ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Aoleu.... nu-i mai băga şi asta în cap...To Bogdan: \/ înseamnă radical din... într-o scriere mai simplistă... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 ok. mersi. nu ca nu ma bag pe comutatie. si asa e destul de complicat. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Cu atentie, vei invata sa bobinezi corect transformatorul. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 ok. mersi. nu ca nu ma bag pe comutatie. si asa e destul de complicat.Asta chiar nu trebuia sa imi aduci aminte, la cati tranzistori de comutatie am pocnit saptamana asta. Daca urmaresti cu atentie ce zice pe site'ul ala iti vei bobina cu succes transformatorul. Cel mai important e sa bobinezi cat mai strans, mai ales in primar. Altfel sarma o sa vibreze, si in scurt timp se deterioreaza izolatia de pe ea si ia foc. Dupa fiecare strat completat pui o picatura de super glue sa nu fuga sarma, dupa care iei o pensula si dai un strat de lac peste toata infasurarea. Pui un strat de material izolator peste, mai dai un strat de lac, si te apuci de urmatoarea infasurare de sarma. Repeti pana ai dat cate spire trebuie.Transformatorul terminat nu trebuie sa bazaie in nici un fel. Daca bazaie dar functioneaza corect, poti sa'l scufunzi in lac vreo ora-doua, dupa care il scoti si il lasi sa se usuce o zi. Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 iahim999 a zis ca are transformatorul urmator http://i47.tinypic.com/nphwzc.jpg este bun pentru a alimenta 2 montaje d2 140w ? (el sustinand ca are puterea necesara.) Link spre comentariu
remus68 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Si tu poti sustine ca are puterea necesara, insa daca vei cunoaste ce curent debiteaza transformatorul pe infasurarile alea, vei sti sigur daca este bun sau nu. Link spre comentariu
iahim999 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 iahim999 a zis ca are transformatorul urmatorhttp://i47.tinypic.com/nphwzc.jpgeste bun pentru a alimenta 2 montaje d2 140w ? (el sustinand ca are puterea necesara.)Am zis ca: Un montaj garantez ca duce Sarma e de 1mm sau 1mm si ceva masurata cu ochiometru Link spre comentariu
iahim999 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 bogdan666 nu crede ca montajul DIY100 & DIY140 viewtopic.php?f=5&t=58834 se alimenteaza cu priza mediana Va rog lamuriti-l pe BOGDAN Link spre comentariu
ionut_te Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Să înţeleg că te-a creierit un pic pe PM?!?! Dacă face pe Toma necredinciosu' lasă-l în pace că dă el cu capu' de pragu' de sus şi atunci se învaţă minte... sau poate nu ştie ce-i aia tensiune simetrică?!?!P.S.: Referitor la toroidalul de mai sus, e bun din punctul de vedere al tensiunilor, dar ar fi nevoie măcar de Dext, Din şi H pentru o relativă apreciere a puterii... Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 poi acuma aud prima data de tensiune simetrica. in topic scria +/- 30-45v 35v in desenul de mai sus e intre gnd si o borna. intre borne sunt deja 70v. aici deja m-am dat peste cap Link spre comentariu
ionut_te Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Aoleu... dacă reuşim să scoatem AMPLIFICATOR nu foc de artificii până la urmă, înseamnă că există şi noroc pe lumea asta...În fine, pe scurt, tensiune simetrică înseamnă de fapt două tensiuni egale dar de polarităţi opuse măsurate faţă de masă, exact ca şi când ai avea două baterii înseriate: la capete măsori 3V, iar dacă măsori între punctul de înseriere şi cele două capete (adică + uneia şi - celeilalte) vei avea +1,5V, respectiv -1,5V.Aşa ai nevoie şi la amplificatorul ăsta +40V şi -40V faţă de masă, în total 80V.P.S. 1: În deenul de mai sus sunt trei puncte separate: +,- şi GND (sau masă). Asta înseamnă sursă simetrică (diferanţială). Când sursa este simplă, - este unul şi acelaşi lucru cu GND (masă).P.S. 2: Sper să şi citeşti toate astea. Un sfat: cere moderatorilor să îţi mute topicul la "Începători". Link spre comentariu
iahim999 Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Toroidalul are diametrul 11,5cm,iar inaltimea 5cmSarma masurata cu ochiometru zic ca este de 1mm sau 1 si ceva Ceva wati are,dar nu cred ca duce doua montaje Link spre comentariu
ionut_te Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Păi la dimensiunile astea, cred că are undeva între 150 şi max. 200W. Poate alimenta amândouă montajele, dar cu condiţia să le pună sarcini de 8 ohmi, pentru că în felul ăsta nu va depăşi 60W pe fiecare ieşire şi cred că o să facă faţă traful. Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 citesc toate astea. ca vreau sa fac un amplificator.deci sa inteleg ca trebuie sa-mi fac un traf (pana la urma) 2x80 cu priza mediana pe ambele iesiri nu ?ca sa nu alimentez montajele de pe acelas traf.sarcini de 8 ohmi nu am decat daca pun difuzoarele in serie dar as vrea sa pun filtre pasive pe ele, nu stiu daca incurca sau nu. Link spre comentariu
ionut_te Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Uffff...Dacă primeşti o listă cu toate componentele, promiţi că mai întrebi numai când le montezi???Ce 2x80 Doamne iartă-mă... Spuneam mai sus că şi traful lui Iahim (Mihai) ar fi de ajuns pentru început... Chiar nu te-ai uitat ce scrie pe el???P.S.: Am scris 5 pagini şi cred că trecem şi pe a şasea şi nu am realizat nimic... Dacă nu pui mâna să înveţi nu cred că mai răspunde cineva. Dacă chiar îţi e greu să faci asta (să înveţi), ia totul aşa cum ţi se spune (nimeni nu are interesul să te facă să cheltui banii aiurea dar nici să mănânce spaţiul forumului de pomană) şi hai să terminăm odată povestea asta... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum