Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sincronometru!

mely17

Postări Recomandate

Buna seara! Ma rugat un bolnav dintr-un spital de boli infectioase sa ii fac un sincronometru! Este o schema destul de simpla numa ca mam intepenit la un trasformator audio de iesire cu factorul de multiplicare de 900! Am cautat sa cumpar asa ceva si nu am gasit, cu ce as putea inlocui acest transformator? Se poate face un amplificator cu operational la care sa ii reglez factoru de multiplicare la 900? Va rezista la impedanta de 8Ohm? Problema e ca primarul trafului e cu priza mediana si asa e mai dificil cu modificarea si deacea am apelat la ajutorul vostru! Am atasat un link cu schema sincronometrului! Daca doreste cineva toata documentatia sa ma contacteze pe privat si o dau cu cea mai mare placere!

http://img257.imageshack.us/img257/3672/imgp0844.jpg

Multumesc,

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

6

• Adierea

4

• soptea

1

• Marele Savant

1

Top autori în acest subiect

Poti sa faci transformatoru dar iti trebue datele - suprafata mez - numaru de spire in primar si secundar - conductorului pentru bobinat din primar si secundar Este un transformator audio dar din ce este recuperat ca nu toate sant identice

Link spre comentariu

Miez pentru traf am! Nu stiu calculele in audio cum se fac! Ma gandesc ca secundaru ar trebui sa fie de 900 de ori mai mare nu? De exemplu eu am 1mV si multiplicat din traf am 900mV nu? Ma ajuta cineva cu niste formule de calcul a transformatoarelor? Multumesc!

Link spre comentariu

Pe jumatate de primar ai 4,5V minus cadera de tensiune pe jonctiunea tranzistorului cam 3V pe cealalta jumatate nu trebue so calculezi ca este identica Transformatoru se calculeaza dupa sectiunea mezului care este dimensionat dupa puterea necesara Maine ma uit daca gasesc ceva asemanator la vriun montaj si iti dau datele

Link spre comentariu

Transformatorul de iesire , cu tole intretesute , numar spire in primar 2X500 cu conductor de 0,07...01mm in cazul mezurilor mici , pana la 0,5 cm patrati si 2X350 spire cu conductor emailat de 0,1...0,15mm ,in cazul mezurilor de 1 cm patrat . Secundarul numara in ambele cazuri circa 100 spire cu conductor de 0,25...0,35mm

Link spre comentariu

Pentru testarea subtantelor si tesuturilor+ mai are ceva tester pentru corpul uman pe care inca nu il inteleg nici eu(am sa mai citesc)! E bun trafu ala?

Link spre comentariu

La ce foloseste aparatul,ca nu reusesc sa mi dau seama ,sunt abia la prima cafea pe azi :nas:

Personal consider ca foloseste exact la nimica. Poti folosi cu drag un transformator de iesire recuperat dintr-un radioreceptor portabil. oricum, succesuri!Emil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări