Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructia unui generator eolian de 1kW

florint

Postări Recomandate

D-le florint, v-as ruga sa ma lamuriti cu un lucru. In postul anterior ati afirmat :

"acei 0,2kWh erau pe o zi intreaga"

Deoarece E[KWh] = P[KW] x t[ore] si fiindca "o zi intreaga" eu inteleg sa

insemne 24 ore, puterea ar fi de 0,2 / 24 adica aproximativ 8,3 W.

Ceva imi scapa, sau dvs. ati vrut sa va referiti la altceva ?

Chiar nu inteleg ce ati vrut sa spuneti, mai ales ca ati continuat :

"Nici nu stii cat de mult fac 0,2kWh/zi fata de nimic"

0,2 KWh/zi x 30 zile = 6 KWh

6 KWh x 0,4 lei = 2,40 lei lunar (aproximativ 30 lei anual, cam 7 euro/an)

Cam aceasta ar fi contravaloarea energiei pe care as plati-o daca as fi conectat

la Electrica.

Unde este eroarea ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kinetix

31

• Magnus

20

• florint

19

• arcadius

10

Top autori în acest subiect

Cred ca ai inteles ca acei 0,2kWh erau pe o zi intreaga.

Auleo, ai dreptate, asa era exprimarea.Ce sa zic, ma cam descurajeaza rezultatele teoretice. Ma refer strict la situatia/zona mea. Dar mai bine asa, decat sa ma trezesc cu un obiect decorativ de cateva mii de euro in curte ...Concluzie: sa aleg electrocasnice cat mai eficiente; termoizolatie cat mai buna; panouri termo-solare.Multumesc inca odata pentru lamuriri.@cristian_draghiescu

0,2 KWh/zi x 30 zile = 6 KWh6 KWh x 0,4 lei = 2,40 lei lunar (aproximativ 30 lei anual, cam 7 euro/an)Cam aceasta ar fi contravaloarea energiei pe care as plati-o daca as fi conectat la Electrica.Unde este eroarea ?

Eroarea consta in faptul ca nu luati in calcul contravaloarea bransamentului la Electrica. Care poate atinge multe, multe mii de euro (nici sume de zeci de mii de euro nu sunt imposibile, in functie de distanta), sau poate fi pur si simplu "de nerealizat" in functie de locatia aleasa.De aceasta si eu stau pe ganduri: stalpii de curent sunt langa mine, vantul bate slab, asa ca per ansamblu pentru mine nu renteaza aceasta solutie. Dar daca ar fi sa nu am curent deloc, as fi foarte bucuros de un 200Wh / zi din eoliana plus sa zicem 100Wh / zi dintr-un panou solar. Deja se poate alimenta un radio, doua becuri, poate chiar si un televizor pe intervale scurte de timp, etc.
Link spre comentariu

Multumesc pentru lamurire, d-le stefan_k, dar intrebarea era adresata

d-lui florint, nu dvs. si consider ca ramane in continuare valabila.

Referitor la raspunsul dvs., nu am luat in calcul nici investia necesara eolienei,

daca observati.

Link spre comentariu

Referitor la raspunsul dvs., nu am luat in calcul nici investia necesara eolienei, daca observati.

sau poate fi pur si simplu "de nerealizat" in functie de locatia aleasa.

Care parte nu e clara?Off topic: va aflati pe un forum public; daca doriti discutii private in care "sa nu se bage nimeni", exista alte mijloace de comunicare.
Link spre comentariu

D-le, off-topic este interventia dvs. Dumneata iti poti spune, desigur, parerea,

insa postul meu avea un destinatar precis, nu crezi ?

Sau esti purtatorul de cuvant al d-nului florint pe acest forum ?

Link spre comentariu

D-le florint, v-as ruga sa ma lamuriti cu un lucru. In postul anterior ati afirmat :

"acei 0,2kWh erau pe o zi intreaga"

.....

Unde este eroarea ?

Nu este nici o eroare.

Acesta a fost consumul meu zilnic aproximativ 2 ani. Eu acolo faceam referire la cat de mult fac acei 0,2kWh pe zi fata de nimic si nu la cat produce eoaliana mea. Foloseam becuri economice de 10W si 15W maxim, si un TV (60W). De gatit se gatea zilnic deoarece nu aveam energie destula de frigider.

Generatorul eolian a scos si peste 2kWh pe zi, totul depinde de vantul din acea zi, iar cu noul stator am avut un varf (deoarece pot monitoriza energia si varful de curent) 37A.

La noul stator va trebui sa maresc elicea deoarece, actuala de 3m, nu are forta sa invinga reactia indusului si paradoxal scoate mai multa energie in doua faze, deoarece lasa elicea sa prinda viteza.

Acum un generator daca scoate la viteza rezonabila (5m/s) 235W timp 3 ore si 30 de minute => E=235Wx3,5h=822,5Wh suficient pentru activitati ce utilizeaza iluminatul multe alte chestii dar nu frigider si masina de spalat.

Legat de cat costa kWh la furnizor trebuie tinut cont si de distribuitor care nu prea au interes sa investeasca in reteaua de distributie (costul era aproximativ 1 mil. lei vechi) si sa zicem la 250m de retea =>250mil. lei (aproximativ 7000 de euro) bani care de obicei nu sunt recuperabili daca timp de 5 ani nici un vecin nu doreste sa se lege la retea (sau poate nu sunt vecini in zona).

Acum daca impartim acei 7000 de euro in energie alternativa parca suna altfel.

Link spre comentariu

... 200Wh / zi din eoliana plus sa zicem 100Wh / zi dintr-un panou solar. ...

Un panou de 150W scoate mai mult de 100Wh/zi deoarece puterea este data la 1000W/m^2 si 25 de grade Celsius, iar la noi in tara avem peste 1000W/m^2 in mai toata tara iar in sud atinge si 1500W/m^2.Acum ele in general se dimensioneaza pentru o medie de aproximativ 6 ore pe zi iar un generator eolian de 3,8 scoate la 3m/s aproape 50W.
Link spre comentariu

Pentru cine doreste am postat fisierul ce contine o pala de 1,8m in format 3D:

- unghi de atac 4

- coeficient de tragere 0,8

Am facut in asa fel ca axa sa fie in zona cea mai lata a profilului ca atunci cand se listeaza profilul acolo unde este intersectia axelor sa se poata da o gaura si introduce o bara filetata M8.

Cine are acces la CNC bravo lui, eu nu am.

LE> Profilul este NACA 4415

Link spre comentariu

Ideea este sa facem palele precum fac cei pasionati de aeronautica.- Impartim pala in sectiuni;- listam sectiunile si apoi decupam;- cu tiparele scoase taiem (cu fir cald) din poliestiren sectiunile (sectiunea va fi scoasa din 5cm in 5cm cat este de gros poliestirenul sau mai mici)- apoi decupam din plexic sau placaj ori tabla de aluminiu sau tabla fiecare ce gaseste - pentru intarire- introducem bara filetata pe mijlocul lor, precum sandwich;Desenul este destul de OK pt. CNC, dar am observat ca nu incape pana la capat (varf) bara de 8mm (circa numai 1m) si mai trebuie aranjat deoarece axa nu-i chiar in mijlocul zonei unde profilul este cel mai inalt (am observat acum). Asa ca va trebui sa revin cu alt desen.Peste pala astfel realizata punem plasa de fibra de sticla, cu rasina, apoi chituim cu chit poliesteric auto, vopsea si gata.

Link spre comentariu

Am reactualizat fisierul cu pala, acum are bara de 8mm pe zona cea mai lata a sectiunii iar in plus la 2cm am adaugat o bara de 6mm, ajuta si la ghidaj.Acum in loc de bara filetata se poate pune de exemplu o teava de 3/8 sau altceva, in functie de ce idei va vin, de preferat cat mai rigida si rezistenta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări