu ştie nimeni, nu? Link spre comentariu
Vizitator steaua581 Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Da parca Americanii sint atotstiutori si sint vre-o rasa superioara...American inseamna Roman, Italian,Francez,Neamt,African,Asiatic etcCei care nu cunosc e mai bine sa nu vorbeasca....pe un job de constructii in USA te intilnesti cu toate rasele posibile(AMERICANI) si i-ti dau un exemplu...Construcor (Italian) ,Arhitect Indian sau Pakistanez, Firma sucontractoare de betonari Bulgari,Mexicani, Firma de tencuieli Rusi sau Romani,Sirbi,Manager (American de origine Irlandeza sau African-American) ...Ce inseamna aia "AMERICANII SINT PROSTI" prin singele lor curge si singele tau...Daca nici lucrul asta nu l-ai sesizat inca e pacat ...Am intilnit in America o doamna cu care am conversat vreo 15 min fara sa stiu ca parintii ei erau din Timisoara si fara sa-mi dau seama in vre-un fel ca era romanca...Deci era Americanca?... Oare sa-i fi spus "ce proasta esti Americanco"?)La faza cu supravietuirea poti sa iei cam din fiecare rasa cite un examplar sa-l lasi in salbaticie ...si nu stiu citi raman in viata ...Si ca sa inchei si tu in Romania traiesti intre o multitudine de rase Sasi(nemti)-Unguri-Sirbi-Rusi-Romi-Turci(Toti Romani nu?)Dar poti spune ca esti American?(cred ca ai putea considera si lucrul acesta metaforic--esti practic European). I-ti cunosti originea atit de bine? Esti vre-o rasa pura ...blond cu ochii albastrii? Hai sa fim seriosi...De la atita desteptaciune tara este in paragina... Scuze daca am deviat de la topicul discutiei..subiectul este totusi altul... ------------------ Poate te superi, poate nu: nu e ceva necunoscut că americanii sînt bătuţi în cap. Ăia mor de sete lîngă izvor că n-au pahar ca să bea. Pune-i în pădure să facă un foc cu o chutie de chibrituri şi vezi cîţi vor reuşi. Dacă nu ştiu americanii, nu ştie nimeni, nu? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Poate te superi, poate nu: nu e ceva necunoscut că americanii sînt bătuţi în cap. Ăia mor de sete lîngă izvor că n-au pahar ca să bea. Pune-i în pădure să facă un foc cu o chutie de chibrituri şi vezi cîţi vor reuşi. Dacă nu ştiu americanii, nu ştie nimeni, nu?Fara sa te superi tu ... numai prostii care se cred destepti au asemenea conceptii antiamericane generaliste si primitive ( din pacate sunteti foarte multi ) , cand se stie ca mare parte din tehnica a fost inventata si se inventeaza de americani , cred nici nu are rost sa dau exemple ... Nivelul mediu de cunostiinte al membrilor unui forum american de electronica e semnificativ mai ridicat decat cel de aici ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Nu sunt adeptul ideii ca intr-o natie (americani sau nu) sunt numai genii sau numai batuti in cap. Da-mi voie sa te corectez. ...mare parte din tehnica a fost inventata si se inventeaza de americani...corect ar fi ...mare parte din tehnica a fost inventata si se inventeaza in USA... Comunitatea stiintifica e globalizata de mult, mai ales acum, in epoca internetului. Varfurile se strang de obicei in USA pentru ca au la dispozitie mai multa tehnologie decat in alte parti si un nivel de trai mai ridicat, fapt care le permite sa se concentreze pe activitatea profesionala. De obicei varfurile sunt venite din toata lumea, nu sunt numai americani de n generatii. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Mda... * Wernher von Braun - parintele programului spatial american * Leo Szilard, Albert Einstein, Otto Frisch, Rudolf Peierls - proiectul Manhattan * Tehnologia germana superavansata furata dupa capitularea Germaniei ... si altii nenumarati, la fel de celebri. Foarte "americane" toate creierele astea, nu ? Link spre comentariu
srdjan Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 în fine... îmi explici şi mie ce fel de prosperitate puteau aduce piramidele egiptului la ora aia???nu de alta, da' parcă turiştii japonezi au apărut muuuuult mai târziu...pai simplu... le-au construit pentru ca au gandit in perspectiva sa sa puna bazele unui turism eficient...nu ca Udrea.eu sunt de parere ca oamenii cand isi cautau un idol se uitau deasupra lor (spre cer)... nu dedesubt (spre pamant). de aici si legatura dintre mistic si astronomie. cu siguranta se pot face multe asocieri intre piramide, stele, faraoni si prichindei multicolori. cat despre forta bruta de munca cred ca era vorba de sclavi. atat timp cat erau tratati in limite suportabile si cu o garda si un spionaj eficient puteau controla rebeliuni. presupun ca erau si hraniti corespunzator pentru ca interesul era sa munceasca eficient... nu mult si degeaba. ne e greu totusi sa constientizam daca ne uitam in trecut deoarece avem impresia ca oamenii erau mai prosti. nu erau mai prosti, erau doar mai putin dezvoltati tehnologic dar cu siguranta erau mai motivati sa gandeasca eficient fata de generatiile noastre. si categoric cu consum mare de energie se pot face lucruri marete si cu tehnica primitiva. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 14, 2010 Partajează Postat Septembrie 14, 2010 Mda... * Wernher von Braun - parintele programului spatial american * Leo Szilard, Albert Einstein, Otto Frisch, Rudolf Peierls - proiectul Manhattan * Tehnologia germana superavansata furata dupa capitularea Germaniei ... si altii nenumarati, la fel de celebri. Foarte "americane" toate creierele astea, nu ? Si cine a sustinut ca-s americani , din moment ce nu sunt nascuti americani ? ... esti tare la logicaAstept sa demonstrezi ca niciun inventator nu a fost american ... pentru inceput parintii electronicii , Lee De Forrest - inventatorul triodei si cei 3 inventatori ai tranzistorului Shockley, Brattain and Bardeen . Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Eu faceam referire la cele postate de dl. steaua581, nu de dvs. ! Doar ca nu l-am mai citat... Link spre comentariu
Vizitator steaua581 Postat Septembrie 15, 2010 Partajează Postat Septembrie 15, 2010 Ca bine faceai :)Oricum deocamdata sa nui plingem noi pe Americani... in prezent emigram cu milioanele la ei si la altii...Sa ne plingem pe noi. De-a lungul istoriei am dat vina pe turci, apoi mai curind pe rusi ca ne-au adus comunismul...Nu recunoastem in fapt ca nu am fost in stare sa facem mare lucru si ca nu ne duce capul este ceva mai mult ca evident. Americani,Englezi,Italieni,Francezi Spanioli au colonizat lumea si lumea a progresat datorita lor...au adus numai prosperitateL-am pus in frunte pe Ceausescu,Iliescu,Constantinescu,Basescu ...atita ne duce capul...Ca natiune sintem pierduti...daca te uiti un pic in urma vezi ceva? Unde sint cetatile de care in fapt te lovesti oriunde in Europa de Vest (si in Europa in general)in special in Germania... am vazut practic un castel/fortareata pe fiecare deal sau munte...fiecare iesire din autobanda te duce la fortarete si urme de civilizatie.In Austria la Salzburg am vrut sa urc la unul din castele pe un deal/munte si sincer am renuntat la la jumatatea drumului...am realizat ca era practic imposibil sa cuceresti o astfel de cetate. Zidurile erau o imensitate...cum sa vina careva sa cucereasca.Sau cum sa distrugi asa ceva este imposibil!Poate sa dinamitezi ca sa poti darima altfel nu-mi pot explica...Noi am frecat-o de-a lungul istoriei ... si ne-am furat caciula singuri...fapt care se intimpla si astazi...Banuiesc ca de Daci a mai fost ceva de capul lor dar din nou unde sint dovezile ca au fost mare civilizatie?...Si ma refer la tot ceea ce inseamna constructie(aici nu vorbesc de aur sau comori dacice este alta poveste)...ca sapam un metru sub pamint si gasim un zid doua nu inseamna ca aia a fost civilizatie...Ahh da stiu raspunsul..."Pai da au venit Romanii" si deaceea nu vezi nimic...Si apoi vine faza cu turcii "deaia nu avem nimic ca veneau turcii"Pe Vlad Tepes l-am omorit pentru faptul ca nu ne lasa sa furam...Pandurii si Haiducii ii omorau pe boieri ca sa imparta chipurile averea lor cu saracii...Sforangii" erau si la vremea aceea ca si astazi Doamna Chiajna omora pe boieri si platea Turcilor bani sa-si puna pe unul din fii pe tronul tarii...Etc Etc EtcSingurul lucru bun pe care l-am facut si care a dus la o mai buna prosperitate in ultimele secole este ca am realizat si noi in prostia noastra la acea vreme ca nu ne duce capu" a fost ca i-am pus regi pe Hohenzolleri...si care au construit ceva in tara asta.De la drumuri poduri ,cai ferate, etc etc...Stam cu fundu pe ele si nu ne intrebam cine le-a facut...A mai facut si Dej si Ceausescu ceva...(insa majoritatea constructii grotesti comuniste)In rest jeg...si recreatie...Sintem Siera Leone a Europei stam cu piciorele pe bogatie si murim de foame...asta doara pentru ca sintem destepti..Slava Domnului! ca am aderat la U.E !! ca ne mincam unii pe altii de vii...Imagineaza-ti inca 4-5 milioane de oameni in tara acum!.. Asa ca frate las-o jos cu desteptaciunea nu vezi ca murim de foame? Da si tu alte exemple...hai mai bine sa vorbim de piramide sa revenim la topic... :rade:mifty edit: mda, de-aia ţii cu steaua, eh?? Link spre comentariu
ADiN Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Poate te superi, poate nu: nu e ceva necunoscut că americanii sînt bătuţi în cap. Ăia mor de sete lîngă izvor că n-au pahar ca să bea. Pune-i în pădure să facă un foc cu o chutie de chibrituri şi vezi cîţi vor reuşi. Dacă nu ştiu americanii, nu ştie nimeni, nu?Fara sa te superi tu ... numai prostii care se cred destepti au asemenea conceptii antiamericane generaliste si primitive ( din pacate sunteti foarte multi ) , cand se stie ca mare parte din tehnica a fost inventata si se inventeaza de americani , cred nici nu are rost sa dau exemple ... Nivelul mediu de cunostiinte al membrilor unui forum american de electronica e semnificativ mai ridicat decat cel de aici ...fratele meu ai baut odata cu gainile apa? ..... e drept ca au inventat ceva...dar nu prea se compara cu rusii sau china , japonia..... america exista doar in capul tau prietene....doar indienii aia....cum ii cheama ....sunt americani......in rest corcituri ....eu cred ca vrei sa te dai mare si atat....nu ca ai ceva in comnun cu ce se discuta aici.... aufuterzen....haoleu ....stai ca am uitat de nemti , ca cam multe se invart prin europa datorita lor......hmm nu tu istorie.....nu tu cultura....moarte sigura...) Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 19, 2010 Partajează Postat Septembrie 19, 2010 Cu asemenea tampenii te incadrezi sigur pretene in categoria pomenita mai sus , vai de mama lor inventii ( = ce au furat de la altii ) rusesti si mai ales chinezesti ... ce nume sonor ti-a ramas in minte din scoala de la astia ? Trebuie sa te gandesti bine ca sa descoperi eventual un savant rus cu merite importante care nu era de fapt fugit prin SUA sau aiurea , lenin , stalin , mao - cu asta raman ei in istorie pentru secolul XX . Link spre comentariu
ADiN Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 Cu asemenea tampenii te incadrezi sigur pretene in categoria pomenita mai sus , vai de mama lor inventii ( = ce au furat de la altii ) rusesti si mai ales chinezesti ... ce nume sonor ti-a ramas in minte din scoala de la astia ? Trebuie sa te gandesti bine ca sa descoperi eventual un savant rus cu merite importante care nu era de fapt fugit prin SUA sau aiurea , lenin , stalin , mao - cu asta raman ei in istorie pentru secolul XX .bine tu ....... esti za best Link spre comentariu
kit Postat Septembrie 20, 2010 Partajează Postat Septembrie 20, 2010 energie alternativa... probabil ca se refera la alt mod de a va consuma energia si anume postand aici. asta-i subiect de bodega Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum