Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator reloaded

bogdan666

Postări Recomandate

Dacă foloseşti predominant calculatorul ca şi sursă de semnal şi ai o placă de sunet bunicică, atunci corectorul şi preamplificatorul nu mai sunt musai. Un volum va fi de ajuns...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

39

• ionut_te

33

• remus68

26

• iahim999

8

Top autori în acest subiect

actualul dupa ce se incalzeste baraie la bas

Daca inainte de a se incalzi functioneaza bine si probleme apar numai dupa incalzire, poti remedia "defectul" prin marirea curentului de repaus al etajului final (daca amplificatorul este cu tranzistoare).

L.E - Daca iei semnal din calculator poti utliza egalizatorul grafic din winamp si nu mai trebuie sa faci un alt corector, asa cum a spus si ionut_te care a postat mai rapid decit mine.

Link spre comentariu

Cred că se referă chiar la ăsta pe care vrea să-l modifice. De aceea cred că are montate şi ventilatoarele respective... Ca să nu se mai încălzească... :rade:

Link spre comentariu

Acest amplificator este destul de curios daca este alimentat la 12...16Vcc. Ca sa aiba ceva putere la tensiunea aia mica de alimentare, ar putea avea iesirea in configuratia schemei postata de mine aici viewtopic.php?f=5&t=51574&start=15 Bineinteles, cu un defazor tranzistorizat - mai modern. Sau poate are doua etaje in punte pe o impedanta foarte mica de iesire - primarul transformatorului de iesire.

Link spre comentariu

Cred că finalii sunt în paralel 2 câte 2, par să aibă şi câte un prefinal în faţă după câte văd în poză şi circuit pentru bias. Schema cred că este asemănătore cu cea postată în link-ul de mai sus, cu deosebirea că la tranzistoarele de faţă (NPN) avem + pe mediana trafo de ieşire şi emitoarele finalilor către masă...P.S.: O vreme am lucrat la SPIACT (cei care se ocupă cu automatizări pt. calea ferată), iar unul din produsele lor era un amplificator tranzistorizat pentru sonorizare cu schemă asemănătoare cu ceea ce încercam să descriu mai sus.

Link spre comentariu

Poţi folosi TDA1524, funcţionează destul de bine, foloseşte potenţiometre simple, cu caracteristică liniară, de 47 kohmi, are reglaj de volum, balans şi ton (joase, înalte). Poate ai noroc şi potenţiometrele existente se potrivesc în cazul integratului menţionat!

Link spre comentariu

Pentru alea ai nevoie de 2x30V c.a. (pentru sarcină de 8 ohmi) sau 2x24V c.a. (pentru 4 ohmi). Pentru corector, dacă îl vrei pe acela propus mai sus, mai ai nevoie de 9-10V c.a. înfăşurare suplimentară, din care să obţii 12V c.c. (buni şi pentru o eventuală protecţie a difuzoarelor). Parcă spuneai mai sus

traful as putea sa-l modific usor. nu e o lume si nu ar fi primul pe care il modific

că bobinatul nu e o problemă pentru tine..., iar acum

acum problema e cum il bobinez ca sa scoata 55v parca

:nebunrau:
Link spre comentariu

De acord cu asta, dar dacă îl bate gându' să mai pună şi vreun ventilator... nu prea mai face faţă sursa cu zennere... De asta am şi propus varianta cu înfăşurare separată... ca să aibă de ajuns pentru orice trăznaie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări