remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Daca in locul rezistentei serie+zenner va monta un tranzistor de medie putere+o rezistenta+zenner+un electrolitic va creste capacitatea sursei de tensiune mica, de a livra un curent mai mare. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 adevarat. dar nu am zis ca as sti sa-l modific incat sa-mi iasa 30v. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 De acord şi cu asta, dar nu ştiu dacă asta nu îl pune în dificulatate prea tare...Un alt dezavantaj ar fi dezecilibrul tensiunilor la mersul în gol, deoarece este destul de improbabil că va găsi consumatori egali pentru ambele ramuri de tensiune redusă... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 daca o sa-mi vina in cap vreo traznaie promit sa-i fac o alimentare separat. dar din cate am citit nu prea ar fi cazul daca pun radiatoare pe finalideocamdata vreau sa ma lamuresc cu sursa.le: ce nu inteleg e ca ai spus intr-un post anterior ca am nevoie de 2x24 pt 4ohm (atat au boxele) iar in schema de mai sus e un 30 si un 15 Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Dacă ţii cu tot dinadinsul să foloseşti traful ăla din UPS, dă-ne toate datele despre el, adică: tensiunea din primar, tensiunea(ile) din secundar la momentul când ai măsurat tensiunea din primar, nr. de spire din secundar (dacă te apuci să-l desfaci şi nu cumva are primarul bobinat peste secundar), secţiunea conductorilor din primar şi secundar, TOATE datele miezului (coloană centrală, fereastră, carcasă), etc. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 ce nu inteleg e ca ai spus intr-un post anterior ca am nevoie de 2x24 pt 4ohm (atat au boxele) iar in schema de mai sus e un 30 si un 15Schema de mai sus era cu caracter exemplificativ... :rade:Atenţie! nu confunda c.c. cu c.a.! Am zis că ai nevoie de 2x24V c.a. ceea ce în c.c. înseamnă aproape +/- 34V, aşa cum în schema amintită, dacă priveşti mai cu atenţie, 2x25V c.a. înseamnă +/- 35V c.c.! Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 ok. am inteles. partea proasta e ca nu mai e nici un fir pe traf. e gol.deci trebuie sa-l fac de la 0 Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 A doua postare de aici viewtopic.php?f=41&t=89&start=0 iti explica tot ce trebuie sa stii pentru bobinarea unui transformator. Oricum, dupa cum spui, nu e prima oara cind faci un transformator, asa ca nu inteleg ce nu stii!? traful as putea sa-l modific usor. nu e o lume si nu ar fi primul pe care il modific Incepe sa devina din ce in ce mai interesant! Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 nu stiu sa calculez cum sa-mi dea 30. adica eu daca aveam nevoie de mai multa tensiune puneam sarma mai subtire si mai multa si invers. ma pun si citesc topicul si mai intreb daca nu stiu Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Din câte văd eu în poza de mai sus, miezul are defapt 24 cm pătraţi (suficienţi)... Şi dacă nu mai are nimic pe el înseamnă că a mai fost desfăcut... şi dacă da, cine l-a montat la loc chel???Vorba lu' Remus: din ce în ce mai interesant... nu stiu sa calculez cum sa-mi dea 30. adica eu daca aveam nevoie de mai multa tensiune puneam sarma mai subtire si mai multa si inversTare mi-e teamă că o să ajungă undeva şi topicul ăsta... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 eu l-am montat inapoi "chel" ca sa nu pierd tolele ca stau cam prost cu timpul si nu am mai avut timp sa-l fac. si da 24. am gresit eu cand am zis 30. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Este suficient 24cmp - are 570VA. Sper ca mai ai carcasa originala a bobinajului. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Măiculiţăăă, cam nasoală treaba... Cum o să te descurci (dacă treci cu bine prin toate calculele) cu toate cele ce ţin de bobinaj: sârmă bună (nu recuperată), izolaţii între straturi, izolaţie între primar şi secundar (foarte importantă), bobinare îngrijită şi cu atenţie, o eventuală impregnare şi multe altele??? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Sper ca mai ai carcasa originala a bobinajului.carcasa insemnand "chestia" aia de plastic pe care sta sarma ?(acuma scuzati exprimarea asta a mea dar eu n-am facut electronica decat intr-o camaruta nu stiu termeni tehnici)in topicul ala despre bobinat scrie S=1.2\/P. ce inseamna \/ ca nu iese nicicum ?o sa ma descurc cumva si daca nu-mi iese mai incerc odata Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 cu toate cele ce ţin de bobinaj: sârmă bună (nu recuperată), izolaţii între straturi, izolaţie între primar şi secundar (foarte importantă), bobinare îngrijită şi cu atenţie, o eventuală impregnare şi multe altele???Off-topic, dar asta e motivul pentru care m'am apucat de SMPS. Mai putine spire. Cat despre formulele pt traf, uite aici articolul complet: http://www.electronica.ro/transformator.shtml Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum