Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificator reloaded

bogdan666

Postări Recomandate

imi dau si eu cu parerea, poate ajuta......din poza trafurile par destul de solide, daca este asa, poti incerca sa faci un amplificator cu 4 integrate montate cate 2 in punte, ceva gen TDA2030/40/50 sau LM1875...succes

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 112
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

39

• ionut_te

33

• remus68

26

• iahim999

8

Top autori în acest subiect

Din păcate, solide cum sunt, unul este trafo de ieşire (de audiofrecvenţă), iar celălalt are doar 13V în secundar, aşa că... nu îl ajută deloc cu cei maxim +18V pe care îi poate obţine prin redresare şi filtrare... doar dacă ar merge pe mâna lu' Remus (la figurat desigur :rade: ) şi ar folosi TDA1562, dar cum nu vrea integrate... asta e!

Link spre comentariu

traful as putea sa-l modific usor. nu e o lume si nu ar fi primul pe care il modific. acele kituri pe care le recomanzi inseamna ca au toate piesele mai putin partea de alimentare ?iar cel care o sa le puna cap la cap o sa fiu eu.

Link spre comentariu

Acele kit-uri pe care le recomand sunt fie numai cablajele, fie cablajele şi componentele separat, fie cu piesele gata montate (recomand această ultimă variantă pentru că piesele sunt de bună calitate şi conţin şi SMD-uri) dar nu conţin sursă de alimentare. Tot aici găseşti separat şi restul: sursă (punte + condensatori), protecţie pentru difuzoare, etc.

Aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=58834 le găseşti pe toate...

Trafurile au secţiunile de 15cm pătraţi, asta înseamnă 225W fiecare, ceea ce înseamnă că le poţi rebobina pe amândouă (în mod identic!!!) pentru avea fiecare amplificator cu sursa lui (pot alimenta fiecare cu uşurinţă câte un DIY140). Dacă te hotărăşti calculăm tensiunile şi restul de date necesare pentru trafo.

Link spre comentariu

Par să aibă acelaşi tip de tole şi material, deci le poate rebobina pe amândouă în mod identic şi să meargă pe varianta fiecare amplificator cu sursa lui...

Link spre comentariu

ok. deci trebuie sa procur altul mai mare. cam cati cm2 ar trebui sa aiba sectiunea?sau ar fi mai bun un toroidal ?le : si as fi curios si de formula prin care ai dedus ca 15 cm2 = 225va

Link spre comentariu

Poti sa faci asa cum a precizat ionut_te mai sus - fiecare canal de amplificare cu transformatorul lui. In carcasa aia ar incape doar un toroidal cu putere mai mare (minim 400VA pentru ce vrei tu).

Link spre comentariu

semnal din calculator. asta cu "la ce vreu sa-l utilizez" nu cred ca am priceput. la muzica acasa si poate la cateva botezuri in familie. nu e ceva industrial dar imi place un sunet curat iar actualul dupa ce se incalzeste baraie la bas.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări