Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator reloaded

bogdan666

Postări Recomandate

• Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

39

• ionut_te

33

• remus68

26

• iahim999

8

Top autori în acest subiect

Mai ştiu eu unu' tot la fel de încăpăţânat şi mai ştiu şi ce a păţit. Cel puţin încăpăţânatul de faţă scrie un pic mai bine decât celălalt. Sper să îşi schimbe atitudinea pentru a nu păţi ca şi celălalt... :rade:

Link spre comentariu

O listă completă cu tot ceea ce ai nevoie pentru amplificator, le cumperi sau le faci rost aşa cum sunt acolo, fără alte întrebări până în momentul montajului...

Link spre comentariu

Bineee...În seara asta, cel mai târziu mâine de dimineaţă o să ai lista completă (zic eu), iar dacă îmi scapă ceva sau greşesc ceva ceilalţi colegi ne vor ajuta cu siguranţă (de 15A, să nu se mai ardă)!

Link spre comentariu

Lista este urmatoarea:

1. Amplificator:

- DIY100 - 2 buc;

- mică (dreptunghiulară, 20/30, varianta cu gaură pentru şurub) - 4 buc (de preferat cumpără şi rezerve);

- dacă finalii au altă capsulă decât TO247 (mă refer la variantele de capsule la care şurubul poate intra în contact cu partea metalică a capsulei) sunt necesare bucşe izolatoare din plastic - 4 buc;

- şurub de fixare M2,5 x 10 - 6 buc (+ şaibe);

- vaselină siliconică pentru contact termic - 1 seringă;

2. Corector:

- http://www.m-i-v-a-r-o-m.ro/catalog/product_info.php?cPath=214&products_id=3802 - 1 buc;

3. Transformator:

- 230V / 2x30V + 12V la 400W (de preferat toroidal) - 1 buc;

- siguranţă fuzibilă 3AT/250V - 1 buc;

- condensator 220n/250V c.a. - 1 buc;

4. Sursă amplificator:

- punte redresoare 15A/400V - 1 buc;

- condensatori electrolitici (pentru filtraj) 10.000uF/63V - 2 buc (de preferat 4 buc);

- condensatori nepolarizaţi (pentru puntea redresoare) 4,7n/100V - 4 buc;

- condensatori nepolarizaţi 100n/100V - 2 buc;

- rezistori 560ohmi/5W - 2 buc;

5. Sursă corector:

- punte redresoare 1A/400V - 1 buc;

- condensator electrolitic (pentru filtraj) 4.700uF/25V - 1 buc;

- condensator electrolitic 1.000uF/25V - 1 buc;

- condensatori nepolarizaţi (pentru puntea redresoare) 4,7n/100V - 4 buc;

- condensatori nepolarizaţi 100n/100V - 2 buc;

- sursă 12V LM7812 - 1 buc;

6. Conectică:

- cablu ecranat, dublu (stereo) - 3 m;

- cablu flexibil 1,5 mmp (pentru interconectarea diferitelor module pe partea de forţă) - 3 m;

- borne difuzoare (de preferat tip cleme, cu prindere pe panou) cu 2 perechi de borne - 1 buc sau cu 1 pereche de borne - 2 buc (sau se folosesc cele deja existente);

- mufe RCA mamă (1 pereche, L + R, cu prindere pe panou) - 1 buc (sau se pot folosi jack-urile existente);

- papuci mamă (pentru kit-urile amplificatoare) - 10 buc;

- cablaj simplu placat pentru cele 2 surse - 1 placă (10 / 10 cm sau apropiat);

- coliere plastic (şoricei) - 30 buc;

7. Spor la treabă!

P.S.: Sper să nu fi uitat ceva, oricum cam astea sunt...

Link spre comentariu

Suruburile sunt cam scurte. Daca radiatorul are 3-4mm si mai pune si saibe, nu mai are unde strange piulita. Si de ce ai ales metric 2.5? Prin capsulele alea intra lejer metric 3, si strang si mai bine. Recomand macar M3x15.

Link spre comentariu

Mersesem pe ideea filetului în radiator, fără piuliţe.La capsula MJE-ului din super diodă nu ştiu dacă mai trece lejer M3...P.S. 1: M-am uitat pe datasheet-ul MJE-ului şi gaura de prindere pe radiator are 3,20 mm, aşa că merge şi M3, iar dacă nu are posibilitatea de filetare în radiator, atunci OK, M3 x 15 + piuliţe... şi... da... MEA CULPA! :bataieP.S. 2: Sper să ştie să nu lase grad la noile găuri... e periculos pentru mica şi pentru transferul termic...

Link spre comentariu

Incape M3 prin capsula MJE-ului, cu tot cu nipel (saiba izolatoare din plastic).Legat de gauri filetate pentru M2.5 in aluminiu, ma indoiesc cat de bine pot strange.EDIT: Ma gandesc ca se prinde el ca trebuie sa zencuiasca gaura...

Link spre comentariu

De bucşe izolatoare de plastic nu are nevoie nici la finali şi nici la superdiodă...Finalii au tot canalul pentru şurub din plastic (nu are nevoie decât de mica pentru izolare), iar superdioda este în capsulă de plastic.[attachment=0]DIY-100-140-8.JPG[/attachment]În foto se poate vedea ceea ce spuneam mai sus.

Link spre comentariu

Am spus ca fapt divers ca prin capsula MJE-ului incape un surub M3 cu nipel cu tot. Daca are sau nu nevoie, e treaba lui (sau a ta, daca tot te-ai apucat sa-i faci BOM-ul) :)

Link spre comentariu

De acord, dar pentru că altcineva ar fi putut avea îndoieli "pe bune" şi pentru a evita un nou nor de ceaţă pe lângă Bogdan, am zis că e mai corect să postez şi ceva argumente...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări