Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Porcarie de amplif

Vizitator Vasile

Postări Recomandate

Dat fiind ca este simplu si am si piese, il incerc in wekend si va spun ce a iesit... :wink: Desi cu o singura pereche de finali am indoieli in privinta calitatii sunetului la 80wrms , daca ajunge pana acolosa... :?: , iar radiatoarele ar trebui sa aiba in jur de 1000cm*2, 600cm*2 cel putin ...Tensiunea de alimentare este sigur +/- 32V ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

19

• luc

17

• ICEMAN

12

• fum3z

2

Top autori în acest subiect

fiecare cu parerea luiam spus ca nu l-am masurat :wink: dar am mai zis ca imi misca difuri de 150Wrms io nu am obligat pe nimeni sa-l facaam vrut sa arat ca este asemanator cu cel pe TIP si are reglaje in timp ce cel pe TIP nu are :wink: asta era nelamurirea mea

Link spre comentariu

apropo de acest amp cu 2n3055(aparut in cateva nr tehnium)l-am facut/testat si eu acu o groaza de timpnu atinge 100w oricat ai trage d elnu-mi mai amintesc bine masuratorile insa puterea e putin peste 60w/4ohmiasa ca un test -puneti-l langa un IPA60 si comparatibaftaPS si eu am un amp zen se 2x10w care misca boxe de 100w -asta nu inseamna ca are 100w

Link spre comentariu

Am facut si eu ampliful postat de ICEMAN dupa un almah Tehnium parca din '84. Prima data am folosit 2N3055 vaporeni (cred) pentru ca la 63V nesimetric au ramas fara capsule, dupa aia am folosit SDM 4003 (darlington) de la IPRS si a mers traznet dar nu se ducea la 100W. Si mai e ceva in almanah scria 100VA nu 100W ceea ce cred (sper sa nu gresesc) este o diferenta intre ele, prima putere aparenta si a doua putere activa.P.S. Spuneti-mi si mie cam cat scoate real ampliful postat de Vasile ca vrea un prieten sa-l incerce?

Link spre comentariu

Ce modificari se pot aduce lui BEBE-T pentru a obtine o putere de iesire mai mare ?Vreau modificari ale valorilor componentelor existente, fara a modifica schema (pcb'ul).Amplificatorul este deja realizat si suna extraordinar de frumos....dar as vrea o putere putin mai mare..... :wink:

Link spre comentariu
Vizitator psc-audio

Cred ca ai observat ca BEBE-T este un amplificator in clasa A si nu prea au randament. Nu ti se incing radiatoarele ? De ce ? Cred ca stii.Daca vrei sa maresti amplificarea eu iti propun sa faci alta schema.Cea pe care ai facuto e maximul posibil, eventual sa schimbi finalii.Parerea mea este ca nu merita. Schema am realizato si eu practic insa din cauza randamentului am renuntat la ea.

Link spre comentariu

Mie imi place cum suna amplificatorul ....si din cauza asta vroiam sa'l modific putin .Daca ar fi sa schimb finalii ce anume sa pun in loc ....?Si cam la ce schimbare in bine a puterii sa ma astept..?

Link spre comentariu

Amplificator prezentat aici pe forum : Endstufenbauanleitung.pdfse poate adapta pentru alimentare simpla si nu simetrica? am un traf'o de putere si nu prea am chef sa ma apuc sa'l rebobinez.... :cry:Sau mai bine ...schema de mai jos si gata.. :wink:

Link spre comentariu

notchmandaca tot iti place bebe-t-ul si vrei putere mai mare d la el iti recomand urmatoarele1) dublare tranzistoare finale2) punerea in punte3) eventual daca poti sa realizezi 2 module identice ca parametri scoti si cond de iesiresi cred ca iti ajunge pt. camerabafta :wink:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări