Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema de ridicare tensiune cu o singura bobina (boost)

Postări Recomandate

Nu am gasit mare lucru sau poate nu am stiut cum sa caut. Am vazut asa ceva intr-un un "ridicator" (adaptor) auto de laptop.Furniza 20V la 2A lejer. deci avea vreo 40W.Vreu sa refac aceeasi schema, dar pentru o putere dubla, numai ca nu am gasit nimic.Ma rog orice schema de aprox 80W este binevenita

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Asa da ! Parca schema din PDF este putin mai bine documentata.De ce acolo este necesar R1 ? Eu nu il pun.Si mai este o chestie: de ce TL497 este 9.5RON iar TL494 este doar 3.5 RON la o firma oarecare, sa zicem Conex ?Ca doar este acelsi modulator PWM ca si 494....Plus ca nu as vrea iar sa contruiesc un cablaj.Ramane in memorie schema asta, dar ma intreb daca se poate si cu LM2576-12 sau similar. :da

Link spre comentariu
Vizitator tyc

R1 se mai numeste si Rsens,nu-l pune dar cumpara multe TL-uri si BUZ-uri,diode(o sa ai nevoie) si sa ne comunici si noua,astia care se uita la 0,1lei,ce crapa primul :ICul,MOSul sau dioda?Daca vrei un randament si mai mare ,foloseste LM3429(e un booster pt leduri) ,are randament de 91%;daca folosesti TL care are 60%,consuma 6,7A ,din care 2,7A ii disipa...=>radiatoare,radiatoare+creste consumul de energie din instalatia auto(care tot din benzina/motorina sau ce carburant foloseste, se obtine)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări