Vizitator mya Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Va rog daca puteti sa verificati programul atasat, daca si la voi face la fel.Mie nu mi se schimba portul B cind ii dau 1 pe toti pinii.TRISB e initializat in felul urmator:_______movlw b'11000000' _______movwf TRISB Deci primi 6 pini sint IESIRI, daca scriu 1 pe ele trebuie sa ramina 1, daca scriu 0 treuie sa ramina 0.Dar eu cind ii dau :_______movlw 0xFF_______movwf PORTBimi arata portul B ca : " 00010110 " inloc de " 00111111 " cum ar fi fost normal ....Ce sa fie ? Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Ce sa fie ?Cred ca nu comuti bankul. TRISurile sunt in BANK1 iar PORTurile sunt in BANK0Incearca asa:banksel TRISBmovlw b'11000000' movwf TRISB banksel PORTBmovlw 0xFFmovwf PORTB Link spre comentariu
kit Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 nu stiu exact 16f866, dar:- initializeaza si convertorul analogico-digital;- initializeaza comparatorul;de fapt verifica toate functiunile multiplexate pe pinii cu care lucrezi, cel mai sigurde exemplu:la Start, ai clrf PORTA, dar PORTA este multiplexat cu convertorul AD, asa ca la initializare picul are pinii portului A configurati ca intrari analogice. 'geaba ii pui pe zero, ca n-ai ce.selectarea bankului se face mai elegant cu:banksel TRISA (de exemplu)sau banksel _nume_registru (cazul general)este mai sugestiv asa, cred eu.bafta(raspunsul de fapt era: nu-i un bug) Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 16F886 e varianta mai noua a vechiului 16F877. Sint aproape la fel.Nu e de la comutarea bakului. N-am avut niciodata probleme cu asta. Intotdeauna l-am comutat corect. Cu toate ca unii se pling ca PIC-urile sint "grele" din cauza ca trebuie sa comuti bank-ul, eu nu vad ce mare treaba e sa comuti bank-ul... Daca ti-e lene sa comuti un bank mai bine te lasi de programare ca insemana ca nu e pt tine.Ok, am incercat si cu banksel... Aceeasi treaba.Am verificat si ADC-ul si Comparatorul - sint Disabled by Default.Eu nu v-am dat programul sursa degeaba. Are tot ce trebuie, doar il dezarhivati si dati click pe "test.mcw" ... sa vedeti ca nu bat cimpii.Are cineva un MPLAB 8.10 ? Link spre comentariu
Vizitator MirceaI Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 incearca chestia asta inainte de a scrie registrul PORTB bsf STATUS,RP0 bsf STATUS,RP1 movlw 0x00 movwf ANSEL movwf ANSELH bcf STATUS,RP0 bcf STATUS,RP1By default pinii din PORTB sunt configurati ca pini analogici. Curatand registrii ANSEL vei transforma pinii respectivi in pini digitali. Asta este problema la codul tau Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 MirceaI, asa e ! Multumesc mult !Eu am crezut ca daca e ADC-ul disabled pinii sint configurati automat pe digital ... Link spre comentariu
Vizitator mya Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Se mai intimpla ceva ciudat in MPLAB-ul asta nou. Nu pot sa folosesc Pickit 2 (programer) cu MPLAB SIM (debugger) in acelasi timp. In 8.10 mergea ...Asa face si la voi ? Link spre comentariu
puiu Postat Iulie 26, 2010 Partajează Postat Iulie 26, 2010 1. Se pare ca la seriile mai noi de MPLAB nu merge simultan simulare cu programarea. Am observat si eu acest lucru si folosesc ca programator PICSTART Plus sau MPLAB ICD2. Se pare ca problema este generala. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum