Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum s-au construit piramidele???

MifTy

Postări Recomandate

In galeriile interioare ale piramidelor de pe platoul Gizeh nu s-a gasit nici urma de fum de la tortele care ar fi trebuit sa existe pt. a lumina acele galerii, unii au presupus ca acele galerii erau luminate cu ajutorul unor oglinzi, pana ce, in anii`70 s-a demonstrat ca nu e posibil lucrul asta, altii au presupus ca de fapt in galerii ar trai o specie de bacterii care au.. mancat depunerile de funingine, dar nu prea e de crezut, deoarece in alte piramide mai mici au fost gasite urme de fum provenind de la jefuitori, cel mai probabil, si nu fost mancate de bacterii...

Altii cred asta:

http://www.world-mysteries.com/sar_lights_fd1.htm

:nebunrau:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 137
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

18

• anubis6

15

• mișa

10

• cristian_draghiescu

10

Top autori în acest subiect

Da, si alimentate din asta (din acelasi site postat de dvs.) :

http://www.world-mysteries.com/sar_11.htm :ras:

Daca ar fi avut si Elforum, misterul iluminatului electric la vechii egipteni ar fi fost elucidat ! :rade:

Chiar recomand (celor care nu au facut-o inca) citirea cartilor lui Erich von Däniken

(are mai multe, dar cea pe care am amintit-o in postul precedent este cea mai cunoscuta).

Totusi, sper ca bateria din Bagdad sa nu fie energia alternativa a viitorului... :nebun:

Link spre comentariu

bateria aia e totuşi cea mai simplă formă de obţinere a unui curent electric continuu...n-are cine ştie ce putere, dar totuşi...dacă adăugăm la asta şi vârsta "bateriei", începe să sune cam dubios teoria cu "din punct de vedere ştiinţific, oamenii au evoluat progresiv din antichitate până în prezent, cu un hiatus reprezentat de evul mediu"...şi staţi, că mai sunt câteva dubioşenii...de pildă, există o "chestie" extrem de antică, care seamănă binişor cu un cap de ciocan...mica problemă e că e dintr-un aliaj de oţel plus urme de alte câteva metale destul de greu de obţinut cu mijloace simple (se găsesc natural sub formă de săruri sau carburi, aşa că...), şi a fost găsit într-un strat de cărbune care s-a format cu câteva zeci de milioane de ani în urmă...iniţial, au considerat că e "cap de ciocan", şi era folosit pentru... zdrobirea oaselor animalelor, pentru mâncare...mie-mi sună aiurea:- cu câteva zeci de milioane de ani în urmă nu exista nici genul mammalia, darmite homo sapiens.- presupunând că e greşită părerea că oamenii sunt foarte "recenţi", şi au creat ei respectiva piesă, cum naiba au reuşit să "uite" aşa uşor o tehnologie ca aia???- şi sună chiar mai aiurea scopul... adică eşti în stare să obţii temperaturi de mii de grade ca să topeşti minereuri, şi să le mixezi în proporţii precise, numai ca să faci un obiect cu care să spargi oase de animale??? nu-i mai simplu să foloseşti naibii o piatră??? considerând că nu ăsta e scopul... la ce folosea bucata aia, şi dacă era o componentă dintr-un mecanism mai mare, unde e restul... şi la ce folosea???- dacă nu ei au fabricat obiectul, cine altcineva l-a făcut??? pentru că discutăm despre un obiect cu dimensiuni prea precise, şi găuri (sunt două, perpendiculare una pe alta, cu diametre diferite) prea bine centrate ca să pară măcar credibilă ipoteza de "format natural"...ştiu şi eu... având în vedere că reptilele sunt, practic, primele animale "de uscat", şi au fost pentru muuuulte milioane de ani forma dominantă de viaţă de pe planeta noastră, încep să mă întreb dacă delirurile despre "reptilieni" sunt chiar deliruri...asta aşa, ca să nu sar direct la vizitele "omuleţilor verzi"... chiar, de ce naiba tocmai verzi???cumva pentru că şi majoritatea reptilelor au şi ele pielea verde??? :nebunrau:

Link spre comentariu

Deh, MifTy, mistere inexplicabile sunt multe pe lumea asta...

Masinaria de la Antikitera, urmele pasilor identice cu ale omului modern, dar intiparite intr-un strat aluvionar datand din Mezozoic, reprezentarile egiptene ale unui avion si ale unui submarin, net mai reusite decat ale unui copil din clasa a doua cu talent la desen,

statuile din Insula Pastelui, credinta multor popoare orientale ca actuala civilizatie este cea de-a patra, fenomenul Tungus si multe altele, zeci si sute...

Teoriile care incearca sa le gaseasca o explicatie cat de cat rationala, sunt poate in numar inzecit...

Peste toate aceste mistere ai mai aruncat si tu unul... nu inteleg in ruptul capului locul acestui topic la sectiunea Energie alternativa ! Te intrebasem ceva anterior, nu mi-ai raspuns...

Link spre comentariu

păi vedeam că aici lumea mai mult face băşcălie sau discută sf-uri... uită-te şi dumneata, din câte topice avem aici, numai unul e cât de cât concret, cu planuri, calcule şi alte alea, restul sună mai degrabă a conferinţă la otv. mai lipsesc reptilienii şi elodia :rade: , da' am avut eu grijă să-i amintesc eu în treacăt mai sus... iar de aia mi se rupe.plus că-i zisesem eu mai demult lui vasile să facă o categorie nouă la offtopic, unde să trăncănim în voie pe teme d'astea, dar a zis că şi aşa e încărcat forumul, şi ajunge prea stufos...acum... io am o problemă aici: nu pot face sticky topicuri, şi aştept să rezolve vasile cu permisiunile, după care o să-mi pierd câteva zile căutând topice care ar merita să fie sticky, cum ar fi de pildă ăsta viewtopic.php?f=74&t=63542 şi apoi o să cam fac curat...chit că mi-e teamă că acela ar cam fi singurul care ar merita sticky-ul...vrei-nu vrei, "alternativ" nu înseamnă numai "curent" sau "rock", sau "manual", mai sunt şi astea...şi cum la bodegă rişti... vezi disclaimerul de la începutul topicului... am preferat să bag cărbuni aici, unde măcar pot interveni înainte să se ajungă la motive de ban...oricum, un nume ca "energie alternativă" o să atragă la fix useri care mai sunt şi cititori mai mult sau mai puţin avizi de "magazin", "formula as", etc... aşa că...

Link spre comentariu

pentru FLORINELLLL ,piramide sunt orientate dupa punctele cardinale ,da ,dar sunt si perfect orizontale ,si o latura a piramidei nu are catziva metrii sa pui bolobocul si gata , ar putea cineva sa imi raspunda cam cum ar crede el ca le-au construit perfect orizontale ?

Link spre comentariu

Pentru cine are timp si rabdare sa studieze, un model de realizare a unei piramide.

Mie mi se pare foarte plauzibila si logica metoda, perfect realizabila cu cunostintele

si mijloacele din antichitate.

http://www.fsteiger.com/Pyramid.html

Un alt link, destul de documentat, destul de instructiv :

http://www.egiptul-antic.info/

vfp_marius, crezi ca trebuie cine stie ce tehnologie sau sa cunosti teoria cuantelor ca sa-ti faci un dispozitiv ca asta ?

Simplu si eficient :

Link spre comentariu

vfp_marius, crezi ca trebuie cine stie ce tehnologie sau sa cunosti teoria cuantelor ca sa-ti faci un dispozitiv ca asta ?

Simplu si eficient :

domnule cristian vad ca suntetzi as in mai toate domeniile . dar latura unei piramide e poate si de sa zic 100 m (daca nu mai mult) avetzi dumneavoastra un bustean asa mai lung din care sa facetzi un echer? (adica perfect drept) asa de 100m . :nebun: :ras:

Link spre comentariu

Am fost convins ca vei face aceasta remarca...Dupa cum vezi, baza nu este monolitica, daca asa ti-ai imaginat-o...De timp nu au dus lipsa pentru a alinia toate blocurile care o formau.

Link spre comentariu

Nu ma pot abtine (din nou) sa nu observ ca sunt destui oameni (vorbesc in general nu in mod expres fata de cei de pe forum) care sint convinsi ca anumite lucruri aparent complicate nu se pot face decit decit cu "superdispozitive supercomplicate" , traind destul timp la tara ,chiar si acum am o casuta facuta de mine si cu alte acareturi, am invatat sa folosesc sfoara, ata cu plumb teul sau crucea si altele si va spun din experienta ca nici nu va imaginati cite lucruri se pot face cu dispozitive simple. De acea eu zic ca ar trebui sa revenim cu picioarele pe pamint si sa lasam reptilienii si omuletii verzi in pace. Un exemplu (din multitudine) de care m-asi agata ar fi Pantheonul de pe Acropole din Atena, ce ziceti e facut de oameni? ar fi posibil asa ceva fara masini de prelucrat numerice sau fara un simplu teodolit? noroc ca sau pastrat, din gresala sau din graba cred, urme cu linii de trasaj ajutatoare care s-au pastrat pina in zilele noastre, altfel mai aveam o constuctie pe raboj facuta de E.T. Eu unu` ma uit crucisi si la catedrala notre dame si ma intreb cum naiba au construit-o?

Link spre comentariu

Am fost convins ca vei face aceasta remarca...Dupa cum vezi, baza nu este monolitica, daca asa ti-ai imaginat-o...De timp nu au dus lipsa pentru a alinia toate blocurile care o formau.

sami imaginez un bloc comun ca baza? :aplauze :rade: domnule cristian da dumneavoastra atzi vazut o piatra atat de mare incat sa sculptatzi in ea sa obtzinetzi baza piramidei (apropo de cea mai mare piatra de pe terra se afla in australia ), da oare de ce nu au gasit baietzii aia un munte in preajma sal sculpteze si sai dea forma unei piramide , imi pun si eu intrebarea ca tot omul ? si sa raspund la intrebarea cea dintai a acestui topic ca nu vreau sa lungesc vorba da domnule mifty piramidele au fost facute tot de oameni , unii venerau faraonul , unii erau voluntari ,iar altzii sclavi ( insemnand majoritatea ) iar piramidele se considera a fi mormintele sfinte ale faraonilor nu? ei pentru asta munceau disperatzii aia pentru faraon , da domnul faraon avea si el oamenii lui , mai desteptzi sa zic asa care calculau masurau si iar masurau pana iesea BINE da tot vb asa sa va dau si ideea la orizontala , ca tot veni vorba , in antichitate nu erau furtune de nivel (din alea transparente) corect? dar se faceau santzuri care se umpleau cu apa domnule . si asa usor se putea da nivelul cu mare precizie , nu cu lemne si alte traznai , eu nu zic ca plumbul expus de dumneavoastra nar si eficient dar eu intrebam pe distantze mari ce au facut ,nu pentru a pozitziona doar o piatra de 3 m lungime
Link spre comentariu

Oamenii de astazi sant mult prea mult legati de tehnologie.Pentru orice calcul scot telefonul mobil sau aprind laptopul . Deja putem vorbii de "sclavia " tehnologica. Oamenii s-au inconjurat de tehnologie pentru a-si imbunatati traiul ,pentru comoditate si nu in ultimul rand ca asa-i firea umana. Nu spun ca-i rau;dimpotriva! Doar ca la un moment dat incepem sa uitam lucruri si metode cu care inaintasii nostrii au trait si au progresat. Sant multe exemple de lucruri care astazi par a fi mari "minuni" dar cu numai 70-100 de ani in urma ele faceau parte din viata cotidiana. Cati dintre cei din ziua de azi ;sa zicem pana in 20 de ani au auzit macar ca se poate aprinde focul cu iasca uscata si cremene ( ce-o mai fi si aia? ) sau cu lemn uscat rasucit pana se aprinde ..etc. Cum ,daca nu ai bricheta cu quartz antivant poti face foc?? Stiti ca exemple sant nenumarate,nu le mai insiruim . Si un alt aspect demn de luat in seama: in alte vremuri se muncea in credinta ; egipteanului care slefuia piatra nu-i suna mobilul de 50 de ori pe zi, nu statea sa-si citeasca mailurile sau sa asculte manele la telefon. Nu se pitea sa bea o bere rece cu baietii si sa comenteze rezultatele C.M de fotbal si nici nu-si lua concediu medical 60 de zile ca i-a intrat o aschie in deget ,si-apoi sa plece in Italia sa mai faca si el un ban!! :da Si aici ar putea continua exemplele ....As mai vrea sa spun doar ca nu trebuie sa-i subestimam pe inaintasi ; si ei au participat la evolutia umana . Nu erau niste prosti cum multi astazi incep sa creada ci mai degraba noi santem ignoranti si nu mai intelegem ce si cum au facut pentru ca am "pierdut " metodele stravechi .Noroc ca se gasesc brichete peste tot ca ramaneam cu mancarea rece . :sparge:

Link spre comentariu

Si un alt aspect demn de luat in seama: in alte vremuri se muncea in credinta ; egipteanului care slefuia piatra nu-i suna mobilul de 50 de ori pe zi, nu statea sa-si citeasca mailurile sau sa asculte manele la telefon. Nu se pitea sa bea o bere rece cu baietii si sa comenteze rezultatele C.M de fotbal si nici nu-si lua concediu medical 60 de zile ca i-a intrat o aschie in deget ,si-apoi sa plece in Italia sa mai faca si el un ban!! :da :

TOTAL DEACORD AICI da am patzit si eu una anul trecut pe cand imi turnam fundatzia casei cu beton ,mo prins timpul la cofrat si decofrat , am luat pe unul la decofrat si iam dar ciocanul sa scoata cuiele de pe capatul sacandurilor (precizez era un ciocan din ala cu taietura in care se prind cuiele si se scot usor tip tesla ) raspunsul gagiului o fost urmatorul E PREA GREU CIOCANUL si o plecat ,pe mine ce moenervat mai tare ca stiam ca individul nici nare dupa ce bea apa , in aceeasi rima cu "da muietziis posmagii cocoana ", lumea de azi nu mai e ca acu 50 de ani asta e cert . asa ca am continuat singur si acu iaca is la batut tabla maine abia astapt sa ma sui pe casa . :freaza: scuze ca am fost cam off topic . pote nu se supara mifty pe mine :jytuiyu
Link spre comentariu
Vizitator wapavo

ca fan al SF-ului si al serialului Stargate, as sune ca au fost construite de civilizati extraterestre :rade: gandit la rece as fi convins ca au fost construite de oameni ca simboluri pentru conducatorii acelor vremi, cu tehnologia poate primitiva din acele timpuri dar cu multa forta de munca.Poate off topic, dar fiind acest topic postat in forumul "Energie alternativa" mi-am adus aminte de urmatorul articol:

Link spre comentariu

scuze ca am fost cam off topic . pote nu se supara mifty pe mine :jytuiyu

De ce sa se supere ... si asa se discuta diverse aici. Si chiar ati fost on-topic: daca un singur om poate cofra/decofra o fundatie, atunci o armata de oameni de ce nu ar putea aseza pietroaiele alea. Geometria era stiinta respectata pe vremea aceea, s-au rezolvat probleme suficient de complicate in moduri suficient de simple.PS: tare faza cu "e prea greu ciocanul" ... trista viata.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări