spinach Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 salutam,Am un activ subwofeer , care este legat cu amplificatorul . Amplificatorul nu are corectie de loudness . Ma deranjeaza ca tot timpul trebuie sa umblu la nivel semnal subwofeer , in functie de volum ascultat .As vrea sa compensez treaba asta , montind suplimentar in subwofeer o corectie a nivelului semnalului injectat in subwofeer functie de nivel semnal intrare ; adica :-luam semnal intrare , il amplificam cit este necesar si il vom folosi sa pilotam blocul de corectie-pentru semnal nivel 100% reducem 60%-pentru semnal nivel 50% reducem 20%-pentru semnal 25% reducem 0%adica ceva ce nu este liniar , pentru a ne apropia de necesarul urechi .-actiunea de crestere-reducere ar trebui facuta mai lent , ca sa nu deranjeze urechea . Eu mi-am imaginat ca ar fi bun ceva cam cum era la casetofoanele de acum 30 ani , cind au aparut cele cu inregistrare automata de nivel semnal. Ce idei aveti ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 Foloseste un compresor de dinamica http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q ... 0c6433de51 Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2010 Daca nu cumva gresesc , un compresor de dinamica regleaza nivelurile de minim-maxim/timp . Eu nu vreau sa fac reglajul functie de timp , ci functie de maximul insasi al semnalului . nu trebuie sa complicam prea mult schema existenta , astfel : -generator de tensiune pozitiva functie de nivel semnal-exista de la zona de protectii . -limitare semnal furnizat catre amplificator forta exista de la bloc protectii , adica un FET Deci , cum fac sa folosesc cele 2 marimi ; adica sa transfer curba medie a urechi , pe invers la FET Link spre comentariu
blue Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 Din pacate un compresor de dinamica introduce distorsiuni inacceptabile , trebuie exploatata o alta varianta... Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Exista si integrate specializate pentru aceasta functie http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... E575.shtml Important este adaptarea nivelului de semnal la intrarea dispozitivului. Toate mixerele profesionale utilizate la inregistrari au in componenta lor compresoare de dinamica si functioneaza cu distorsiuni minime. Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 18, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 18, 2010 Mai simplu nu se poate ? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Se poate folosi un VU-metru sau 2 daca vrei stereo, din alea cu led-uri si comanzi niste tranzistoare din diferite puncte (led-uri) care, la randul lor, introduc niste atenuari (rezistente) in preamplificare. Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 comanzi niste tranzistoare din diferite puncte (led-uri)In acest mod reglajul s-ar face in trepte... cum s-ar auzi... Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 -luam semnal intrare , il amplificam cit este necesar si il vom folosi sa pilotam blocul de corectie-pentru semnal nivel 100% reducem 60%-pentru semnal nivel 50% reducem 20%-pentru semnal 25% reducem 0%adica ceva ce nu este liniar , pentru a ne apropia de necesarul urechi .-actiunea de crestere-reducere ar trebui facuta mai lent , ca sa nu deranjeze urechea . In final asta ar trebui sa faca ce-am propus eu. Dupa cum vezi la urma autorul scrie " actiunea de crestere-reducere ar trebui facuta mai lent , ca sa nu deranjeze urechea" . Se monteaza niste condensatoare adecvate in baza..Trebuie avut grija ca VU-m sa fie liniar!.Compresorul de dinamica este mai greu de reglat (proiectare-executie) asa cum isi doreste autorul acestui subiect. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 o discutie nefinalizata: viewtopic.php?f=26&t=58173&start=0&st=0&sk=t&sd=a compresoare de dinamica: viewtopic.php?f=35&t=28395 sau http://graffiti.virgin.net/ljmayes.mal/comp/comp.htm sau http://www.scheme.dring.ro/215/controlu ... mului-cav/ ideea cu Vu-metru nu e rea dar si la aceasta trebuie muncit pana se obtin performantele dorite Dupa cum vezi la urma autorul scrie " actiunea de crestere-reducere ar trebui facuta mai lent , ca sa nu deranjeze urechea" . Se monteaza niste condensatoare adecvate in baza..la adecvatul acesta trebuie avut grija. Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 Mie mi se pare ca va complicati mai mult decit trebuie . Deci :-avem deja in montaj o rezistenta serie cu semnalul ;-punem un fet , tip n , inseriat cu un semireglabil si realizam un potentiometru ; in momentul cind se ajunge in apropiere de saturatie , va fi atenuarea maxima -reglam nivel maxim de atenuare din semireglabil -luam semnal de la intrare , si il trecem prin un AO ; la esire din AO redresam cu dublare de tensiune si obtinem tensiune negativa cu valoare in functie de semnal intrare -trecem tensiunea negativa prin o rezistenta si cu decuplare la un condensator pentru a realiza o variatie lenta de tensiune -comandam cu ea fetul Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Idei sunt multe; daca tu deja o aveai de ce nu ai pus-o in practica? si nu noi ne complicam! :ras:Poti baga un bec pe difuzor si sa comanzi cu lumina niste fotorezistente legate direct in corectie. Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 Intotdeauna se pot gasi imbunatatiri , variante care nu le cunostem . Eu ma gindesc ca poate nu gindesc bine in unele probleme . Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Daca nu sunt experimentate, verificate, nu au nici-o valoare; tu ne-ai intrebat ce idei, solutii am gasi la chestiune.. Link spre comentariu
spinach Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 Ineia era alta ; daca stiti la o unitate de acelasi fel , un astfel de sistem ; Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum