mila Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Cred ca a gresit cu 10x......... 220nF era bine! Si pe diyaudio sunt destule scheme cu greseli. Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 offtopic : cata zarva am starnit cu schema asta, aleasa pur si simplu la intamplare,fara a ma concventra asupra ei prea mult......oricum sa vedem ce zice initiatorul topicului Link spre comentariu
danzup Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Sincer am rams fara cuvinte-nu am intentionat sa starnesc zarva ci doar un sfat si eventual un/o referinta la cine poate sa construiasca transformatoare de iesire pentru un amplificator cu tuburi.Repet nu am mai lucrat cu tuburi si scopul este de a face un amplificator care sa nu "sparga "geamuri ci doar ceva dragutel specific tuburilor la volum moderat.Astept sfaturi si sugestii in continuare.Orice idee e bine venita.73! Pai la vanzari DjDog se ocupa de trafuri . Un MP si se rezolva ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Sincer am rams fara cuvinte-nu am intentionat sa starnesc zarva ci doar un sfat si eventual un/o referinta la cine poate sa construiasca transformatoare de iesire pentru un amplificator cu tuburi.Repet nu am mai lucrat cu tuburi si scopul este de a face un amplificator care sa nu "sparga "geamuri ci doar ceva dragutel specific tuburilor la volum moderat.Astept sfaturi si sugestii in continuare.Orice idee e bine venita.73! Gasesti scheme cu zecile,asa dupa cum spune si ,poti folosi o schema cu 6P14P,lampile sunt apropiate si cred ca un PP pentru 8-10W poti sa faci lejer,chiar daca esti incepator in ale tuburilor (!!),iar traful de iesire este usor de ralizat,un exemplu aici:pentru un Zaa=5000 ohm si un secundar de 4 si 8 ohmi,un curent anodic de maxim 80mA,o frecventa minima de 20Hz si o putere de 10W rezulta urmatoarele date:- primar = 2X1680 Sp cu D=0,22mm- secundar = 2X105 Sp(4 ohm) + 2X43 Sp (8 ohm) cu D= 0,70mm (0-105 Sp<40hm>,0-148 Sp<8ohm>)- sectiunea trafului= minim 12 cmp ( 15cmp pentru exemplul dat)Intreteserea bobinajelor o poti face in cate parti doresti,dar personal cred ca trei primare si doua secundare ar fi suficient. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum