gabyh Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 am o sursa de curent alternativ/continu din genul celor care echipau in trecut laboratoarele de fizica din scoli 0-24v 6Acc...pe partea de curent alternativ are o punte realizata din diode EFR115...ma interesa daca pot sa le schimb cu altceva echivalent pe siliciu nemaigasind asa ceva sau cu ceva de genul unor diode de fabricatie sovietica SD242A... Link spre comentariu
Jimmy Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Poti monta orice punte redresoare de peste 10A acolo. Legat de diodele tale, daca ce scrie aici http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic578214.html despre SD242A, e corect (adica 10A/100V), le poti folosi linistit. Link spre comentariu
danb1974 Postat Iulie 14, 2010 Partajează Postat Iulie 14, 2010 Pune o punte de 25A 100V cu corp metalic, e citiva lei, si prinde-o de carcasa sa poata transfera caldura mai departe Link spre comentariu
gabyh Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 eram totusi curios care sunt caracteristicile unei diode EFR115..daca mai stie careva din cei mai "batrani" in bransa :dacam asa arata "bunica" Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Este o dioda redresoare cu Ge, tensiune inversa maxima 50 V, curent direct maxim 7 A. Te sfatuiesc sa nu le inlocuiesti, eu am o sursa reglabila construita prin anii '79, de 30 V/3 A, la care puntea redresoare este realizata cu diode din aceeasi familie (EFR 135) si functioneaza impecabil si in ziua de azi. Cadere mica de tensiune, lipsa zgomotului specific jonctiunilor cu siliciu (chiar daca pentru eliminarea acestuia se practica legarea in paralel cu toate diodele puntii a unui condensator) sunt avantaje datorita carora merita utilizarea lor in continuare. Atentie totusi, temperatura maxima de functionare este de 70 de grade ! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 16, 2010 Partajează Postat Iulie 16, 2010 Foaia de catalog pentru diode de putere cu siliciu produse de IPRS. Link spre comentariu
gabyh Postat Iulie 17, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2010 din pacate mi-a "murit" una dintre ele si nu gasesc alta identica deja am facut rost tot de ceva productie ruseasca KD206A Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 KD206A este o dioda redresoare cu siliciu, 400 V/10 A. Daca aveti 4 bucati, montati-le pe acestea, daca nu aveti pretentii mari de la acel alimentator atunci montati-o in locul celei defecte. Atentie la polaritate ! Link spre comentariu
geoky Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Hi all ! Ma intereseaza date de catalog exacte pentru dioda EFR 115, cine detine il rog sa-mi raspunda.Multumesc ! Link spre comentariu
dorian 70 Postat August 14, 2014 Partajează Postat August 14, 2014 Hi Friend ! Nicolae Dragulanescu, Agenda radioelectronistului, 1989, pagina 489 EFR 115: VRWM (tensiune inversa de varf de lucru) =45V IFM (curent direct) = 15A VF (tensiune directa) = 0,7V Link spre comentariu
geoky Postat August 15, 2014 Partajează Postat August 15, 2014 Multumesc frumos ! Link spre comentariu
Mihainic93 Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 Buna ziua! Astazi am demontat o sursa Didactica ( aceea cu tensiuni destul de mari si una de 6.3 V folosita pentru a arata functionarea tuburilor electronice ) in care am gasit 2 astfel de diode despre care se discuta aici . daca va trebuiesc astept un mesaj de la dumneavoastra . va multumesc! Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Mai 6, 2015 Partajează Postat Mai 6, 2015 (editat) Azi tot cotrobaind prin colectia mea de vechituri, am gasit o punte rederesoare cu astfel de diode, gata montate in radiatoare speciale de aluminiu, nici nu imi mai aduceam aminte de ea ca o mai am. Daca mai este nevoie o cedez cu placere. Eu nu o mai folosesc de mai bine de 25 de ani, si nici nu intentionez sa o mai folosesc. Editat Mai 6, 2015 de Eugen Chirila Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum