Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire dioda EFR115 in sursa alimentare

Postări Recomandate

am o sursa de curent alternativ/continu din genul celor care echipau in trecut laboratoarele de fizica din scoli 0-24v 6Acc...pe partea de curent alternativ are o punte realizata din diode EFR115...ma interesa daca pot sa le schimb cu altceva echivalent pe siliciu nemaigasind asa ceva sau cu ceva de genul unor diode de fabricatie sovietica SD242A...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Este o dioda redresoare cu Ge, tensiune inversa maxima 50 V, curent direct maxim 7 A.

Te sfatuiesc sa nu le inlocuiesti, eu am o sursa reglabila construita prin anii '79,

de 30 V/3 A, la care puntea redresoare este realizata cu diode din aceeasi familie

(EFR 135) si functioneaza impecabil si in ziua de azi.

Cadere mica de tensiune, lipsa zgomotului specific jonctiunilor cu siliciu (chiar daca pentru eliminarea acestuia se practica legarea in paralel cu toate diodele puntii a unui condensator) sunt avantaje datorita carora merita utilizarea lor in continuare.

Atentie totusi, temperatura maxima de functionare este de 70 de grade !

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Buna ziua! Astazi am demontat o sursa Didactica ( aceea cu tensiuni destul de mari si una de 6.3 V folosita pentru a arata functionarea  tuburilor electronice ) in  care am gasit 2 astfel de diode despre  care se discuta aici . daca va trebuiesc astept un mesaj de la dumneavoastra . va multumesc!

Link spre comentariu

Azi tot cotrobaind prin colectia mea de vechituri, am gasit o punte rederesoare cu astfel de diode, gata montate in radiatoare speciale de aluminiu, nici nu imi mai aduceam aminte de ea ca o mai am.

Daca mai este nevoie o cedez cu placere. Eu nu o mai folosesc de mai bine de 25 de ani, si nici nu intentionez sa o mai folosesc.

Editat de Eugen Chirila
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări