ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Dacă foloseşti predominant calculatorul ca şi sursă de semnal şi ai o placă de sunet bunicică, atunci corectorul şi preamplificatorul nu mai sunt musai. Un volum va fi de ajuns... Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 actualul dupa ce se incalzeste baraie la basDaca inainte de a se incalzi functioneaza bine si probleme apar numai dupa incalzire, poti remedia "defectul" prin marirea curentului de repaus al etajului final (daca amplificatorul este cu tranzistoare).L.E - Daca iei semnal din calculator poti utliza egalizatorul grafic din winamp si nu mai trebuie sa faci un alt corector, asa cum a spus si ionut_te care a postat mai rapid decit mine. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Cred că se referă chiar la ăsta pe care vrea să-l modifice. De aceea cred că are montate şi ventilatoarele respective... Ca să nu se mai încălzească... Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Acest amplificator este destul de curios daca este alimentat la 12...16Vcc. Ca sa aiba ceva putere la tensiunea aia mica de alimentare, ar putea avea iesirea in configuratia schemei postata de mine aici viewtopic.php?f=5&t=51574&start=15 Bineinteles, cu un defazor tranzistorizat - mai modern. Sau poate are doua etaje in punte pe o impedanta foarte mica de iesire - primarul transformatorului de iesire. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Cred că finalii sunt în paralel 2 câte 2, par să aibă şi câte un prefinal în faţă după câte văd în poză şi circuit pentru bias. Schema cred că este asemănătore cu cea postată în link-ul de mai sus, cu deosebirea că la tranzistoarele de faţă (NPN) avem + pe mediana trafo de ieşire şi emitoarele finalilor către masă...P.S.: O vreme am lucrat la SPIACT (cei care se ocupă cu automatizări pt. calea ferată), iar unul din produsele lor era un amplificator tranzistorizat pentru sonorizare cu schemă asemănătoare cu ceea ce încercam să descriu mai sus. Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 mda dar as vrea sa pun macar un corector. si daca tot il fac sa fie sa il fac sa fie bine.de modern sa nu vorbesti de el ca e vechi rau saracu... Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Poţi folosi TDA1524, funcţionează destul de bine, foloseşte potenţiometre simple, cu caracteristică liniară, de 47 kohmi, are reglaj de volum, balans şi ton (joase, înalte). Poate ai noroc şi potenţiometrele existente se potrivesc în cazul integratului menţionat! Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 m-am uitat printre sculele mele si am gasit un traf de 30cm2. e dintr-un UPS. daca il bobinez pe ala o sa pot sa alimentez fara probleme ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Cu transformatorul ala poti alimenta linistit un amplificator de 2x220W dar iti incape in cutie? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 poi sunt inventiv o sa fac eu ceva. acum problema e cum il bobinez ca sa scoata 55v parca Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 sa scoata 55v parca Parca ce alimentare ai vrea sa faci? Simetrica? Asimetrica? Ce putere sa aiba ampliful si pe ce impedanta de sarccina? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 viewtopic.php?f=5&t=58834DIY100 & DIY140 - 100W/4R si 140W/4R din topic.dar nu stiu cum o sa fie daca o sa pun corector... Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Pentru alea ai nevoie de 2x30V c.a. (pentru sarcină de 8 ohmi) sau 2x24V c.a. (pentru 4 ohmi). Pentru corector, dacă îl vrei pe acela propus mai sus, mai ai nevoie de 9-10V c.a. înfăşurare suplimentară, din care să obţii 12V c.c. (buni şi pentru o eventuală protecţie a difuzoarelor). Parcă spuneai mai sus traful as putea sa-l modific usor. nu e o lume si nu ar fi primul pe care il modific că bobinatul nu e o problemă pentru tine..., iar acum acum problema e cum il bobinez ca sa scoata 55v parca Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Pentru etajele de semnal mic nu ai nevoie de infasurari suplimentare pe transformatorul de retea. Uite un exemplu de la nea Elliott. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 De acord cu asta, dar dacă îl bate gându' să mai pună şi vreun ventilator... nu prea mai face faţă sursa cu zennere... De asta am şi propus varianta cu înfăşurare separată... ca să aibă de ajuns pentru orice trăznaie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum