blazeu Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Eu nu am avut Trabant, insa un unchi de-al meu din capitala a avut, prin anii '70. Original, Trabantul avea instalatia pe 6 volti (la aceasta tensiune, orice urma de oxidare inseamna probleme). Primele Trabanturi cu 12 volti erau cele speciale, pentru persoanele cu dizabilitati (parca se numeau Hycomat? aveau un ambreiaj "automat", sau nu-s ce "servo" pe ele care cerea 12 volti)Pe de alta parte, un vecin si-a cumparat prin anii '80 un Moskvici 412 (parca, era model cu 4 faruri rotunde, modern la vremea aceea) pe el avea un radioreceptor cu tuburi, cu alimentarea filamentelor direct din 12 volti (sau poate avea un element de stabilizare a variatiei ?) Oricum, la fel cu statiile militare rusesti, avea un invertor cu vibrator care "facea" tensiunea anodica (interesant ca aceste vibratoare realizau si redresarea mecanica a tensiunii secundare!). Nu mai stiu cum se numea "relicva" (el functiona, insa probabil avea uzura la tuburi (seria E), si/sau ceva condensatori uscati =>parametri slabi)In 1980 m-am opintit si am fost in RPP de unde mi-am adus un RC auto SKALD (UL,UM,UUS-OIRT, plus un cas fara autorevers, numai cu derulare inainte). Cu entuziasmul tineretii, l-am "upgradat: inlocuit capul magnetic mono cu unul stereo, dublat amplificatorul; nu a mai apucat montarea unui decodor stereo pentru MF (oricum, cu benzina pe cartela masina astepta lungi perioade in parcare...)Ii lipsesc oarece butoane, altfel l-as dona oricui ar fi interesat.Spor la restaurari! Link spre comentariu
Vizitator lperisoara Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Am gasit in sfarsit o poza cu cassul auto de care ziceam mai sus, fabricat dupa 89Culmea - la un user de aici - care il vindea.Tehnoton RC 2240 - un "facelift" al cassului Rally, aparent cu alta mecanica. Eu am vazut prin 93 si un exemplar cu banda vest UUS - cel din poza are banda est.Salut tuturor!Un astfel de casetofon l-am achizitionat acum 2 luni, dar nu prea merge ... E un pic diferit fata de Rally ... are alt integrat (A4100D) pt tunerul radio si un integrat A2000V pe post de amplificator final (Rally era cu tranzistoare).Are careva vreo schema electrica? Link spre comentariu
nelu F Postat Septembrie 5, 2011 Partajează Postat Septembrie 5, 2011 Uite ce am gasit despre CI (sunt RDG-iste):Cod tip CI Echivalent ProducatorA2000V Doppel-NF-Leistungsverstärker TDA4925 ValvoA4100D AM/FM-Kombischaltung TDA4100 Siemens Link spre comentariu
sorin_ncs Postat Octombrie 4, 2011 Partajează Postat Octombrie 4, 2011 Am gasit in sfarsit o poza cu cassul auto de care ziceam mai sus, fabricat dupa 89Culmea - la un user de aici - care il vindea.Tehnoton RC 2240 - un "facelift" al cassului Rally, aparent cu alta mecanica. Eu am vazut prin 93 si un exemplar cu banda vest UUS - cel din poza are banda est.Deci pina la urma era totusi tehnoton, nu electronica? Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Cred ca toate RR si RC auto au fost fabricate la Tehnoton. Link spre comentariu
madkat Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Era sigur Tehnoton. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 RC Rally fabricat la Tehnoton. Am avut unul, pe caseta se auzea super. 2x6w, etaj final cu BD-uri. Si urmatorul dupa el, fabricat prin/dupa "90 ,RC2240 tot Tehnoton. Era tare la vremea aceea, fata de chinezariile aduse de la unguri, "stereo" cu un singur final audio, TDA 2003. (Incepuse "marele import" din Ungaria de tot felul de electronice, care mai de care "de firma".) Link spre comentariu
madkat Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Tot din seria ultimelor zbateri ale industriei romanesti post-89Un radiocasetofon portabil - nu mai tin 100% minte, dar tot la Tehnoton parca era facut. Rudimentar, mult sub nivelul "Spatialelor" - nici macar control de ton nu avea. Mecanica chinezeasca - doar Electronica a mai folosit vreo 2 ani dupa Revolutie mecanica ungureasca prezenta la Spatial-uri.Poza este de pe internet - cautam de mult o poza cu modelul asta. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 5, 2011 Partajează Postat Octombrie 5, 2011 Da, mi-l aduc aminte, prin "91 am defectat unul din acesta, incercand sa pun jocuri pe un calculator HC 90. Link spre comentariu
sorin_ncs Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Cred ca toate RR si RC auto au fost fabricate la Tehnoton.Stela era de electromures. Tocmai de aceea ma legasem de faptul ca acest radiocasetofon auto misterios ar fi putut fi fabricat de electronica. Ar fi fost interesant sa avem unul fabricat de electromures, unul de tehnoton si unul de electronica. Dar se pare totusi ca electronica nu a fabricat nimic auto. Link spre comentariu
madkat Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Avem RR Predeal facut de Electronica. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Da, frumoasa piesa si Predealul, are si difuzorul "original", cum era in acele vremuri. Mai functioneaza ? Dar Lira de cine a fost fabricat ? Sau ma inseala memoria si nu era auto, dar parca..... Link spre comentariu
sorin_ncs Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Imi cer scuze. Nu am fost suficient de explicit. Ma refeream la radiocasetofoane de fapt. Link spre comentariu
albasete Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Da, am inteles, eu la radiouri am facut referire. Link spre comentariu
madkat Postat Octombrie 6, 2011 Partajează Postat Octombrie 6, 2011 Lira era Tehnoton.Si difuzorul din poza nu este original al predealului - este dif de lira. Are si T-ul pe el ;) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum