Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monostabil

Vizitator Grama Vasile

Postări Recomandate

Vizitator Grama Vasile

as vrea si eu o schema de circuit monostabil care sa faca urm.:la intrare , daca am un semnal de 12 sau 24 v cu perioada cuprinsa intre cateva microsecunde si ...1 min.,la iesire sa am un semnal cu perioada semnalului de la intrare +500 ms.Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tavix

2

• niq_ro

1

• one

1

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...

:?: conform cerintei tale daca perioada semnalului de intrare scade sub 500 ms atunci vei avea iesirea activa tot timpul daca folosesti un monostabil retrigerabil sau vei avea un semnal cu perioada aproape de 500 ms cu factor dr umplere fluctuant daca folosesti un monostabil neretrigerabil.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator Grama Vasile

POti detalia putin?eu semnalul de iesire il folosesc ca intrare intr-un PLC,deci imi trebuie doar un front pozitiv sau negativ ce sa imi indice o modificare a unei marimi

Link spre comentariu

:smt006 durata monostatbilului trebuie aleasa mai mica decat cea mai mica perioada a semnalului de intrare care poate sa apara pentru a nu scapa nici un impuls de intrare.majoritatea monostabilelor sunt retrigerabile adica daca apare un nou impuls de declansare la intrare pe durata cat monostabilul genereaza puls la iesire, atunci moonostabilul se redeclanseaza si prelungeste durata pulsului la iesire cu inca o perioada din momentul redeclansarii, deci daca durata intre doua impulsuri la intrare (perioada impulsurilor) este mai mica decat durata proprie a monostabilului aceasta va fi permanent redeclansat si pulsul de iesire se va prelungi mereu.la monostabilele neretriggerabile aceasta redeclansare este inhibata, in aceast caz impulsul de intare (declansare) care apare pe durata cat monostabilul genereaza puls la iesire este pierdut.

Link spre comentariu

Foloseste CD4047 cu schema din datasheet.

Durata impulsului de iesire este independenta de durata impulsului de triggerare. Nu se pune problema retriggerarii, deoarece se face doar pe front (pozitiv sau negativ, selectabil), iar in cazaul tau durata impulsului de triggerare e mai mare.

http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 047B.shtml

Daca doresti exact schema cu valorile componentelor, spune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări