valentin23 Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 multumesc frumos , acum ma apuc de treaba si va spun rezultatul mai tarziu. Link spre comentariu
valentin23 Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 gata am reusit : , nu mai am reflectata deloc am reusit sa scot swr 1. multumesc tuturor pentru ajutor. pun cateva poze cu montajul. Link spre comentariu
Yo4You Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Fratica ala din poza nu e cumva un BEC de 100wati?Daca asa este zic sa incerci sa scoti becul si sa bagi o penseta sau o sarma oarecare in mufa si sa incerci sa vezi daca poti acorda penseta sau sarma. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Nu-i spune de 2 ori, ca sigur incearca, e incepator!valentin23, YO4YOU incearca sa-ti spuna ca becurile nu pot fi folosite pe post de sarcina fictiva. In primul rand pentru ca nu au 50 ohmi (si chiar daca au la rece, nu vor mai avea la cald). In al doilea rand pentru ca filamentul e spiralat si se comporta ca o bobina. Orice amator care doreste sa se poata baza cat de cat pe masuratorile pe care le face, trebuie sa aiba o sarcina fictiva adevarata, pur rezistiva. Cel mai simplu de construit o astfel de sarcina se face prin punerea in paralel a mai multor rezistori chimici de putere cat mai mare. Concret, cea pe care o folosesc eu in acest moment este realizata din 20 de rezistori de 1K /3W. Trebuie sa ceri expres la magazin sa fie NEBOBINATI, vor sti despre ce este vorba si ce vrei sa faci cu ei. Cu un astfel de grup de 20 buc poti masura pana la 100W fara racire deosebita (oficial 60W, dar rezista la 100). Daca vrei sa masori puteri de peste 100W, fie masori timp foarte scurt, fie scufunzi sarcina intr-un recipient cu ulei de transformator, sau, mai bine, faci un grup de 80 de rezistori de 1k/3W grupati serie/paralel.Eu am o curiozitate personala... in materie de emisie, s-a imbunatatit substantial bataia statiei tale? Dar in materie de receptie? Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Si daca-mi permiti sa mai bag un fitil... e cam mare namila realizata de tine... Uite unul industrial:[attachment=3]1.jpg[/attachment][attachment=2]2.jpg[/attachment][attachment=1]3.jpg[/attachment][attachment=0]4.jpg[/attachment]Dar toate acestea sunt detalii si dincolo de ele eu te felicit pentru realizare, mai ales ca incepator! Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Acum am apucat sa intru si eu si sa vad ca ai reusit. Felicitari!Sa ai grija ca daca se deformeaza bobina aia, i se schimba inductanta si trebuie sa refaci acordul.Spor! Link spre comentariu
valentin23 Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 becul ala de 100w e si el pe acolo prin mormanul de piese care le am (un pic cam dezordonat) dar nu il folosesc ca sarcina pentru tx. reglajul l-am facut pe o antena dipol facuta de mine din 2 bucati de cablu si pe antena auto cu planul de masa aferent. da, este cam mare montajul dar este doar in test, acum urmeaza sa fac o cutie eventual sa fac rost de ceva condensatori mai micuti dar astea sunt lucruri marunte important este ca montajul functioneaza.multumesc celor care m-au ajutat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Corect. Succes pe mai departe! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum