Vizitator licutza Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Vreau sa fac montajul electronic din acest linkhttp://niqro.3x.ro/stare_baterie/stare_baterie.htm dar nu gasesc acea piesa bu 1010 .Stie cineva de unde o pot procura sau daca are un inlocuitor? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Slabe sanse sa mai gasesti integratul acela, nu se mai produce de 20 de ani...iar fabrica unde se producea a fost aruncata in aer... IPRS Baneasa. Link spre comentariu
Vizitator licutza Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Dar alt integrat care sa faca aceeasi treaba nu exista? Link spre comentariu
rimache Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 http://www.scheme.dring.ro/878/supraveg ... ator-auto/ SN 16889 P il gasesti la TME (vezi bannerul din susul paginii) Spor la lucru! Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Iulie 15, 2010 Partajează Postat Iulie 15, 2010 acest subiect a mai fost discutat aici....... viewtopic.php?f=16&t=57671&p=512098#p512098 Link spre comentariu
Vizitator licutza Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Am inteles ca nu se mai fabrica si ca nu se mai gaseste de cumparat dar daca cineva de pe aici cu multi ani de experienta(in depanare) are prin sertare pe undeva uitat un astfel de circuit si ar vrea sa mi-l dea as fi recunoscator. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Iulie 21, 2010 Partajează Postat Iulie 21, 2010 Acest tip de integrat nu se mai gaseste ,a fost fabricat la IPRS-Baneasa ,iar nenorocitii de dupa 90 au distruns totul in tara asta inclusiv IPRS-ul ...acum importam Chinezarii de doi bani care nu sunt bune de nimic Eu am facut acest montaj cu multi ani in urma... functioneaza si acum impecabil in parametri..am schimbat multe masini dar acest montaj l/am pastrat cu nostalgie ..................................... :cry: Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 http://www.scheme.dring.ro/878/supraveghere-tensiune-acumulator-auto/SN 16889 P il gasesti la TME (vezi bannerul din susul paginii)Spor la lucru!Am facut aceasta schema dar problema e ca toate ledurile stau aprinse am bagat de la 9V pana la 15V si tot aprinse stau ! iar rezistentele de 560 ohm , se incing de nu poti tine mana pe ele , a mai facut cineva schema asta ? Link spre comentariu
godFather89 Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Cred ca am si eu unul de asta acasa in Dacie. Mergea bine... cred ca mai merge si acum. Link spre comentariu
dancostea2002 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 subiectul a mai fost dezbatut.piesa respectiva nu o sa o mai gasiti decat printr-o minune.daca vreti neaparat,se poate realiza un indicator stare baterie si cu piese discrete. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Fă-o pe asta de aici: Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2012 Partajează Postat Aprilie 6, 2012 Asa ceva am avut si eu pe dacie cativa ani buni,pe vremea cand asa ceva era considerat SF viewtopic.php?f=19&t=105535 ,si merge ok,consuma putin,deci poate fi cuplata direct,nu prin cheie,dar la dacie cand luai contactul,nu mai aveai si alti consumatori,gen alarma,scula audio avea intrerupator nu era cu decuplare electronica,deci era chiar benefica pt tinerea bateriei in regim de lucru chiar si cu cei cativa mA consumati.Acum chiar ca nu merita munca,cu 20-30 lei cumperi un voltmetru de panou,care e destul de mic, e mai elegant si indica mult mai precis tensiunea pe baterie sau cum functioneaza incarcarea.Toata treaba e sa gasesti un tip care merge cu "-" intrare cu masa comuna cu alimentarea,ca sa nu te complici cu alte montaje ajutatoare(pt ca se poate folosi orice tip de indicator de panou cu mici adaugiri).Tipul care e in discutie,consuma cca 40mA,si imi descarca o baterie buna de 75Ah,in cca2 saptamani(de la 14,4 la sfarsitul incarcarii il las pana la 11,8-12V,dupa care cupleaza incarcarea),l-am montat pe redresor,si dupa incarcare,ramane ca sarcina pe bateria ce trebuie sa o conserv pana la iarna viitoare,pe masina n-am simtit nevoia sa montez un asemenea indicator,imi ajunge becul care imi spune ca incarca,si de regula destul de rar cand mai deschid capota,mai verific printre altele si cat incarca,dar montajul din schema de mai sus merge fara probleme,si nu e greu de reprodus in lipsa integratului specializat,daca asta e solutia care se prefera. Link spre comentariu
kzr66 Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Eu folosesc acel clasic indicator , din tehnium 12/1982, deoarece becul de bord indica numai faptul ca este incarcare , nu si nivelul , care poate fi insuficient , de obicei cand cureaua nu este intins corespunzator. Atentie ! Am intilnit cazuri cand becul se stinge , (auto dupa 2000) dar incarcare ioc, cu punte diode defecta. Csabi,electr. auto. Link spre comentariu
mld020708 Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 cum fac sa folosesc schema cu SN la o baterie de 6V? Link spre comentariu
Vizitator kinderu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Am eu vreo 2 bucati pentru cine doreste.... Dati adresa si le trimit prin posta daca nu sunte-ti din bn Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum