bogdan666 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 cum nu vrea sa-l cumpere nimeni as vrea sa scot tot din el si sa fac un amplificator de vreo 80-100w reali, stereo.acuma as dori o schema care stiti voi ca e buna si ar merge bine. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Care amplificator e ala care nu vrea sa-l cumpere nimeni? Pune o poza, o schema, ceva... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 viewtopic.php?f=59&t=58530 Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Ce tensiune alternativa ai in secundarul transformatorului de retea (ce tensiune continua alimenta amplificatorul)? Ce valoare au sigurantele din primarul/secundarul transformatorului de retea? Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 16v, la sigurante nu m-am uitat Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Ce e 16V? Posteaza cit e alternativ si ce sigurante are! Cine vrei sa se uite in el? Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Remus, o să fie din ce în ce mai greu să ajuţi pe cineva, atât timp cât se păstrează tendinţa actuală de a se primi TOTUL pe tavă. Să înţeleg că nu ţi-a fost de ajuns link-ul cu pozele?!?! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Am vazut pe spatele aparatului ca scrie undeva in dreptul alimentarii AC - 300W si ca siguranta de DC are 10A (la aia AC de dedesubt nu se vede ce scrie). Interesant era sa cunoastem daca e alimentare simetrica sau asimetrica si ce valoare are tensiunea Vca a secundarului transformatorului, eventual cu ce Vcc se alimenteaza amplificatorul existent. Daca sursa are 300W din ea se poate alimenta un amplificator de maxim 2 x 80W. Daca amplificatorul se alimenteaza si extern cu 12Vcc si siguranta e de 10A pe Vcc nu vad cum ii cu aia 300W!!! Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Este posibil ca sarcina directă a etajului final să fie un trafo AF... În cazul ăsta, etajul final poate fi alimentat cu tensiune simplă, de exemplu în varianta în care +V se aplică medianei primarului trafo AF, iar capetele înfăşurării sunt conectate la braţele etajului final... Dar din păcate iniţiatorul topicului nu vrea să ne spună nimic despre ce e în interior...P.S.: Pe AC pare să fie de 2A siguranţa... Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Si atunci, in cazul, asta ori monteaza inauntru doua TDA1562Q, ori foloseste numai carcasa pentru orice incape in ea. Dar bogdn666 este singurul care poate sti ce este in amplificatorul ala. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 To Remus: Off topic: Îmi cer scuze pentru asta: Să înţeleg că nu ţi-a fost de ajuns link-ul cu pozele?!?! am fost ironic, dar în nici un caz cu tine...Sincer, îmi este mie ciudă pentru toată strădania de care dai dovadă pentru a ajuta pe cineva, în zadar aproape... Şi tu şi mulţi alţii...De asta mai îmi ies din fire... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 poate va mai ajuta cu ceva are inauntru 4 2n3055.apropos. vorbeai de tda. nu vreau sa folosesc integrate. imi plac tranzistorii cand vine vorba de sunet Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Cred că se confirmă ceea ce spuneam mai sus referitor la alimentarea simplă...În concluzie dacă vrei ceva tot pe tranzistori, fie foloseşti o schemă clasică cu alimentare simplă, fie schimbi şi trafo reţea şi te orientezi spre ceva kit-uri de la Sorteh... Cu corectorul existent nu prea ai ce face pentru că este mono... Va fi destul de mult de lucru şi ceva bănuţi de investit (trafo / sursă, amplificatoare, preamplificator - corector, conectică, mână de lucru) - estimez cam 500 RON, dar va sta în faţă.Dacă te hotărăşti să păstrezi varianta actuală de alimentare poţi păstra şi finalii existenţi (par de calitate) şi nu vei avea nevoie decât de preamplificator - corector şi de montajele amplificatoarelor...Dar dacă nu poţi măsura tensiunile existente... Dacă nu ştii unde, măsoară pe puntea redresoare (aceea pătrată montată pe radiatorul mai mic)... Link spre comentariu
bogdan666 Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 inainte pr 13v dupa redresare 16v. Link spre comentariu
ionut_te Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Mda... Prea puţin... Se pare că traful ăla nu e bun decât pentru ceea ce a fost proiectat... sau pentru încărcător de acumulatori auto.Pare-se că nu poţi folosi mai mult decât carcasa din acest amplificator. Dacă-l vinzi nu iei mai nimic pe el, mai ales că a mai fost umblat prin el. Mai bine îl păstrezi, cosmetizezi puţin carcasa, un trafo toroidal, kit-uri de la Sorteh (a nu se înţelege că fac reclamă, dar personal folesesc două din acele kit-uri, merg foarte bine şi sunt uşor de montat), punte redresoare, 2 condensatori de filtraj, corector, conectică, cineva să le pună cap la cap şi spor la treabă! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum