Vizitator paulik92 Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 buna.am acasa 2 trafuri de microunde,diferite ca putere dar nu le stiu puterea deoarece eticheta nu mai exista pe ele.am scos secundarul la ambele.acum vreau sa stiu cum sa le leg pe amandoua,si cu ce sarma sa bobinez secundarele pentru suduri usoare.banuiesc ca nu e nevoie de calcule,(nu stiu cum sa fac la 2 trafuri legate in serie).daca ma poate ajuta cineva cu dimensiunea sarmei si nr de spire.astept raspuns. Link spre comentariu
wangine Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 Este in Romana , sigur te descurci. http://www.electronica.ro/transformator.shtml Spor Link spre comentariu
Adierea Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Tensiunea in gol trebue sa fie cam de 70-80 volti ,chiar daca ciupeste putin , amorsarea electrodului este mai buna ,sudura este de calitate mai buna .Cu doua transformatoare de 1000w poti suda si cu electrozi de 3,25mm Legaturile le faci in felu urmator ,primar in paralel si secundarele in serie sau paralel ,in serie legi transformatoarele la nimereala apoi le alimentezi si incerci sa sudezi daca nu are putere inversezi firele unui transformator indiferent ,primar sau secundar daca legi secundarele in paralel legi la intamplare si alimentezi scurt transformatoarele daca da in sarcina , scurt , atunci inversezi firele unui transformator primar sau secundar , la legarea in paralel trebue sa ai aceiasi tensiune pe ambele transformatoare ,la legarea in serie nu conteza tensiunea .Intensitatea pe milimetru patrat de conductor trebue luoata cam de 2 amperi pana la 2,5 amperi ,altfel se cam incalzeste bobinaju .Penta a afla puterea transformatorului calculeaza sectiunea mezului care trece prin bobina in centimetri patrati si rezultatu ridical la patrat si rezultatu reprezinta puterea transformatorului absorbita din retea ,minus perderi cam 15-20% si ce r5ezulta este puterea care ese din transformator . Link spre comentariu
Vizitator paulik92 Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 am dat 25 de spire pe fiecare cu sarma de 4 mm cu iyolatie de plastic.sudez excelent cu 2,5 .multumesc mult Link spre comentariu
gauss Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 "Cu doua transformatoare de 1000w poti suda si cu electrozi de 3,25mm"....sigur ? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Este in Romana , sigur te descurci.http://www.electronica.ro/transformator.shtml Spor Calculul transformatoarelor pentru sudura se face dupa alte principii decat cele de alimentare. In atasament este o procedura de calcul propusa de I. Şora, A. Hedeş de la U.P. Timisoara, Fac. Electrotehnica si Electroenergetica.[attachment=0]Calcul traf sudura.pdf[/attachment] "Cu doua transformatoare de 1000w poti suda si cu electrozi de 3,25mm"....sigur ?Tensiunea tipica de amorsare a arcului este de apr. 26 V. Curentul minimal de la care se amorseaza un electrod de 3,25 mm este de 115 A. Deci pentru un factor de putere de 0,8 puterea minima necesara in secundar pentru amorsarea arcului este de 26x115x0,8=2392 W. In functie de tipul electrodului, curentul poate fi si mai mare - pana pe la 150 A. Deci cei 2kW nu sunt suficienti amorsarii unui electrod de 3,25 mm.Tensiunea in gol trebue sa fie cam de 70-80 volti...Este prea mult! Probabil ca in jur de 48...50 V in gol, ar fi o tensiune buna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum