Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conector USB la IDE

AdryanX

Postări Recomandate

Salutare (rog a se muta daca nu e la sectiunea potrivita)

As dori pareri despre un convertor de la USB la mufa IDE.

Eu am gasit cv ,am gasit si integrate specializate pe asa cv .

Ideea ar fi daca ati utilizat asa ceva asemanator , gen acesta: http://www.via.com.tw/en/products/perip ... sb/vt6204/

Eu as vrea sa il folosesc pt inlocuirea unitatii optice care e stricata la un device

Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• AdryanX

7

• Stefan

6

• izua

2

• danb1974

1

Top autori în acest subiect

Astea nu sunt simple convertoare de mufă, deoarece USB și ATA/ATAPI sunt protocoale complexe de nivel înalt. Dacă te uiți mai jos o să vezi că are și un microprocesor care modifică din mesaje. Ce îți pot spune din start e să nu te aștepți la viteze mari. La cei 60 MBps ai USBului v2, vei avea și overheadul de protocol, și cel de sistem de fișiere. Eu, în practică, nu am depășit 20MBps.Dacă nu vrei să cumperi, poți găsi adaptoare de genul ăsta prin HDDurile de rack extern mai vechi (toate cele noi sunt pe S/ATA)Ce înțelegi prin înlocuirea unității optice? Partea electronică unei optice nu o poți înlocui cu așa ceva.

Link spre comentariu

Salut izua si ms pt raspuns Daca poti sa imi dai un id de mes ca sa vorbim mai pe larg despre ceea ce vreau sa fac si la ce as vreasa il folosesc . eu as vrea sa conectea mufa ce intra in unitatea optica , in mod normal , la acest convertor. Nu sunt expert in lucruri de genul acesta dar din cate stiu eu unitatile optice au cam acelasi protocol pt iesirea datelor deci teoretic , dupa parerea mea ar trebui sa mearga inlocuita toata unitatea cu un convertor de acest gen. Viteza nu cred ca e o problema.

Link spre comentariu

Nu e greseala de exprimare ci de citit ,am scris clar usb la ide , asta este de la IDE la USB invers la ce vreau eu , daca doream asa ceva crede-ma ca nu va deranjam. Oricum ms pt interesul acordat

Link spre comentariu

E clar problemă de comunicare aici..chipul pe care l-ai postat transportă datele de pe un dispozitiv ata (hard disk mai vechi, cdrom, etc, obligatoriu cu mufă IDE) pe protocolul usb, identificându-se sub mass storage class. Deci conversia este de la "mufa sata" la "mufa usb".Un convertor USB-to-IDE ar însemna să ai un conector de tip USB-A, pe o parte, și o mufă IDE tată pe partea cealaltă. Mai exact, să legi un stick USB la IDE, chestie care nu se practică. Nici măcar nu știu să existe convertoare de acest gen, dată fiind complexitatea unui host USB, spre deosebire de un client.

Link spre comentariu

Eu mi-am comandat asa ceva de la ASWO cu codul ASWO V23492:

http://www.vivanco.de/cgi-bin/vivanco/en_US/productDetail.html?catId=502&showItems=1&pageNo=1&pageSize=10&productId=9156&todo=add

"Stie" si USB<->IDE si USB<->SATA si SATA<->IDE, are alimentare si tot felul de adaptoare, cablu SATA si a costat cam 100 lei cu tot cu TVA.

Posted Image

Posted Image

Aici e impreuna cu toate accesoriile furnizate, mai putin HDD:

Posted Image

Link spre comentariu

Da deci este de la un USB la IDE , datele de pe USB sunt transformate in semnal pentru mufa IDE adica mai pe scrut USB->IDE , ceea ce stereomaster a postat ar fi chiar prea desteapta. Eu doresc inlocuirea totala a unei unitati optice ce da semnal pe baza mufei IDE cu un adator USB->IDE folosind un simplu stick in locul CD-ului pt a scapa de problemele provocate de acest tip de unitate

Link spre comentariu

pai asa spune, vrei sa pui un stick pe IDE.la dispozitivul prezentat de stereomaster nu poti atasa un stick de memorie.mai bine cauta un card CF si adaptor CF-IDE

Link spre comentariu

ideea ar fi ca un stick ar fi mult mai la indemana , toti au un stick si din cate am vazut dau in aceeasi prob se gasesc IDE->CF si nu prea se gasesc CF->IDELE. am gasit cv cam la 30-35 ron

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări