Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare acumulatori la alarma

Vizitator ra77

Postări Recomandate

Vizitator ra77

Salutare. Sunt nou in acesta zona si va rog sa aveti mila. In primul rand nu prea le am cu electronica si de aceea am nevoie de unele lamuriri. Am instalat la casutza mea o alarma, dar pe baterii (centrala, 6 senzori IR, sirena -> toate consuma cam 130 mAh - atata stiu din calculele mele), iar problema este ca aceasta baterie (12V - 7 Ah) se consuma dupa 2-3 zile. Mi-a venit ideea acum cateva zile de a achizitiona o baterie de masina Rombat Premier 12V - 95 Ah si as vrea sa o leg cu cealalta baterie de la centrala. Ce aleg: serie sau paralel ? Deci, doresc sa le leg impreuna 7Ah cu 95Ah, astfel incat, atunci cand bateria de 95Ah se consuma sa o pun la redresor, cealalta baterie sa preia imediat functia. Cum as putea proceda ? Multumesc.PS: casa e situata intr-o zona unde nu am curent deocamdata...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator ra77

Pb. este ca acesta solutie de costisitoare si ma ajunge undeva la 2000-2500 Euro, ceea ce acum nu am. Am cheltuit toti banii pe construirea casutzei :limb:

Link spre comentariu

Bateriile de masina nu sunt bune pentru ca nu sunt facute pentru descarcare completa. Daca o vei descarca complet va avea o viata foarte scurta. Va trebui sa folosesti acumulatori special pentru asta. Ideea cu panoul solar nu e proasta, si nu te costa nici pe departe cat zici tu. Inteleg ca iti trebuie undeva sub 2W. Eu cred ca un panou de 20W te ajunta suficient si iarna(numai sa nu ramana zapada pe el) si te-ar costa in jur de 500 de lei. Iti mai trebuie bineinteles pe langa asta si un acumulator mai maricel decat ce ai si un incarcator. Probabil in maxim 1000 de lei te-ai aranjat. (deci mult sub 2000 de iepuroi).

Link spre comentariu
Vizitator ra77

Bateriile de masina nu sunt bune pentru ca nu sunt facute pentru descarcare completa. Daca o vei descarca complet va avea o viata foarte scurta.

Va trebui sa folosesti acumulatori special pentru asta.

Ideea cu panoul solar nu e proasta, si nu te costa nici pe departe cat zici tu. Inteleg ca iti trebuie undeva sub 2W. Eu cred ca un panou de 20W te ajunta suficient si iarna(numai sa nu ramana zapada pe el) si te-ar costa in jur de 500 de lei. Iti mai trebuie bineinteles pe langa asta si un acumulator mai maricel decat ce ai si un incarcator.

Probabil in maxim 1000 de lei te-ai aranjat. (deci mult sub 2000 de iepuroi).

Te rog indruma-ma unde gasesc asa ceva si cum sa procedez cel mai bine. Multam' :)
Link spre comentariu

Nu pot sa iti dau detalii foarte foarte precise. Eu la un moment dat vroiam sa fac o mini statie meteo pe un deal alimentata de la panou solar. In cadrul nu mai stiu carei expozitii la romexpo erau unii care vindeau panouri solare, asa am vorbit cu un inginer pe acolo. A iesit ca la necesitaatea mea de 0.1W mediu am nevoie de 1W la panou solar pentru a fi acoperit si iarna. Acoperirea asta era bazata pe un calcul si o harta care arata ce radiatie solara te astepti in zona in care vroiam eu sa montez. Deci pentru aplicatia mea unde era necesara alimentarea continua era necesara o putere de 10 ori mai mare la panou. Asa am gandit si eu cand am zis ca iti trebuie de 10 ori mai mult, deci vreo 20W. Desigur, depinde mult de tot asta de pozitie, de ce poate face umbra prin zona etc de asta fie spui aici care sunt datele si incercam sa calculam fie mergi la o firma care vinde panouri si alfii mai multe(cel mai bine).Iti trimit pe MP la ce mam uitat eu pe net.

Link spre comentariu
Vizitator ra77

OK! Pana voi monta un panou fotovoltaic mai este. Acum am reusit sa montez in paralel o baterie Rombat Premier de 90 Ah. Sa speram ca vreo 3 sapt. nu voi mai avea pb. Acum ramane o intrebare: cum aflu cat mai am pana se termina bateria, in speranta sa nu o golesc de tot ? Multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator ra77

As avea o solutie: in spatele casei am un rau. Cred ca daca as folosi un dinam de bicicleta + niste pale (morisca) si as putea genera cam 8-10v; daca pun doua, cred ca pot genera suficient curent pt. centrala... Aveti o schema la indemana cam cum ar trebui realizat acest proiect. Sau mai precis, se poate face ? Debitul este de cam 10-20 l/s. Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări