Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laptop fiabil

chorchy

Postări Recomandate

care firma,sau mai precis,model de laptop este mai fiabil?searchul pe gogu nu m-a ajutat deloc.as vrea sa cumpar un laptop(buget 2000 de lei) pentru editare texte,navigat pe internet,muzica,poate un film.nu vreau racheta pentru jocuri,ci un aparat rezistent(aici ma refer si la carcasa) pe care sa nu-l bag in service din primul an si care sa aibe o durata de viata a bateriei decenta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iahim999

4

• danb1974

2

• stefan_k

2

• massacre122

2

Top autori în acest subiect

Greu de zis, totul acum e facut "pentru consum".Pe vremuri existau laptopuri "pentru teren". De fapt cred ca si acum se pot gasi, doar ca nu in bugetul tau.Ce poti sa iei in considerare: - fara chipset video aditional; vrei doar chestii uzuale, iar un chipset video ar adagua un integrat in plus, cu racire corespunzatoare si toate problemele de rigoare - daca vrei sa il plimbi mult, poate ar fi o idee buna un harddisk SSD.In bugetul acesta nu cred sa gasesti cu carcase de aliaj de magneziu, de ex. Dar exista si asa ceva.In rest, firma/modele ... sa fim seriosi. De aceiasi bani, nu sunt mari diferente intre unii si altii. Doar de noroc.

Link spre comentariu

Vezi care producatori (din astia cunoscuti, nu avioane) au serii business care te satisfac. Alea teoretic sint mai gindite sa fie trintite zilnic din stinga-n dreapta chiar daca arata mai naspa.In rest e chestie de noroc. Eventual vezi daca gasesti vreunul cu mai mult de 2 ani garantie.

Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca

Eu o tin una si buna:CEL MAI FIABIL LAPTOP ESTE UN DESKTOP!Dar daca se vrea totusi portabilitate, din cele 5 modele testate de mine in ultimii 10 ani, clasamentul pe firme ar fi urmatorul:1. MAC - indestructibil;2. Dell - daca nu se tranteste prea tare, tine cam 4 ani;3. Fijitsu Siemens - nu trebuie torsionat - tine cam 3 ani;4. HP - probleme mari de racire tine cam 2 ani5. Toshiba - un pic mai bun ca ASUS tratat la punctul 6.6. Celelalte chinezarii facute pe vapor... Gandite special pentru a-ti pare rau dupa banii aruncati pe ele :sparge:

Link spre comentariu

Un laptop bun e IBM Thinkpad T23. Un coleg programator l-a folosit zilnic vreo 5 ani pana i-a crapat tastatura.

Alte modele de care am fost multumit sunt cele din gama profesionala de la HP, cu carcasa din aluminiu ( Compaq ncxxxx)

Probabil la SH ai sa gasesti ceva convenabil.

Poti sa te uiti si pe : http://reviews.cnet.com/laptops/ ca sa-ti faci o idee.

Toate bune,

baza

Link spre comentariu

am io un dell latitude d630 special pt carat e de business foarte usor 1,8 kg cu acumulatorintel core duo 1,8ghz4gb ram 800 mhzvideo 358mg integratahdd 250gb singura buba nu mai am acumulator care ajunge 250 lei nou cu 6 celule tine 3 ore sau cu 9 celule 350 lei tine 6 oreeu nu am luat ca il tin in casa si nu am nevoie mici zgarieturi carcasa e dintr un material care se zgarie greu.....................pret discutam.....

Link spre comentariu

De obicei fiecare ce are

Omul isi lauda marfa de obicei!

Unii zic "Ala e mai bun ca are..." ,dar cand ii vede pretul :ras: apoi bun va fi si asta ieftin :limb:

Urasc ACER!!!Nu imi place cum suna si cine a avut numai in service a stat cu el

Link spre comentariu

Eu zic HP, am un nx6125 de 5 ani care inca isi mai face treaba.vdrapaca - nu toate hp-urile au acele probleme cu racirea, probleme au cele din seria pavilion(si nici alea chiar toate). Iar mac-urile nu sunt chiar asa indestructibile.Nu m-as mai intoarce prea curand la un desktop...

Link spre comentariu

Sunt si eu posesor de hp dv6 1229et merge brici singurul inconvenient este ca are caractere turcesti pe tastaturaDar acum sa fim seriosi hp-ul nu a facut decat carcasa si a ansamblat piesele altor producatori in ea.Ca mai exista si piese facute la comnada celor de la hp e alata dar sunt din ce in ce mai putine. Cei de la Clevo ofera posibilitatea configurarii dupa bunul plac.

Link spre comentariu

Poate nu te-ai prins, dar aia e protectie anti-shmanglire.Asta ne mai lipsea, sa se planga hotii de calitatea produselor furate ...Nu am nimic cu nici o firma, nici bun nici rau; sunt constient ca de obicei, cat dai atata face. Ba la unele firme mai dai in plus niste bani pe nume, ca deh, doar consideri ca numele acela "face".Cred ca am zis clar, daca vrei ieftin si rezistent, simplici cat mai mult - deci fara chipset video.Folosesc un laptop acer low-cost de vreo 3.5 ani, dual core, video incorporat, 2GB ram, etc. Inauntru chipseturi intel, broadcom, hdd hitachi parca, dvd lg, etc. Practic, tot ce e inauntru e "brand". Frecat, scapat, lovit, impins. N-are nimica. Tastatura imediat are gauri in ea de la degete, dar inca isi face treaba. Si bateria e inca destul de aproape de parametrii originali. Ce nu imi place e vopseaua argintie de pe el, dar modelele noi parca sunt negre. Asa ca, repet, norocul e la baza.La fel cred ca se pot gasi destule exemple irelevante de laptopuri brand cu probleme.

Link spre comentariu

Eu o tin una si buna:CEL MAI FIABIL LAPTOP ESTE UN DESKTOP!Dar daca se vrea totusi portabilitate, din cele 5 modele testate de mine in ultimii 10 ani, clasamentul pe firme ar fi urmatorul:1. MAC - indestructibil;

Asta-i din seria cel mai fiabil Ferrari e un Patrol GR :)Cit despre mac... doar un exemplu, la Air se schimba gratis balamalele de la ecran dupa ce se rup (si postgarantie daca nu are urme de lovire) cu unele mai solide. Si nu am nimic cu ei, le admir design-ul si unele chestii din soft. Da' un macbook pro ar trebui sa reziste destul de bine la tavaleala, daca iti rezista buzunarul sa-l cumperi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări