Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de calcat cu vapori "ROVUS-garment steamer EK-6005"

sla

Postări Recomandate

M-a solicitat cineva care a cumparat un astfel de aparat prin Tele-shoping si dupa putin timp peste anul de garantie acordata de comerciant aparatul s-a defectat. Evident ca aparatul nu este etichetat cu nici o tara de provenienta, nici un producator, ci doar cu tensiunea nominala si puterea rezistentei (1500W). Instructiunile sunt doar in engleza si foarte sumare. Nici pe net n-am gasit date mai multe despre acest aparat, comentarii despre fiabilitate sau defecte intalnite.Dupa ce l-am deschis am vazut ca are un rezervor mic din aluminiu in care se incalzeste apa care se evapora rapid ( fiind o cantitate mica de apa si rezistenta care incalzeste de putere suficient de mare pentru acea cantitate de apa). Rezistenta este inseriata cu un termostat fixat pe "rezervorul" de aluminiu. De partea metalica a rezervorului mai este fixat (banuiesc, nu l-am desfacut) un element de siguranta termica, probabil pentru cazul in care se defecteaza termostatul. Dupa un an de utilizare, din cauza etansarii proaste, pe tot corpul incalzitorului s-a depus calciul din apa de la robinet folosita ( s-ar fi recomandat apa distilata ). Corpul era alb pe exterior, ca in reclama aceea la Calgon. La partea electrica am gasit: rezistenta care incalzeste este OK (masurata); termostatul este deschis si nu permite alimentarea rezistentei.Intrebarea mea este: a mai reparat cineva asa ceva si cum?Banuiesc ca sunt destui cei care au avut probleme cu termostatul de la acest aparat.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

2

• cosmos

2

• Bird

1

• misuraelectronic

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Daca scoti acel termostat vezi ca scrie pe el la ce temperatura lucreaza ( exemplu 160 grade), de reparat termostatul nu prea cred ca se poate eu de obicei le schimb,am reparat foarte multe aparate de genul acesta ,termostate eu am de 90 grade si de 160 de grade , astfel de termostate se gasesc la cuptoare cu microunde ,expresoare de cafea , mopuri cu H2O etc. dar ai grija sa respecti temperatura indicata pe termostat.

Link spre comentariu

trebuie respectata nu numai temperatura de ardere a sigurantei termice ---daca exista ---, dar si curentul maxim ...! la fel si la termostat , trebuie respectata temperatura de decuplare , dar si curentul maxim ... :da

Link spre comentariu

Siguranta termica este OK si n-o scot. Termostatul este de tip KSD201/150. Probabil ca s-au ars contactele fiindca aparatul a fost utilizat relativ intens in acest timp de un an si ceva, curentul la 1500W fiind de 6A, chiar daca termostatul ar trebui sa reziste la 250V/10A, calitatea termostatelor chinezesti, probabil, isi spune cuvantul. Nu stiu unde va gasi acel termostat, eu l-am demontat si sa si-l caute. Oricum raman la impresia ca etanseitatea este sub orice critica si aparatul nu-si merita deloc banii ( peste 3 milioane).Multumesc pentru ajutor! Mai ales ca a venit in zi de week-end.

Link spre comentariu

am eu unul de 160 grade, oricum cred ca e mai bine sa caute unul de 150 de grade , caut si eu prin amalgamul de piese unul de 150poate gasesc. incearca sa desfaci recipientul de incalzire si curatal apoi se poate pune si silicon care rezista la 300 de grade eu asa am procedat la chestii din astea si a functionat bine merci.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări